Ludovic Orban: Nu este nicio întârziere cu bugetul. Nu vor fi creșteri de taxe și impozite

Ludovic Orban: Nu este nicio întârziere cu bugetul. Nu vor fi creșteri de taxe și impozite
Ludovic Orban: Nu este nicio întârziere cu bugetul. Nu vor fi creșteri de taxe și impozite
Publicat: 26/01/2021, 13:46

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și liderul PNL, a declarat, marți, că nu există nicio întârziere cu privire la proiectul de buget pe 2021.

Ludovic Orban motivează că Guvernul este unul nou învestit, de coaliție, care are nevoie de „negocieri mult mai complexe”. Fostul premier a mai spus că nu vor fi creșteri de taxe și impozite în acest an.

„Nu există nicio creștere de taxe și impozite”

„Din câte știu, nu există nicio creștere de taxe și impozite. Construcția bugetului se realizează…nu e o întârziere. Guvernul a spus că va finaliza proiectul până la debutul sesiunii parlamentare. E un Guvern nou, de coaliție și vă dați seama că discuțiile sunt un pic mai compleze. Eu am încredere că Guvernul va finaliza proiectul și că va fi trimis la aprobare în Parlament.

Evident că construcția bugetară e afectată de ținte privind deficitul, necesitatea de a asigura resurse pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri UE, de necesitatea de a avea resurse pentru restul programelor, inclsuiv cele pentru mediul de afaceri.

Prefer să nu mă refer la proiectul de buget până nu e adoptat de Guvern”, a declarat Orban.

„Suntem una din țările cu cele mai slabe colectări”

„Cu siguranță ne dorim o îmbunătățire a colectării. Printre obiective e și cel al digitalizării a ANAF, a Ministerului Finanțelor. Avem proiectul de digitalizare a facturilor care poate duce la o creștere semnificativă a încasării la TVA, că suntem una dintre țările cu cele mai slabe colectări. O combatere a evaziunii fiscale… Practic, vă dați seama că un proiect de buget al unui Guvern de coaliție nou învestit necesită negocieri mult mai complexe”, a mai declarat Orban, referindu-se la capacitate de colectare fiscală.

Traian Băsescu, despre bugetari: „Ar trebui să fie mai reținuți, nu se justifică protestele lor dacă privim cheltuielile cu bugetarii”

Președintele PMP, Traian Băsescu, este de părere că bugetarii nu sunt îndreptățiți să protesteze pentru măriri salariale deoarece veniturile lor sunt semnificativ mai mari decât cele din mediul privat.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase