Ministerul de Interne, mesaj dur după accidentul din Iași: Atenția trebuie să fie la drum! Înțelegeți o dată pentru totdeauna!

Ministerul de Interne, mesaj dur după accidentul din Iași: Atenția trebuie să fie la drum! Înțelegeți o dată pentru totdeauna!
Sursa: Facebook MAI
Publicat: 01/02/2022, 12:00

Ministerul Afacerilor Interne a transmis, marți, un mesaj dur la adresa șoferilor, după ce șapte oameni au murit într-un accident care a avut loc în județul Iași.

„Din primele date, un autocamion intră pe contrasens, acroșează o ambulanță, apoi intră în coliziune frontală cu o autoutilitară. Rezultatul: 7 persoane decedate și alte trei rănite. STOP! Este mult prea mult…DEMULT ESTE MULT PREA MULT”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook, de MAI.

În doar câteva secunde, șapte persoane și-au pierdut viața, motiv pentru care oficialii ministerului transmit mai multe semnale de alarmă.

„Vă rugăm insistent! CONDUCEȚI PREVENTIV! Asigurați-vă temeinic atunci când intrați în depășire! Atenția trebuie să fie la drum, nu la telefonul mobil! Nu circulați peste viteza legală admisă, nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe interzise! Nu uitați că nu sunteți singurii participanți la trafic, iar șoselele nu vă aparțin! Teribilismul vostru poate face ca această imagine să fie ultima amintire a familiei despre voi! ÎNȚELEGEȚI O DATĂ PENTRU TOTDEAUNA!”, conchide MAI.

7 morți, după ce un camion, o ambulanţă și o autoutilitară s-au ciocnit

Un tragic accident rutier a avut loc, marți, pe DN 28 Iaşi – Târgu Frumos, în zona localităţii Sârca. Șapte persoane și-au pierdut viața. În accident au fost implicate un autocamion, o ambulanţă şi un autoturism.

Gravida care a fost implicată în accident are 24 de ani și a fost internată la Maternitatea Elena Doamna din Iași, unde urmează să nască. Inițial a ajuns la Maternitatea Cuza Vodă din Iași, unde a fost testată COVID, iar pentru că testul a ieșit pozitiv, a fost redirecționată către Maternitatea Elena Doamna, care este spital suport COVID pentru gravide. „Pacienta era însărcinată în 36 de săptămâni, s-au rupt membranele, nașterea era declanșată. A ajuns la noi, unde a fost testată rapid, a ieșit pozitivă și a fost dusă la Maternitatea Elena Doamna”, a precizat dr. Bogdan Doroftei, directorul medical al Maternității Cuza Vodă din Iași.

„Șapte persoane – șoferul autoturismului și șase ocupanți ai autoutilitarei – au încetat din viață. Șoferul ambulanței și asistenta au suferit leziuni, iar o femeie însărcinată care se afla în ambulanță a scăpat cu bine și a fost preluată de familie”, a precizat Diana Cimpoeșu.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului.

Cine e șoferul care ar fi provocat accidentul în care au murit șapte oameni

Radu A., șoferul camionului care a lovit o autoutilitară și o ambulanță pe un drum din Iași, avea 30 de ani și lucra la o firmă din județ. Tânărul se întorsese recent din Marea Britanie și urma să se căsătorească peste câteva luni.

Potrivit martorilor, acesta mergea pe sensul Iași-Târgu Frumos și a intrat într-o curbă, lovind ambulanța, în care se aflau o asistentă, o femeie însărcinată și șoferul. În urma impactului șapte persoane au murit, printre care și el.

Tânărul locuia în localitatea Dumești, la aproximativ 20 de kilometri de Iași, unde își cumpărase de curând un teren pe care urma să își construiască o casă. A fost plecat la muncă în străinătate o perioadă, în Anglia, însă a revenit în țară. Tânărul intenționa să plece din nou în străinătate.

Era o persoană foarte echilibrată, un tânăr respectat și apreciat, nu știu să fi avut vreodată probleme de vreun fel. În comună sunt fel și fel de tineri, dar el sub nicio formă nu stătea prin baruri, nu consuma alcool, nu făcea scandal. Mama lui este plecată de mulți ani în Cipru, a fost și el în anii din urmă la ea, apoi s-a întors în România. Avea o prietenă din Podu Iloaiei, erau logodiți, chiar acum la final de an au făcut Revelionul împreună”, a precizat Mihai Cocoveică, primarul comunei Dumești, pentru Gândul.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Mașinile INTERZISE definitiv. Decizia finală a UE se aplică obligatoriu în România
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Câți bani a strâns Selly până acum: "Până la 18 ani am cheltuit foarte mulți...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Oamenii de știință au folosit Inteligența Artificială pentru a edita ADN-ul uman