Mărturia cutremurătoare a familiei studentului ucis în vila din Iași: „Ne gândim neîncetat la cei 24 de ani de fericire, iubire și mândrie, pe care ni i-a oferit”

Mărturia cutremurătoare a familiei studentului ucis în vila din Iași: „Ne gândim neîncetat la cei 24 de ani de fericire, iubire și mândrie, pe care ni i-a oferit”
Tinerii uciși în vila din Iași / Sursă FOTO: Facebook
Publicat: 08/01/2022, 15:37

Familia studentului de la UMF Iaşi Youssef Jniyah, găsit mort în vila din Iași alături de iubita sa pe 10 decembrie, a avut o primă reacție la tot ceea ce s-a întâmplat până acum.

Împărtășim durerea pricinuită de trecerea ei în neființă, cu dragoste și prietenie, și le transmitem sincere condoleanțe familiei și poporului român. Fie ca Dumnezeu să ne ajute pe toți să depășim această încercare uniți și în pace. Moartea bruscă și nedreaptă a copilului nostru, Youssef, va lăsa un mare gol în inimile noastre. Ne gândim neîncetat la cei 24 de ani de fericire, iubire și mândrie pe care ni i-a oferit Youssef, martirul, onorabilul dr. Youssef, pacea fie asupra sufletului său”, a transmis familia tânărului ucis potrivit BZI.ro.

Totodată, familia studentului ucis în vila din cartierul Moara de Vânt a mai spus că acesta a fost foarte iubit de toți cei care l-au cunoscut.

„Youssef a fost iubit de toată lumea, a obținut o diplomă de licență în inginerie de management, a înființat o societate comercială cu ajutorul financiar al părinților săi și și-a desfășurat activitatea în deplină legalitate”, au mai transmis rudele lui Youssef Jniyah.

Ce ar putea dezvălui expertiza ADN

Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în cazul dublei crime din Iași, susține în continuare că este nevinovat. Studentul de origine marocană a justificat la audieri și urmele de pantofi pe care anchetatorii le-au găsit în vila în care au fost înjunghiați cei doi tineri, dar și tăietura pe care o are la mâna dreaptă.

Avocata acestuia, Raluca Andrei, a declarat pentru Gândul că tânărul susține că rana respectivă aproape s-a cicatrizat, urmând să fie expertizată pentru a vedea mecanismul de producere.

În baza expertizei ADN, anchetatorii ar putea stabili vinovații în cazul dublei crime din Iași și ar putea trimite dosarul în instanță.

Potrivit avocatei, Ahmed Sami El Bourkadi le-a spus procurorilor la audieri că acea tăietură o are din ziua în care a fost la locuința tinerilor uciși. Acesta susține că ar fi căzut din taxi, apoi a alunecat cu mâna într-o bucată de metal. Anterior, tânărul susținea că s-a tăiat la mână într-un geam.

Anchetatorii așteaptă analiza ADN

Totodată, avocata spune că tânărul ar fi putut să arunce acei pantofi, dacă i-ar fi purtat în ziua crimelor, sau să plece direct în Canada, însă nu a făcut-o.

Procurorii şi criminaliştii aşteaptă rezultate de la Bucureşti pentru a vedea dacă urmele de pe mai multe obiecte vestimentare şi încălţăminte purtate de către principalul suspect aparțin tinerilor. Mai mult, anchetatorii au prelevat inclusiv mostre de salivă și așteaptă rezultatele probelor.

În apărarea clientului său, avocata a mai spus că tinerii din Iași uciși cu zeci de lovituri de cuțit au încercat să se apere, iar „un potențial agresor ar fi avut urme, echimoze”, Ahmed Sami El Bourkadi neavând astfel de urme pe corp.

Cum au fost ucişi studentul la Medicină și prietena lui

Studentul marocan Youssef Ajniyah, în vârstă de 25 de ani, și prietena lui, Ioana Vanesa, de 23 de ani, au fost uciși pe 9 decembrie, cu zeci de lovituri de cuțit, în vila pe care o închiriaseră în cartierul ieşean Moara de Vânt şi unde se mutaseră de doar câteva săptămâni.

Youssef Ajniyah urma să se întâlnească, în 10 decembrie, cu familia, la Bruxelles. Văzând că nu mai ajunge, un văr al acestuia a alertat oamenii legii, care au găsit cadavrele în vila în care locuiau cu chirie.

Ahmed SamiEl Bourkadi este student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, la secţia franceză, și era coleg cu Youssef Ajnyah.

La necropsie, medicii au găsit pe corpul tinerei 33 de lovituri de cuțit, iar pe cel al prietenului ei, 17 lovituri, unele dintre ele rezultate din încercarea de autoapărare. Potrivit șefei IML Iași, cei doi tineri nu ar fi consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe înainte să fie înjunghiați.


Citește și: Noi detalii din asasinatul de la Iași. Studenții uciși abia se mutaseră cu chirie, în vila de lux a unui om de afaceri

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cătălin Dobrescu ar fi vrut luni la rând să se împace cu Oana Radu: "După...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Test de cultură generală. Cum rămâne aprinsă torța Olimpică?