Ludovic Orban, noul președinte al Camerei Deputaților. Ședință cu scandal, după ce AUR a părăsit sala!

Ludovic Orban, noul președinte al Camerei Deputaților. Ședință cu scandal, după ce AUR a părăsit sala!
Ludovic Orban, noul președinte al Camerei Deputaților. Ședință cu scandal, după ce AUR a părăsit sala! / Foto: Facebook
Publicat: 22/12/2020, 06:28

Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost ales, luni noaptea, președinte al Camerei Deputaților, la capătul unei ședințe cu scandal, în care AUR a părăsit sala, motivând că este foarte târziu. Ședința de constituire a început luni, la ora 12.

Fostul premier Ludovic Orban a câștigat șefia Camerei Deputaților, obținând 179 de voturi „pentru” și 110 împotrivă, informează Mediafax.

Celălalt candidat, Alfred Simonis (PSD) a fost votat de 110 deputați, iar 179 au votat „împotrivă”.

Orban a fost ales la capătul unei ședințe care a început luni, la ora 12.00.

La ora 23.30, decanul de vârstă al deputaților a închis ședința și a AUR a părăsit sala.

AUR s-a întors în sală aproape de miezul nopții, s-a ales un alt decan de vârstă și ședința s-a reluat pentru alegerea președintelui și a Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Deputații au votat prelungirea zilei de lucru să aleagă președintele Camerei și Biroul Permanent

Deputații au votat, cu un minut înainte de miezul nopții, prelungirea zilei de lucru pentru a putea fi ales președintele Camerei Deputaților și Biroul Permanent, după ce a fost numit un alt președinte de ședință, în urma părăsirii sălii de către Lucian Feodorov, de la AUR, precizează Mediafax.

Pentru a reuși prelungirea zilei de lucru au fost strigați, pe rând, decanii de vârstă, pentru ca unul dintre ei să preia conducerea ședinței.

Astfel s-a ajuns la Iusein Ibram, deputat din partea minorității turce, care să prezideze ședința, după ce primii decani de vârstă de la AUR au părăsit sala, iar altul de la PSD nu a răspuns „prezent”.

Ședința a continuat pentru a fi aleasă conducerea Camerei Deputaților.

Deputatul PSD Alfred Simonis a spus că nu este corect să se aleagă doar președintele Camerei, ci și Biroul Permanent, și a supus la vot această solicitare. De asemenea, el a solicitat prelungirea programului de lucru pentru a se putea trece la vot.

Programul de lucru a fost prelungit cu un minut înainte de miezul nopții, apoi s-a luat o pauză de 20 de minute pentru a se alege conducerea grupurilor parlamentare.

Decanul de vârstă al Camerei Deputaților Lucian Feodorov (AUR), care a prezidat ședința de constituire a Camerei Deputaților, de luni, a închis ședința fără să declare legal constituită această Cameră a Parlamentului. După certuri între parlamentari, Feodorov a declarat Camera legal constituită.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult