Ministrul Educației: ”Facem încă un pas spre constituirea unei rețele de «ȘCOLI VERZI» în România”

Ministrul Educației: ”Facem încă un pas spre constituirea unei rețele de «ȘCOLI VERZI» în România”
Ligia Deca, ministrul Educației
Publicat: 13/03/2023, 14:45
Actualizat: 13/03/2023, 15:35

Ligia Deca, ministrul Educației, anunță o investiție de peste 225 milioane de euro și implementarea conceptului de ”școală verde”.

A fost pus în consultare publică Ghidul Solicitantului pentru apelul ”Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, iar Ligia Deca transmite că este vorba despre un pas extrem de important care va avea ca rezultat reabilitarea școlilor și construirea de noi instuții de învățământ, astfel încât standardele europene să fie respectate.

Facem încă un pas spre constituirea unei rețele de «școli verzi» în România! Printr-o investiție în valoare de peste 225 milioane de euro, vom reabilita și construi școli, aliniate standardelor europene.

Conceptul de «școală verde» nu este limitat doar la modernizarea infrastructurii educaționale”, notează Ligia Deca pe pagina sa de Facebook.

”O paletă amplă de activități practice, realizate împreună cu toate comunitățile din care școlile fac parte”

Ministrul Educației specifică și că astfel de ”școli verzi” vor promova și activități practice, alături de comunitățile din care fac parte, educația pentru sustenabilitate fiind esențială.

Grija pentru mediu trebuie să rămână o prioritate, iar Ligia Deca solicită unităților administrativ-teritoriale să depună proiecte pentru acest apel.

În aceste școli, vor fi promovate educația pentru sustenabilitate – cu un curriculum adaptat – și o paletă amplă de activități practice, realizate împreună cu toate comunitățile din care școlile fac parte.

Elevii și cadrele didactice vor fi, prin activitățile organizate, mult mai motivați și implicați în tot ceea ce presupune grija pentru mediu. Îndemn unitățile administrativ-teritoriale să depună proiecte pentru acest apel și să devină, în acest fel, repere de dezvoltare sustenabilă”, mai scrie Ligia Deca, ministrul Educației.

Mai multe informații aici: https://www.edu.ro/consultare_publica_ghid_solicitant…


Citește și:

Eugen Tomac: ”În România, PROPAGANDA RUSĂ a atins cote de neimaginat, autoritățile au obligația să-și schimbe strategia de comunicare”

Povestea domnului Daniel. În urmă cu 30 de ani a căzut din tren, iar viața s-a întors la 180 de grade: „Propria familie m-a dat afară din casă!”

EXCLUSIV | Andrew Tate, dus de urgență la SPITAL. Ce probleme medicale a acuzat milionarul britanic: ”Se simțea rău de două săptămâni”Â

EXCLUSIV VIDEO | S-a prăbușit plaja de la Mamaia! Inginerii olandezi, învinși de furtunile iernii de la Marea Neagră: ”Intervenția umană asupra profilului plajei a creat un dezechilibru inițial”

EXCLUSIV VIDEO | Tablou dezolant pe șantierul ”Elie Saab Towers”. Proiectul futurist anunțat de designerul libanez Elie Saab & compania Metropolitan, controlată de afaceriștii care au ”otrăvit” Popești-Leordeni cu dejecții, e încă în faza de ”schelet”!

EXCLUSIV VIDEO | Dosar penal pentru consilierul Clotildei Armand care a condus, fără permis, o mașină a Poliției Locale

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase