Ministrul Mediului s-a întâlnit cu primarii din Capitală pe tema poluării masive a aerului din București!

Ministrul Mediului s-a întâlnit cu primarii din Capitală pe tema poluării masive a aerului din București!
În ultima perioadă, senzorii de monitorizare a aerului din Capitală au arătat valori uriașe ale nivelului de poluare!
Publicat: 06/01/2021, 14:41

Ministrului Mediului, Barna Tánczos, s-a întâlnit, miercuri,  cu primarii din București, inclusiv cu Nicușor Dan, pe tema poluării masive a aerului din Capitală!

„Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, a avut, miercuri, o  întâlnire online, cu primarul general al capitalei, Nicușor Dan, cu primari și reprezentanți ai primăriilor din cele șase sectoare ale Bucureștiului – Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 și city managerii sectoarelor 4 și 5. Principalele probleme abordate în  cadrul întrunirii de lucru au fost calitatea aerului din București,  gestionarea deșeurilor și colaborarea între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Primăria Generală a Capitalei și primăriile de sector”, se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului.

„Bucureștiul trebuie să devină un oraș smart”

Care au fost principalele probleme discutate la întâlnirea de miercuri:

„Bucureștiul trebuie să devină un oraș smart, iar asta însemnă în primul rând un oraș sănătos, în care regulile de mediu sunt respectate. De aceea, trebuie să acționăm ferm împreună, indiferent că vorbim despre poluarea aerului sau despre managementul deșeurilor, principalele probleme ale Capitalei. Sunt convins că putem avea rezultate în acest sens doar printr-o viziune comună între noi, autoritatea care reglementează protecția mediului din România și dumneavoastră, cei care puteți implementa măsuri concrete și cu efecte cuantificabile în viața comunității bucureștene.

Ministerul Mediului este pregătit să-și asume rolul de catalizator al acestor măsuri care, pe de-o parte, să reinstaureze regulile de mediu în Capitală, iar pe de altă parte, să pună capăt procedurilor de infringement pe care Bucureștiul le are în relația cu Comisia Europeană.

„Anul acesta e nevoie de asumarea unor măsuri pe toate planurile”

Anul acesta e nevoie de asumarea unor măsuri pe toate planurile: de la traficul auto, cea mai mare sursă de poluare în București, la autorizarea și monitorizarea lucrărilor din construcții și activitățile industriale și până la măsuri care să vizeze încălzirea rezidențială din Capitală, care în sezonul de iarnă provoacă an de an episoade ale creșterilor concentrațiilor de poluanți în aer”, a spus ministrul Barna Tánczos.

În privința poluării aerului din București s-a stabilit ca până la elaborarea de Primăria Generală a Capitalei a noului Plan de Îmbunătățire a Calității Aerului, PMB împreună cu primăriile de sector să conceapă un Plan provizoriu de măsuri care să poată fi implementate imediat pentru reducerea concentrațiilor de poluanți din aerul Capitalei.

Cât privește managementul deșeurilor,  s-a convenit ca în următoarea săptămână să fie organizate echipe mixte de control între comisarii de mediu, reprezentanți ai poliției locale și ai Poliției Române. Acestea vor acționa începând cu 1 februarie 2021 împotriva tuturor celor care depozitează ilegal deșeuri.

„Vom avea  echipe de control în fiecare sector în parte”

„Vom avea  echipe de control în fiecare sector în parte. Acestea vor acționa ferm împotriva tuturor celor care vor fi prinși că depozitează ilegal deșeuri și se vor alege, dincolo de amenzi, inclusiv cu confiscarea autoturismului implicat în acțiunea ilegală. Aceste echipe de control, pe care le vom organiza prin colaborarea între Garda Națională de Mediu și reprezentanții poliției locale, vor fi în teren până când toată lumea va înțelege că deșeurile au reguli clare de depozitare și că organele de control urmăresc îndeaproape respectarea legii. În paralel cu aceste acțiuni, PMB împreună cu primăriile de sector vor trebui să se decidă în privința strategiei de dezvoltare de noi platforme de depozitare a deșeurilor în Capitală. Mă bucur că astăzi am avut o întâlnire fructuoasă și le mulțumesc primarilor și celorlalți participanți pentru asumarea unei viziuni comune, cu măsuri concrete și ușor cuantificabile”, a mai spus ministrul Barna Tánczos.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția