”Mâna dreaptă a lui Putin” rescrie istoria anului 2014: ”Regimul-marionetă de la Kiev a preluat puterea ca urmare a unei lovituri de stat orchestrate de establishmentul occidental”

”Mâna dreaptă a lui Putin” rescrie istoria anului 2014: ”Regimul-marionetă de la Kiev a preluat puterea ca urmare a unei lovituri de stat orchestrate de establishmentul occidental”
Nikolai Patrushev | Foto - Profimedia Images
Publicat: 19/08/2022, 16:23

Considerat nu numai ”mâna dreaptă” a lui Vladimir Putin, ci și un fel de ”eminență cenușie” a Kremlinului, Nikolai Patrushev – secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei – a lansat noi atacuri la adresa Occidentului, susținând că Volodimir Zelenski a ajuns la putere în urma unei lovituri de stat orchestrate de ”establishmentul occidental”.

Declarațiile au fost făcute în timpul Consiliului de Securitate  din cadrul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (SCO), iar Nikolai Patrushev a susținut că ”anglo-saxonii” au creat un precedent periculos, fiind premeditată distrugerea ”etnosului rus”.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei nu spus absolut nimic despre anexarea Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, în 2014, dar a păstrat aceeași notă acuzatoare în care s-a poziționat încă de la începutul invaziei în Ucraina.

”Rusia luptă, într-adevăr, împotriva regimului-marionetă de la Kiev, care a preluat puterea ca urmare a unei lovituri de stat orchestrate de establishmentul occidental în 2014. Poporul ucrainean – care de opt ani s-a confruntat cu valori străine – va fi principalul beneficiar al înfrângerii bandelor de extremă-dreapta și patronilor acestora din rândul elitei politice și oligarhiei ucrainene”, a declarat Patrushev.

”Anglo-saxonii au intenționat să creeze un precedent pentru fragmentarea ulterioară a etnosului rus

Conform ”teoriei” lui Nikolai Patrushev, Ucraina a fost aleasă de Washington, Londra și Bruxelles dintr-un motiv anume, fiindcă ”instituția occidentală înțelege că, în memoria lor istorică, rușii și ucrainenii au fost întotdeauna un singur popor cu o cultură și un destin comun”.

Totodată, cel supranumit ”mâna dreaptă a lui Putin” a insistat și asupra ideii că ”ucrainenii obișnuiți au înțeles de mult timp că au fost, pur și simplu, folosiți ca monedă de schimb, un instrument pentru a stăpâni Rusia”.

”Prin organizarea loviturii de stat de la Kiev, în 2014, și demararea transformării accelerate a Ucrainei într-o așa-zisă anti-Rusie, anglo-saxonii au intenționat nu numai să creeze un cap de pod care să facă presiune asupra țării noastre, ci și să creeze un precedent pentru fragmentarea ulterioară a etnosului rus, în scopul eradicării sale complete”, a mai spus secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, citat de agenția TASS.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult