ONG-urile „Blocați Bucureștiul”, sateliții din jurul primarului Nicușor Dan, sunt spulberate în instanță unul câte unul!

ONG-urile „Blocați Bucureștiul”, sateliții din jurul primarului Nicușor Dan, sunt spulberate în instanță unul câte unul!
ONG-urile „Blocați Bucureștiul”, sateliții din jurul primarului Nicușor Dan, sunt spulberate în instanță unul câte unul! / Sursa FOTO: Arhiva GANDUL
Publicat: 29/09/2022, 18:44

De mai bine de 10 ani, Capitala trăiește o adevărată vânătoare declanșată de tot felul de asociații, chipurile de mediu, împotriva dezvoltatorilor imobiliari români. Pe baza unor motive unul mai puerile decât altul, s-au găsit tot felul de pretexte prin care să se ceară în instanță blocarea proiectelor ce urmăreau dezvoltarea imobiliară în București.

Ei bine, acum, instanța de judecată a spus „stop”. Cel mai mare dezvoltator imobiliar din România, One Mircea Eliade Properties, a reușit să dizolve în instanță Asociația „Miliția Spirituală”!

„Sateliții” lui Nicușor Dan, buni de plată

Potrivit luju.ro, ONG-ul Asociația „Miliția Spirituală” trebuie să-i plătească dezvoltatorului imobiliar One Mircea Eliade Properties daune în valoare de 75.641,12 lei pentru această joacă de-a blocatul investițiilor!

Iar alte două ONG-uri din gașca lui Nicușor Dan, scrie sursa citată, riscă să aiă aceeași soartă, fiind obligate la plata unor daune de peste 60.000 de euro.

De mai bine de 10 ani, tot felul de așa-zise ONG-uri de mediu au declanșat o adevărată vânătoare a dezvoltatorilor imobiliari români, căutând să le blocheze investiții pe motive puerile, cum ar fi că nu știu ce pasăre sau goangă protejate prin lege sunt puse în pericol de respectivele proiecte imobiliare.

Fiindcă le-a fost perturbată grav activitatea economică, One Mircea Eliade Properties SRL si Auchan Romania SA au intentat o serie de procese împotriva acestor ONG-uri ce gravitează de ani de zile în jurul lui Nicușor Dan. Iar judecătorii au decis că „sateliții” actualului primar general sunt buni de plată, adică trebuie să achite daune de zeci de mii de euro (peste 60.000!).

Cum au încercat ONG-urile să scape de mâna legii

Însă, conștiente că vor pierde procesele, aceste organizații non-guvernamentale înființate doar cu scopul de a împiedica dezvoltarea Capitalei au căutat o manevră să scape de mâna lungă a legii.

Astfel, când au fost executate silit pentru recuperarea prejudiciilor, ONG-urile „s-au dat lovite”, unele chiar desființându-și conturile si declarându-se insolvabile! Tocmai din acest motiv dezvoltatorii imobiliari au mers mai departe și, în instanță, au solicitat dizolvarea asociațiilor.

În primul dintre procese, cel cu „Miliția Spirituală”, instanța a dispus direct dizolvarea acestei asociații, informează luju.ro!

Decizia a venit miercuri, 28 septembrie 2022, în dosarul nr. 19169/301/2022, la Judecătoria Sectorului 3, acolo unde One Mircea Eliade Properties a cerut dizolvarea ONG-ului. Trebuie precizat că sentința nu este una definitivă și ea poate fi atacată cu apel.

Ce creanțe are de recuperat One Properties

„Surse judiciare avizate ne-au confirmat că actiunea companiei imobiliare are legătura cu încheierea Judecatoriei Sector 3 pronunțată la 20 mai 2022 în cauza nr. 11653/301/2022. Acolo, instanța a admis cererea One Mircea Eliade Properties de a executa silit trei ONG-uri: Asociatia Salvați Bucureștiul (ASB), Asociația Mișcarea Civică Miliția Spirituală și Asociatia SOS Orașul.

Obiectul executarii silite sunt mai multe cheltuieli de judecată pe care aceste organizații neguvernamentale le datorează dezvoltatorului imobiliar din cauza a diverse procese pe care asociațiile le-au intentat firmei, dar le-au pierdut”, notează sursa citată.

Mai exact, potrivit surselor luju.ro, One Properties are de recuperat:

I. 124.809,12 lei, creanță compusă din:

  • 49.168 lei datorați în solidar de către ASB și SOS Orașul;
  • 75.641,12 lei, creanță la rândul ei alcatuită din:
    • a) 20.520,12 lei datorați de ASB;
    • b) 55.121 lei datorați în solidar de către ASB și Miliția Spirituală;

II. 49.168 lei, creanță datorată în solidar de ASB și SOS Orașul;

III. 8.587,22 lei cheltuieli de executare silită.

„Încheiem remarcând următorul lucru: dacă sentința Judecatoriei Sectorului 3 va rămâne definitivă, vom asista la un moment al adevărului. Mai exact, vom vedea că marii luptatori de mediu nu sunt decât niște indivizi care au produs în mod nejustificat daune consistente unor dezvoltatori imobiliari care au creat numeroase locuri de muncă și au adus taxe și impozite însemnate la bugetul de stat. În ipoteza în care Asociatia Miscarea Civică Miliția Spirituală va fi dizolvată prin hotarare judecătorească definitivă, ne așteptăm ca aceasta să servească drept exemplu pentru instanțele din România astfel încât acestea să nu mai admită cu ușurință suspendarea temporară a unor investiții pe baza unor acțiuni făcute de niste persoane care se erijează într-o miliție a mediului, în scopuri numai de ei știute”, încheie luju.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Vânzările de iPhone peste tot în lume, cu excepția unui singur loc