Magda Bistriceanu, după ce copreședintele AUR a fost amendat pentru că nu a purtat masă la un eveniment: ”E în același film cu Șoșoacă!”

Magda Bistriceanu, după ce copreședintele AUR a fost amendat pentru că nu a purtat masă la un eveniment: ”E în același film cu Șoșoacă!”
Magda Bistriceanu
Publicat: 29/12/2021, 13:52

Claudiu Târziu, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), a acuzat o ”operațiune de intimidare”, după ce trei jandarmi s-au prezentat la ușa sa pentru a înmâna două amenzi. Atât senatorul, cât și soția sa, au fost amendați pentru că nu au purtat masca de protecție în timpul unui eveniment organizat în memoria eroilor români.

Pe pagina sa de socializare, Claudiu Târziu i-a acuzat pe jandarmi că mai aveau puțin și spărgeau ușa, la ora 8.00 dimineață, că au trezit întregul bloc și că i-au speriat copiii.

”Operațiune de intimidare, la prima oră a dimineții. Azi, la ora 8.00, trei jandarmi erau cît pe ce să spargă ușa apartamentului meu cu pumnii, trezind un bloc întreg și sperindu-mi copiii. Pricina? Ca să ne înmîneze două amenzi, mie și soției, pentru nepurtarea măștii la un eveniment de depunere de coroane, organizat în cinstea eroilor români. Care era urgența? De ce nu s-a folosit poșta, ca și pînă acum? Am mai primit amenzi, pentru organizare de proteste, dar prin poșt, niciodată în această manieră brutală”, a scris Claudiu Târziu pe Facebook.

Magda Bistriceanu: ”Nimeni nu e mai presus de lege”

Analistul politic Magda Bistriceanu consideră că statutul de parlamentar nu îți confer drepturi suplimentare față de oricare cetățean al României și citează, în context, articolul 16 din Constituția României.

Totodată, Magda Bistricenu îl plasează pe Claudiu Târziu în același ”film” cu senatoarea Diana Șoșoacă.

”Copreședintele AUR Claudiu Târziu se plânge că a fost trezit de jandarmi pentru a-i fi înmânatî o amendă. Târziu susține ca jandarmii «erau cât pe ce să sparga ușa apartamentului meu cu pumnii. Un senator al României este tratat ca un infractor…» Ăsta e in același film cu senatoarea Șoșoacă!

Să le spună cineva că:

Art. 16 – Egalitatea în drepturi – Constituția României

  • (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
  • (2) Nimeni nu este mai presus de lege

Au impresia ca statutul de parlamentar le permite sa facă ce vor, inclusiv să încalce legea!”, a notat Magda Bistriceanu în mediul online.

Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult