Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale: „Ce-ar fi fost dacă Eminescu ar fi mai zăbovit câțiva ani pe pământ?”

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale: „Ce-ar fi fost dacă Eminescu ar fi mai zăbovit câțiva ani pe pământ?”
Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu (FOTO: Facebook)
Publicat: 15/01/2022, 14:41
Actualizat: 15/01/2022, 14:43

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a transmis un mesaj aniversar pe Facebook, sâmbătă, 15 ianuarie, cu ocazia Zilei Culturii Naționale. „Cultura este, pe de o parte, țesătura invizibilă ce ne ține pe toți la un loc, care ne face să tresăltăm la fel, aici sau oriunde, la dangăt de colopot, la vers românesc sau la sunet de colind”, a scris el, printre altele.

„Ce-ar fi fost dacă Eminescu ar fi mai zăbovit câțiva ani pe pământ? E o întrebare care ne tulbură când ne gândim la el, la Nicolae Labiș, la Porumbescu, la Magda Isanos și la câți alții… Credința generală este că ar fi fost cu siguranță mai bine sufletului românesc. Totuși, se pare că planul lui Dumnezeu pentru aleșii săi nu se măsoară în aritmetica anilor ci în intensitatea lor. Și în înmulțirea talanților. Așadar, acei puțini ani ai Luceafărului i-au fost de ajuns să străbată veacurile iar ziua nașterii sale să fie aceeași cu Ziua Culturii Naționale. Cultura este, pe de o parte, țesătura invizibilă ce ne ține pe toți la un loc, care ne face să tresăltăm la fel, aici sau oriunde, la dangăt de colopot, la vers românesc sau la sunet de colind. Cultura, ca expresie artistică, e tot ceea ce lucrează la această țesătură, prin dăruirea de către cei aleși, în aceleași acorduri ale sufletului, prin cântec, prin litere, prin transformarea materiei, a darurilor primite de Sus. Pentru toate cele de mai sus și pentru multele ce reprezintă Cultura română, să-i urăm și să ne urăm,
La Mulți Ani!” a scris Lucian Romașcanu, pe rețeaua de socializare.

Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult