Noi detalii din dosarul dublului asasinat din Iași: Anchetatorii ar putea utiliza un aparat folosit în cazul „Elodia”

Noi detalii din dosarul dublului asasinat din Iași: Anchetatorii ar putea utiliza un aparat folosit în cazul „Elodia”
Publicat: 21/03/2022, 15:02
Actualizat: 21/03/2022, 15:09

Anchetatorii ar putea folosi un aparat care a fost utilizat și în celebrul caz „Elodia”, pentru a elucida modul în care s-a petrecut dublul asasinat din Iași. Mai mult, în weekend-ul trecut ar fi ajuns în oraș și tatăl studentului marocan ucis, Youssef Jniyah.

Conform avocatei Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe principalul suspect, Ahmed Sami El Bourkadi, aparatul utilizat în dosarul care a vizat uciderea Elodiei Ghinescu va fi folosit și în dosarul uciderii lui Youssef Jniyah și a iubitei lui, într-o vilă din cartierul ieșean Moara de Vânt, notează BZI.

„În cursul cercetărilor, criminaliștii mi-au spus că au „o surpriză” pentru mine. I-am întrebat despre ce este vorba și mi-au spus că ar urma să folosească un aparat care ar fi fost utilizat în celebrul caz „Elodia”. Mi-au arătat un aparat de mici dimensiuni, care, chipurile, ar detecta urme de sânge în ciuda unor potențiale obstacole. Ca să vă spun foarte sincer, nu știu dacă au vorbit serios sau nu. În orice caz, eu le-am spus că pot folosi tot ce doresc, numai să reușim să înaintăm în acest caz”, a spus avocata Raluca Andrei.

Conform sursei citate, recent, la Iași ar fi ajuns și tatăl studentului ucis.

„Nu știu ca acel aparat, ce ar fi fost utilizat în cazul avocatei Elodia Marilena Ghinescu, să fi fost folosit deja și în dosarul nostru. Eu rămân sceptică în această privință, dar vom vedea… Însă vă pot confirma că, în urmă cu câteva zile, la Iași ar fi venit rudele victimei Youssef Jniyah. Am înțeles că tatăl acestuia ar fi trebuit să dea o declarație în dosar”, a adăugat avocata lui Ahmed Sami El Bourkadi, principalul suspect în acest caz.

ADN-ul studentului Ahmed Sami, descoperit pe o lenjerie intimă a tinerei ucise

La finalul lunii februarie, surse judiciare au confirmat pentru Gândul că ADN-ul lui Ahmed Sami el Bourkadi, principalul suspect al dublei crime din vila situată în cartierul Moara de Vânt, a fost găsit pe una dintre piesele din lenjerie intimă ce îi aparțin tinerei ucise. Sutienul respectiv a fost descoperit într-un dulap aflat într-o cameră de la etajul vilei.

Potrivit surselor mai sus citate, audierile vor continua în această săptămână. Oamenii legii vor să lămurească și misterul urmelor de pantofi pe care anchetatorii le-au găsit în vila în care au fost înjunghiați mortal cei doi tineri.

Eu nu știu cum a ajuns acea urmă acolo. Nu exclud ca studentul marocan Youssef Jnyiah să fi căutat un bandaj pentru clientul meu și, astfel, să fi ajuns urma ADN acolo”, a declarat avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă în instanță pe studentul Ahmed Sami El Bourkadi, potrivit BZI.

Vineri, judecătorii ieșeni au respins contestația formulată de Ahmed Sami El Bourkadi împotriva deciziei de prelungire a arestului preventiv în cazul său.

Cum au fost ucişi studentul la Medicină și prietena lui

Studentul marocan Youssef Ajniyah, în vârstă de 25 de ani, și prietena lui, Ioana Vanesa, de 23 de ani, au fost uciși pe 9 decembrie, cu zeci de lovituri de cuțit, în vila pe care o închiriaseră în cartierul ieşean Moara de Vânt şi unde se mutaseră de doar câteva săptămâni.

Youssef Ajniyah urma să se întâlnească, în 10 decembrie, cu familia, la Bruxelles. Văzând că nu mai ajunge, un văr al acestuia a alertat oamenii legii, care au găsit cadavrele în vila în care locuiau cu chirie.

Ahmed SamiEl Bourkadi este student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, la secţia franceză, și era coleg cu Youssef Ajnyah.

La necropsie, medicii au găsit pe corpul tinerei 33 de lovituri de cuțit, iar pe cel al prietenului ei, 17 lovituri, unele dintre ele rezultate din încercarea de autoapărare. Potrivit șefei IML Iași, cei doi tineri nu ar fi consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe înainte să fie înjunghiați.

Citește și: Noi detalii din asasinatul de la Iași. Studenții uciși abia se mutaseră cu chirie, în vila de lux a unui om de afaceri

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Anunț-îngrijorător despre Kate Middleton, după ce a spus public că are cancer! Starea ei de...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-A DECIS PLATA a 3.000 de lei de persoană. Banii intră direct PE CARD înainte...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Cum vrea să scape ucigașul Mirelei de închisoare? Ireal la ce metodă ar putea să...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Motivul pentru care doi tineri au ales să se căsătorească în avion
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Heinrich Rudolf Hertz, inventatorul undelor radio. „Nu cred că undele fără fir pe care le-am...