VIDEO – Marius Lazăr, șeful clubului de motocicliști Hells Angels București, prins de poliție. Era dat în urmărire internațională pentru trafic internațional de droguri de mare risc și spălare de bani

Publicat: 28/12/2022, 15:08

Marius Lazăr, șeful clubului de motocicliști Hells Angels București, a fost prins de polițiștii din București. Era dat în urmărire internațională pentru trafic internațional de droguri de mare risc și spălare de bani.

Polițiștii din București l-au prins miercuri pe Marius Lazăr, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare preventivă de acum două săptămâni.

El urmează să fie extrădat în America, spun surse judiciare pentru GÂNDUL.

Încarcerat într-un centru de reținere și arestare preventivă

„În cursul acestei zile, 28 decembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale, în urma activităților de investigare, au depistat un bărbat, de 49 de ani, urmărit internațional.

Pe numele acestuia, Curtea de Apel București a emis la data de 15 decembrie 2022 un mandat de arestare preventivă, în vederea extrădării către autoritățile din Statele Unite ale Americii, fiind cercetat pentru infracțiuni de criminalitate organizată, trafic internațional de droguri de mare risc și spălare de bani.

Cel în cauză a fost încarcerat într-un centru de reținere și arestare preventivă al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București”, a transmis, miercuri, Poliția Capitalei.

Intenționa să vândă în SUA 400 de kilograme de cocaină

Marius Lazăr intenționa să vândă în SUA 400 de kilograme de cocaină, cu ajutorul a doi traficanți din Noua Zeelandă. Pe lângă traficul internațional de droguri de mare risc, bărbatul se ocupa și cu traficul internațional de arme. Ca și cum aceste infracțiuni nu ar fi fost de ajuns, individul Curții de Apel București comandase și două crime.

În seara zilei de 18 noiembrie 2020, polițiștii români, împreună cu o echipă numeroasă venită din Statele Unite, au descins la trei adrese din București și Ilfov pentru destructurarea unei grupări care plănuia să vândă 400 de kilograme de cocaină pe teritoriul SUA.

Gruparea era formată din românul Marius Lazăr și doi neozeelandezi, Michael Matthews Murray și Patrick Marc Johnson, urmăriți prin Interpol după ce ofițerii FBI au stabilit că negociaseră cu traficanții mexicani prețul pentru o cantitate de peste 400 de kilograme de cocaină, care urma să fie vândută în America.

Lazăr, care era șeful filialei Hells Angels România, un club moto originar din SUA, organizat după principiile mafiei, intenționa, spun procurorii DIICOT, să cumpere, separat, de la aceiași mexicani, 10 kilograme de cocaină pe care să le aducă în România.

În același timp, Marius Lazăr ar fi vrut să intre și pe piața traficului de arme. Acesta ar fi urmat să facă rost, pe filieră sârbă, de mașini blindate, arme de asalt – de tip AK 47, grenade M26, pistoale, puști și veste antiglonț produse la fabrica Zastava Arms, din Serbia.

O parte dintre arme ar fi urmat să fie achiziționate chiar de către prietenii lui din Noua Zeelandă, care aveau mare nevoie, în special de pistoale, în timp ce grenadele și restul armelor erau destinate pieței negre din SUA.

Salvați de o decizie CEDO

În același timp, vestele antiglonț ar fi urmat să fie împărțite oamenilor pe care îi avea în subordine în cadrul clubului de motocicliști, mai ales că Marius Lazăr avea dușmani periculoși.

În acest sens, liderul Hells Angels ar fi comandat asasinarea a doi bărbați. Unul dintre aceștia ar fi fost Laurențiu Cazan, preşedintele Clubului de Motociclişti Gremium Nomads România. Cunoscut ca membru al lumii interlope bucureștene, Cazan declara, pentru ziare.com, că aflase și el despre faptul că Lazăr îi pregătește ceva de la „niște băieți” care participaseră la înmormântarea lui Daniel Chiraș (n.r. unul dintre foștii bodyguarzi ai lui Nuțu Cămătaru). Totuși, Cazan a mărturisit că nu se aștepta ca Lazăr să meargă, totuși, până la crimă.

Săltați în urma unei acțiuni ca în filme, toți trei au fost arestați preventiv în vederea extrădării în SUA. Totuși, patru luni mai târziu, în 11 mai 2021, magistrații Curții de Apel București au decis eliberarea lui Marius Lazăr și plasarea acestuia sub control judiciar.

Mai mult, vineri 8 iulie 2022, judecătorii Curții de Apel București au decis să revoce și măsura controlului judiciar în cazul lui Lazăr. Decizia nu este definitivă, contestația urmând să se judece la instanța supremă.

Nu numai Lazăr a fost eliberat din arest, ci și neozeelandezul Michael Matthews Murray, care, alături de conaționalul său, intenționa să comercializeze cele 400 de kilograme de cocaină pe piața din SUA, iar acasă, în Noua Zeelandă, plănuia să vândă pistoalele Zastava cumpărate de la român.

Eliberarea traficanților s-a făcut după ce aceștia au contestat decizia de extrădare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Curtea de la Strasbourg a stabilit „că persoana extrădată să nu fie îndepărtată de pe teritoriul României pe întreaga durată a procedurilor desfăşurate în faţa acesteia”, astfel că cei trei vor pleca abia după ce autoritățile americane vor finaliza ancheta.

În acest sens, judecătorii români au informat autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii prin intermediul Ministerului Justiţiei, a Centrului de Cooperare Poliţienească din cadrul IGPR și Biroului Naţional Interpol cu privire la soluţia pronunțată.

Cei doi neozeelandezi, dați în urmărire

Cei doi neozeelandezi din gruparea Hells Angels – , Michael Matthews Murray și Patrick Marc Johnson – a căror extrădare a fost solicitată de SUA pentru trafic de cocaină sunt în continuare căutați de Poliție

Fotografiile lor apar pe site-ul Poliției Române la categoria „persoane urmărite”.

Cei doi neozeelandezi din gruparea Hells Angels a căror extrădare a fost solicitată de SUA pentru trafic de cocaină sunt căutați de Poliție
Cei doi neozeelandezi din gruparea Hells Angels a căror extrădare a fost solicitată de SUA pentru trafic de cocaină sunt căutați de Poliție
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...