Magda Bistriceanu, despre facturile la energie și reacția ministrului Virgil Popescu: ”Domn’ ministru, mai bine îți dai demisia dacă nu ai soluții”

Magda Bistriceanu, despre facturile la energie și reacția ministrului Virgil Popescu: ”Domn’ ministru, mai bine îți dai demisia dacă nu ai soluții”
Analistul politic Magda Bistriceanu
Publicat: 11/01/2022, 15:58

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat că unii dintre furnizorii de energie au emis facturi fără plafonare și fără compensare, fiind vorba, practic, de o încălcare a legii. Analistul politic Magda Bistriceanu reacționează și îi transmite lui Virgil Popescu că, în astfel de condiții, ar trebui să demisioneze.

Ministrul Energiei a afirmat că a fost chiar el ”victima” unei astfel de situații, primind o factură foarte mare la energie, necompensată și neplafonată, cu toate că lucrurile sunt simple, iar programul informatic permite efectuarea de calcule care să elimine orice greșeală.

Totodată, Virgil Popescu le-a recomandat tuturor consumatorilor să nu plătească respectivele facturi mărite până în momentul în care situația revine la normal sau să facă reclamație la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC).

”Cum să plătim o factură la un hoț? Încercăm întâi de bună voie cu hoţul, între ghilimele, să spunem aşa. Dacă nu aplică legea, e clar că face o infracţiune, nepunerea în practică a unei legi este o infracţiune, chiar dacă legea nu are o sancţiune, există corecţii prin celelalte legi. Nu plătim, încercăm să vorbim, dacă nu, reclamaţie directă către Protecţia Consumatorului”, a transmis ministrul Energiei.

Magda Bistriceanu: ”Alți bani, altă distracție!”

După declarațiile lui Virgil Popescu, analistul politic Magda Bistriceanu trage concluzia că ministrul Energiei este ”depășit de situație” și nu știe că ”furnizorul te poate debranșa de la furnizarea energiei pentru neplată”.

Într-un astfel de caz, consumatorul va trebui să facă o nouă cerere de rebranșare, ceea ce va reprezenta o cheltuială suplimentară.

”Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că numeroși furnizori de energie au emis facturi către clienți ignorând legea care stabilește plafonarea de preț şi compensări pentru facturi. Ministrul le recomandă celor care constată că au astfel de facturi să nu le plătească şi să ceară furnizorului recalcularea, iar în caz contrar să se adreseze ANPC. Ministrul Energiei: «Cum să plătim factura la un hoţ? Nu plătim!» Deci, ministrul ne sfătuiește sa nu plătim facturile uriașe și să ne adresam ANPC. Omul nu știe că furnizorul te poate debranșa de la furnizarea energiei pentru neplată. Depășirea termenului de scadență al facturii poate conduce la acest lucru și ulterior, după plata facturii, se poate face cerere de rebranșare. Alți bani, altă «distracție»!”, scrie Magda Bistriceanu în mediul online.

”Așa ca, domn’ministru, mai bine îți dai demisia dacă nu ai soluții si ești depășit de situație”

Magda Bistriceanu


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Răsturnare de situaţie! Uluitor: ce le spune ministrul australian, care "l-a executat" pe Novak Djokovic,...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Laurențiu Reghecampf, reacție devastatoare după ce iubita lui a fost atacată mârșav! Mesaj dur pentru...
Dieta anti-depresie. Alimente care stimulează producția naturală de serotonină
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Reacţia lui Djokovic după ce a aflat că va fi expulzat din Australia: „Sunt extrem...
DUSTER-UL care lasă pe toată lumea cu gura căscată!
BANCUL ZILEI | Bărbat sedus în lift de o tipă voluptoasă: “Fă-mă să mă simt...
George Simion a luat cu asalt primăria din Timișoara: „Fritz, parașutat din Germania, ocupă ilegal...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
CONDAMNĂRI în DOSARUL bărbatului OMORÂT şi BĂGAT în PORTBAGAJ!
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Anunț ȘOC: Cine i-a ucis, de fapt, pe cei doi studenți de la Iași? Răsturnare...
VOR AVEA INTERZIS: Bomba serii pentru cei care au carduri bancare! Lovitură totală pentru milioane...
Breaking News! Apelul 112 al polițistului care a lovit două fetițe
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...