Disidentul rus Alexei Navalnîi, plasat din nou în izolare după ce ”a măturat prost curtea de exerciții” a închisorii: ”Nimeni nu poate ascunde contextul politic al acestei situații, ce se întâmplă acum în Rusia este înfricoșător”

Disidentul rus Alexei Navalnîi, plasat din nou în izolare după ce ”a măturat prost curtea de exerciții” a închisorii: ”Nimeni nu poate ascunde contextul politic al acestei situații, ce se întâmplă acum în Rusia este înfricoșător”
Alexei Navalnîi | Foto - Instagram
Publicat: 02/11/2022, 11:43
Actualizat: 26/01/2023, 14:18

Disidentul rus Alexei Navalnîi – aflat în penitenciarul de maximă securitate IK-6 Melekhovo, acolo unde ispășește o pedeapsă de 9 ani pentru ”fraudă, încălcarea eliberării condiționate și sfidarea instanței de judecată” – a fost plasat, din nou, în izolare, de data aceasta pentru 11 zile.

Este pentru a cincea oară când Navalnîi ajunge în izolare – de data aceasta pentru 11 zile -, însă criticul vehement al lui Putin a transmis prin intermediul conturilor de Instagram și Twitter – administrate de avocații săi și de Iulia Navalnaia, soția sa – că autoritățile din Rusia nu-i vor putea ”închide gura”.

Stau constant în izolare. Nimeni nu poate ascunde contextul politic din spatele acestei situații. Ai dreptul de a te pronunța împotriva mobilizării criminale care a făcut ca zeci de mii de familii să-și piardă fiul, fratele, tatăl.

Voi sta în izolare și nu-mi vor închide gura. Aceasta (n.red. – mobilizarea decretată de Vladimir Putin) este o crimă împotriva țării mele. Nu voi tăcea și sper ca toți cei care mă aud să nu tacă. Ceea ce se întâmplă acum (n.red. – în Rusia) este mult mai înfricoșător decât orice zi petrecută în izolare. Aceasta reprezintă implicarea a sute de mii de oameni într-o crimă pe care o comite Putin”, a fost mesajul transmis de Alexei Navalnîi din închisoare.

Alexei Navalnîi: ”L-am insultat pe anchetatorul criminalist”

Alexei Navalnîi fusese plasat în izolare, ultima oară, pentru 14 zile, însă șicanele la adresa sa continua, cu atât mai mult cu cât acesta este la fel de critic la adresa deciziilor luate de Vladimir Putin.

Pentru că ”a măturat prost curtea de exerciții” a închisorii de maximă Securitate – dar și pentru că l-ar fi insultat pe un anchetator criminalist -, disidentul rus va petrece încă 11 zile în celula de izolare.

Mă pun din nou în celula de izolare, pentru încă 11 zile, din cauză că am măturat prost curtea de exerciții și l-am insultat pe anchetatorul criminalist, locotenentul Neimovici, numindu-l «locotenent Neimovici» în loc să-i adresez prenumele și patronimul”, a transmis disidentul rus pe contul de Twitter, pe data de 1 noiembrie 2022.

În luna octombrie, Alexei Navalnîi a spus că i s-au adus noi acuzații – ”terorism și extremism” -, ceea ce i-ar putea aduce o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare.

Disidentul rus a fost arestat în luna ianuarie a anului 2021, la întoarcerea din Germania, acolo unde se recuperase după o tentativă de otrăvire. Navalnîi l-a acuzat pe Vladimir Putin, de la bun început, că ar fi ordonat asasinarea sa.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BOMBĂ! Cuplu nou la Survivor? Declarațiile devoalează situația reală dintre concurenți
FOTO. Actrița a promis că se dezbracă de tot dacă se întâmplă asta! Cum arată...
Șoșoacă vrea ca România să invadeze Ucraina. A depus un proiect de lege pentru anexarea...
Alimentul care face rău ficatului şi pe care îl consumi zi de zi. TOP 20...
Steliano Filip a divorțat pentru că soția nu a vrut să treacă la religia penticostală...
O Dacie mai rară decât un Ferrari? ESTE POSIBIL! Cât costă ce mai rară Dacie...
EXCLUSIV: Cel de-al doilea tânăr implicat în accidentul cu ATV-ul în Prahova a pierdut lupta...
BANCUL ZILEI. Bulă, șofer de taxi, sărută o calugăriță pe care o ia la ocazie:...
Donald Trump, primul fost preşedinte american care ar putea fi pus sub acuzare/ Starletă porno:...
Alina Sorescu, distrusă de sentința judecătorilor. Declarații tulburătoare | EXCLUSIV
O civilizație ASCUNSĂ, găsită din GREȘEALĂ chiar în Marea N...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Informația nopții despre Ion ILIESCU! Anunț șocant despre fostul președinte al României
AVERTISMENTUL care DĂ FIORI. OMENIREA, în MARE PERICOL, atrage atenția ONU
Fetiță de 8 luni, botezată cu apă cu dezinfectant. Nașul a simțit o arsură pe...