Nicușor Dan o contrazice scurt pe Clotilde Armand, după anunțul demolării restaurantelor din Herăstrău. „Soluţia este să nu intrăm cu buldozerul”

Nicușor Dan o contrazice scurt pe Clotilde Armand, după anunțul demolării restaurantelor din Herăstrău. „Soluţia este să nu intrăm cu buldozerul
Publicat: 13/02/2024, 10:21

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, o contrazice pe Clotilde Armand, după anunțul demolării unor restaurante din Herăstrău, explicând că nu folosirea buldozerelor este soluția optimă în cazul unor afaceri care angajează mii de oameni.

„Ceasul” lui Clotilde nu coincide cu cel al lui Nicușor

Reamintim că primarul sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis în weekend că patronii teraselor Kayo, It Cucina, Nuba, HiroBay, Taverna Racilor, Stadio şi Il Locale au ridicat construcţii fără autorizaţie în Parcul Herăstrău și că au 72 de ore să le demoleze.

Patronii teraselor Kayo, It Cucina, Nuba, HiroBay, Taverna Racilor, Stadio şi Il Locale au ridicat construcţii fără autorizaţie pe malul lacului Herăstrău. La solicitarea noastră, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, singura instituţie care are competenţa să facă astfel de verificări în zonele protejate (Parcul Herăstrău este monument istoric), a verificat aceste terase şi a confirmat tot ce am spus public”, a scris Clotilde Armand sâmbătă pe Facebook.

Aceasta a mai punctat că „nu doar că fostele administraţii PSD-PNL le-au dat afaceriştilor de partid lacul Herăstrău, i-au şi protejat de controale şi au închis ochii la toate neregulile”, susținând că poliţiştii locali le-au dat patronilor termen de 72 de ore pentru demolare.

În caz contrar, urmează să fie „desființate pe cale administrativă, în baza dispozițiilor primarului general.”

Nicușor Dan: „Faptul că ele sunt în parcuri sau lângă lac nu e niciun avantaj economic”

Primarul general, Nicușor Dan, o contrazice însă pe Clotilde Armand. Elidul Capitalei susține că situația teraselor nu se va rezolva prea curând și că el nu agreează varianta cu demolarea.

„E o problemă complexă asta cu terasele din Parcul Herăstrău. E o chestiune care poate să fie rezolvată într-un număr de relativ mulţi ani, adică de ordinul 3, 4, 5 ani din momentul ăsta. Care este avantajul economic al acestor terase? Avantajul lor economic este că ele sunt unele lângă altele şi creează un ecosistem pentru care au foarte mulţi clienţi.

Şi atunci, în opinia mea, soluţia pe termen mediu este să nu intrăm cu buldozerul în nişte afaceri care angajează nişte mii de oameni şi care, în fine, deservesc un număr de oameni, că altfel n-ar funcţiona, ci de a le găsi o locaţie alternativă în Bucureşti, pentru ca, cu buna lor… cu acordul lor, să se mute cu toţii în altă parte, să recreăm acest ecosistem. Pentru că faptul că ele sunt în parcuri sau lângă lac nu e niciun avantaj economic”, a afirmat Nicușor Dan, duminică, într-o conferință de presă.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | PMB va crea o zonă Freerun/Parkour în Herăstrău. Urbanist: ”Lui Nicușor Dan i se pare cool, risipă de bani, administrare hipsterească!”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand, chiar dacă tu insiști că ne vrei, noi nu te mai vrem!”

Scandalul ”Greenfield” | Varianta propusă de Nicușor Dan NU este legală. Urbanist: ”Nu poți scoate din fondul forestier, temporar, un drum”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce s-a întâmplat la scurt timp după ce sicriul cu trupul neînsuflețit al Mioarei Roman...
FOTO. Cum arată tânăra acuzată că s-a culcat cu jumătate din vestiarul echipei de fotbal...
Forțați să se violeze între ei, legați de copaci sau înfometați. Cum sunt pedepsiți soldații...
Răzvan a murit după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic! 'Dacă i se făcea...
Un luptător MMA din Republica Moldova este individul care a bătut-o cu sălbăticie pe tânăra...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Cum arată casele vedetelor din România. Vlăduţa Lupău, Cătălin Măruţă sau Andreea Marin au investit...
3 premiere Dacia la Geneva 2024. Duster, cel mai frumos SUV de la SALON? GALERIE...
VIDEO - Moștenirea lăsată de Mioara Roman! Cine va trebui să plătească datoriile rămase
Pensionarii cărora nu li s-au adăugat sporurile la recalculare. Veniturile reale ar putea avea o...
Tamás Sulyok a fost desemnat noul preşedinte al Ungariei / Iohannis îi transmite felicitări
Ce i-a dus Petre Roman fostei soţii, la priveghi? Cu ce a mers la căpătâiul...
A fost găsit CEVA NEMAIVĂZUT până ACUM pe suprafața unei stele
NOUL VERDICT pe care îl așteaptă SIMONA HALEP. Este procesul de 10 milioane de dolari
Românii nu mai cumpără online. Motivele pentru care a căzut piața
Cine sunt concurenții de la Asia Express sezonul 7. Acestea sunt cele 9 perechi care...
BANCUL ZILEI. Bulă: Nevastă-mea a bușit mașina! Ștrulă: Sper că nu este rănită!
Ce vor primi telefoanele Android de la Google începând cu anul 2025?