Medic, mesaj dur pentru români: „Fain că v-aţi ţinut tari şi nu v-aţi vaccinat. Hai, parastase!”

Medic, mesaj dur pentru români: „Fain că v-aţi ţinut tari şi nu v-aţi vaccinat. Hai, parastase!”
Medicul Sandra Alexiu. Sursă foto: Facebook
Publicat: 17/10/2021, 11:02

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a precizat într-o postare pe pagina de Facebook, care au fost greşelile care au condus la eşecul campaniei de vaccinare și a explicat de ce România a ajuns într-o situație tragică.

Medicul spun că abia în urmă cu un an s-a aflat oficial că Guvernul nu a alocat fonduri suficiente pentru o campanie de vaccinare.

Am solicitat încă din toamna trecută să se aloce fonduri substanţiale pentru o campanie reală de educaţie şi comunicare către populaţie pentru a pregăti vaccinarea în masă, pe fondul ezitării deja cunoscute din epidemia din rujeolă. Am argumentat că există oameni cu această preocupare, care cunosc mecanismele comunicării către publicul larg şi că există agenţii specializate în asta, răspremiate chiar la nivel internaţional. Abia acum după un an s-a aflat oficial că Guvernul nu a dorit să aloce fonduri pentru aşa ceva, personal am primit direct răspunsuri de genul „nu sunt bani, cine vrea se vaccinează, cine nu nu, considerăm că nu e cazul, agenţiile sug sângele poporului”, explică medicul Sandra Alexiu.

În continuare, Sandra Alexiu spune că medicii au încercat să facă de unii singuri educație sanitară.

Medici de familie, infecţionişti, pediatri, microbiologi, epidemiologi, apar în presă, online, social media, bloguri, vloguri de un an şi se străduiesc să facă educaţie aşa cum pot, cum ştiu, cu două mâini, fără fonduri, cu puţină notorietate obţinută, reuşim să mai pătrundem şi în prime Time… Politicul nimic.

Medicul Sandra Alexiu

Cel mai mare potenţial de încredere din partea populaţiei în sistemul medical este în medicii de familie, spune medicul Alexiu.

„În ciuda finanţării ruşinoase, a spatelui întors de cvasifiecare guvern de după revoluţie, sondajele se încăpăţânează să arate acelaşi lucru. Ce face politicul? Ignoră şi asta pe lângă toate celelalte.. Cu toate că Banca Mondială, UE, OMS, ete na, cine sunt ăştia să decidă pentru România??? ”, spune medicul Alexiu.

„INSP zice «carantinaţi Bucureştiul » că murim pe capete”

În continuare, medicul spune că politicienii au ignorat decizia INSP de a muta școala în online și de a carantina Capitala.

DSP judeţean zice să închidem şcolile şi să trecem copiii online pentru că ne-am întrecut deja cu gluma, incidenţa peste 20 pe ici pe colo, şcolile sistem mixt online cu fizic vezi să nu, profesori experţi în nevaccinare şi conspiratheory. Ce face politicul? Ignoră DSP, ce ştiu prostovanii aia de experţi în epidemiii. INSP zice „carantinaţi Bucureştiul că murim pe capete, spitalele sunt pline ochi, pacienţii stau în paturi supraetajate, explodează saloanele de la candele” . Ce decide politicul!? Pas”, mai spune Sandra Alexiu.

„Hai, parastase!”

Aceasta a dat examenul țărilor din vest care au vaccinat populația, în schimb, România va trece „la parastase”, din cauza deceselor de COVID-19.

„Toată lumea vaccinată la vest de noi se deschide, nouă pe analfabetismul funcţional o să ne moară şi turismul, că oricât de atractiv ar fi Dracula, nu o să vrea nimeni să vină să ia virusul daco-mutant direct de la sursă, aşa că dragi români, fain că v-aţi ţinut tari şi nu v-aţi vaccinat, acum urmează să muriţi de foame, care aţi scăpat de boală şi nestriviţi la pelerinaje. Şi cu a brânzei (cuvânt dac)  poza de mai jos care zice tot: hai, parastase! Am transmis de lângă tunelul energetic de sub Sfinx ”, mai scrie medicul.


Citește și:

INTERVIU | Singurul specialist în medicină de dezastru, despre criza din valul 4: „Trebuie luate măsuri drastice, de un om care nu este compromis. Medicina de dezastru este de dictatură, nu de democrație”

Medic ATI la Institutul „Matei Balș” din Capitală: Din 17 august, reanimarea e plină de bolnavi cu COVID-19 în stare critică. Ne pregătim de triplarea capacității

Medicină de dezastru la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași: Bolnavii nu au voie să iasă din ambulanțe, își fac nevoile în saci de plastic

Scene dramatice la UPU. Dr. Carmen Cimpoeșu: „O fărâmă din imaginea COVID”

Celebra prezentatoare TV a ţării a fost concediată. Umilinţa la care nimeni nu se aştepta...
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Bolile în funcție de grupa de sânge. Cine riscă să facă mai ușor diabet
Cum este, de fapt, viața de soție lângă milionarul Cristi Borcea! Acum, Valentina Pelinel a...
Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei. Era Merkel a luat sfârşit
Cei care dau traseul pentru PERMIS trebuie să se ferească de această mașină
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Conversațiile intime dintre Irina şi amant! Dar stai să vezi ce poze îi dădea: 'Te-am...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ACUM, INTERVIU LIVE cu prof. univ.dr., fostul șef al Spitalului de Boli Infecțioase, Sorin RUGINĂ
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Este 24 decembrie 2021 zi liberă? Lista completă a zilelor de vacanță pentru sărbătorile de...
Liviu Dragnea e distrus! Cine e bărbatul cu care Irina Tănase l-a înșelat
Astrele au avut dreptate. Despărțirea lui Liviu Dragnea de Irina Tănase a fost prezisă încă...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...