Noi acuzații din Marea Britanie complică situația fraților Tate. Avocații milionarilor britanici spun că nu există probe: ”Este oportunism”

Noi acuzații din Marea Britanie complică situația fraților Tate. Avocații milionarilor britanici spun că nu există probe: ”Este oportunism”

Avocații fraților Andrew și Tristan Tate susțin că cei doi britanici neagă noile acuzații aduse pe numele lor după ce procurorii DIICOT au schimbat încadrarea faptei de trafic de persoane și au stabilit că presupusa infracțiune s-ar fi comis în formă continuată. Anchetatorii au decis să modifice acuzația după ce a fost identificată o nouă posibilă victimă, care ar fi fost traficată, însă, pe teritoriul Marii Britanii.

Echipa de avocați a celor doi britanici a transmis, la solicitarea Gândul, că Andrew Tate ”neagă categoric veridicitatea acuzațiilor aduse de către avocatul persoanelor anonime din UK”.

”Este evident că discutăm despre oportunism, având în vedere că demersul celor patru este unul colectiv, demarat prin aceeași casă de avocatură, debutând în presă și nu în fața instanței. Un fapt esențial ce se omite frecvent în mass-media este că trei dintre aceste persoane au formulat plângeri penale pe care autoritățile din UK le-au clasat din lipsă de probe. Se naște întrebarea legitimă: dacă acum 9 ani nu a existat niciun mijloc de probă care să susțină acuzațiile, ce probe ar fi putut apărea 9 ani mai târziu, care să răstoarne soluția de clasare?”, este punctul de vedere al echipei de avocați.

Potrivit avocaților, deși cele patru femei care susțin că au fost victimele lui Andrew Tate în Marea Britanie și vorbesc de presupuse evenimente care ar fi avut loc în anul 2014, niciuna dintre ele nu a cerut timp de nouă ani în instanță sau pe altă cale legală daune pentru acele pretinse prejudicii suferite și niciuna nu a comunicat vreo dovadă până în prezent.

”În esență, ne raportăm la pretenții materiale care nu au la bază mijloace de probă, împotriva unor persoane de notorietate internațională, cercetate pentru fapte similare. Nu vom da curs acestor acțiuni de intimidare ce folosesc ca unic instrument presa și manipularea opiniei publice”, spun avocații lui Andrew Tate.

DIICOT a luat în calcul o singură victimă nouă

Totuși, dacă avocații fraților Andrew și Tristan Tate vorbesc despre patru persoane, procurorii DIICOT au anunțat că acuzațiile au fost schimbate după ce s-a luat în considerare o singură presupusă victimă, adică cea în cazul căreia nu s-a dat soluție de clasare, așa cum s-a întâmplat în situația celorlalte trei.

Astfel, procurorii i-au anunțat pe frații Tate că la acuzația de trafic de persoane se adaugă forma continuată a infracțiunii.

Avocații fraţilor Tate susțin însă că modificările în acuzații sunt ”în interesul legal” al suspecților și au fost făcute de procurori ”pentru a asigura menţinerea unei anchete imparţiale”. Aceștia au precizat că, după ultima audiere, au convingerea că procurorii vor lua măsurile necesare pentru a asigura o anchetă obiectivă, iar Andrew și Tristan Tate vor continua să colaboreze cu autoritățile, ”pentru a-și dovedi nevinovăția”.

Andrew și Tristan Tate sunt acuzați de procurorii antimafia că, în 2021, „au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

„Victimele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit DIICOT.

Presa din Marea Britanie a scris recent despre patru femei care îl acuză pe Andrew Tate de viol și vor să ceară în instanță despăgubiri, într-un proces civil.

Firma de avocatură McCue Jury & Partners, care le reprezintă pe cele patru femei, arată că scopul procesului intentat în civil este de a căuta „dreptate, responsabilitate şi compensaţii pentru victimele lui Tate”. Totodată, se urmărește încurajarea ”unei anchete penale în Marea Britanie cu privire la infracțiunile lui Tate, în speranţa că acesta va fi urmărit penal şi condamnat în Marea Britanie, pe lângă acuzaţiile cu care se confruntă în România”.

Ultima femeie care l-a acuzat pe Andrew Tate susține că a fost sufocată și apoi violată de cunoscutul influencer. Totul s-ar fi petrecut în urmă cu nouă ani. Cei doi s-au cunoscut într-un club de noapte din Luton, scrie The Telegraph.

Femeia, azi în vârstă de 30 de ani, susține că era studentă când, într-o seară, la o ieșire în club în orașul natal, Luton, l-a întâlnit pe Andrew Tate.

„Iniţial, a fost foarte amabil şi fermecător şi am ajuns să merg acasă cu el. În timp ce făceam sex, el a început să mă sugrume şi m-a sufocat atât de tare încât mi-am pierdut cunoştinţa. Am crezut că o să mor. Când m-am trezit, continua să mă violeze. Este greu să povestesc asta, pentru că este atât de tulburător, dar aşa a fost”, a spus femeia.


CITEȘTE ȘI:

Încă o femeie din Marea Britanie îl acuză de viol pe ANDREW TATE. „Am crezut că o să mor”

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?