Prima REACȚIE a lui Tristan Tate după ce procurorii DIICOT i-au adus o nouă acuzație

Prima REACȚIE a lui Tristan Tate după ce procurorii DIICOT i-au adus o nouă acuzație
Frații Andrew și Tristan Tate, la ieșire din sediul DIICOT / Sursa foto: captură video GANDUL
Publicat: 25/04/2023, 21:55
Actualizat: 25/04/2023, 21:57

Apărătorii lui Tristan Tate au declarat, pentru Gândul, că acesta a cerut să fie audiată victima care a făcut plângerea de la care a pornit noua acuzație care i-a fost aducă, însă procurorii DIICOT i-au respins solicitarea. Anchetatorii au extins urmărirea penală în cazul lui pentru instigare la violență, iar Tristan Tate a fost luni la DIICOT, unde a luat la cunoștință de noua acuzație și a dat o declarație.

Tânăra, care a făcut plângere la poliție, spune că Tristan Tate a instigat la violență, scenă la care ar fi fost martoră și Georgiana Naghel.

Prin intermediul avocaților, milionarul britanic spune că s-a pus presiune pe el, astfel încât să recunoască ceva ce nu a făcut niciodată și că dovezile care s-au găsit pe dispozitivele electronice nu sunt suficient de puternice pentru a-l acuza pe Tristan Tate.

„Știri recente au detaliat noi acuzații împotriva lui Tristan Tate pentru incitarea la violență față de alte persoane. În ciuda presiunii crescânde asupra lui, Tristan rămâne ferm în negarea oricărei fapte greșite. În cadrul anchetei aflate în derulare în România, DIICOT caută dispozitive electronice. În timpul perchezițiilor, au fost găsite conversații din 2021 între Tristan Tate și două fete pe care le cunoaște. Mesajele descriu o altercație între fete, care ar fi presupus că una dintre ele ar fi fost împinsă și scoasă din brațele celeilalte. Tristan a respinge mesajul și râde. Această conversație este, până în prezent, singura dovadă pe care se bazează noile acuzații”, au transmis avocații lui Tristan Tate.

Astfel, Tristan și echipa sa de avocați „nu se pot abține să nu se întrebe cum poate instiga la violență atunci când presupusul act de violență s-a petrecut înainte ca el să-și dea cunoștință de el, conform dovezilor prezentate de DIICOT”, se mai arată în mesajul transmis de apărătorii multimilionarului.

„Presupusul conflict a fost adus la cunoștință și poliției la acea vreme, în 2021, dar autoritățile l-au respins ca nefondat și au decis să nu mai cerceteze. Tristan Tate este frustrat de fragilitatea probelor utilizate în formularea de noi acuzații împotriva sa și consideră că aceste acuzații sunt aduse acum, aparent în scopul de a crea o falsă acuzație. El rămâne hotărât (n.r. să urmărească) să se facă dreptate și să își reabiliteze numele și reputația”, mai spun avocații.

Cum ar fi avut loc presupusa faptă de care e acuzat Tristan Tate

Surse judiciare contactate de Gândul au dezvăluit că această nouă acuzație este legată de modul în care ar fi acționat Tristan Tate în momentul în care Georgiana Naghel, femeia de mare încredere cu care lucrau frații Tate, s-a enervat pe una dintre victimele din dosar. Mai precis, în timpul unei altercații verbale între cele două femei, Georgiana Naghel ar fi obligat-o pe victimă (considerată de procurori a fi racolată și exploatată de frații Tate) să ridice mâna dreaptă în sus.

Victima a susținut în declarația de la dosar că Georgiana Naghel știa că ea suportase recent o operație de mărire a bustului și că astfel de mișcări i-ar fi putut produce suferință și ar fi putut avea probleme care să dăuneze implantului mamar. După acest conflict, Georgiana Naghel l-ar fi sunat pe Tristan Tate și i-ar fi povestit incidentul, iar acesta a început să râdă în hohote.

Aceleași surse judiciare afirmă că, în susținerea acestei noi infracțiuni, de instigare la violență, anchetatorii se bazează pe declarația victimei și pe discuția telefonică dintre Georgiana Naghel și Tristan Tate, care a fost extrasă din convorbirile telefonice de pe telefoanele inculpaților după percheziția informatică.

Gândul a scris încă din ianuarie că procurorii DIICOT au la dosar și declarația unei tinere care susține că ar fi fost agresată de Georgiana Naghel și de fosta polițistă Luana Radu, atunci când a decis să plece din studioul de videochat din Pipera.

Surse judiciare precizau, pentru Gândul, că, la sfârșitul lui octombrie 2021, C.D.P. le-a anunțat pe Georgiana Naghel și Luana Radu, persoanele de încredere ale fraților Andrew și Tristan Tate, că intenționează să plece. Cele două femei i-ar fi spus că acest lucru nu este posibil, iar în clădirea în care funcționa studioul de videochat ar fi izbucnit atunci un scandal.

În plângerea făcută de C.D.P., aceasta a arătat nu doar că Georgiana Naghel știa că îi provoacă durere când o pune să ridice brațul deasupra capului și că ar fi existat riscuri, dar ar fi strâns-o de gât și ar fi împins-o sub un birou, arătau sursele citate.

Victima s-a dus atunci la Poliția Voluntari, pentru a face plângere, iar în urma ei au venit Georgiana Naghel și Luana Radu, care i-ar fi adus o parte din lucruri înghesuite într-o pungă din plastic și ar fi jignit-o chiar de față cu anchetatorii.

Femeia a depus o reclamație, dar, spun surse judiciare, a doua zi, polițistul care i-a înregistrat plângerea a chemat-o la sediu și ar fi încercat s-o determine să renunțe la acuzații. Mai mult, așa cum o anunțase Luana Radu, care îi spusese că nu va rezolva nimic la Poliție, dosarul a fost abandonat de anchetatori și a zăcut într-un sertar până la începutul acestui an, când femeia le-a povestit procurorilor DIICOT despre incident.

Abia după ce lipsa de reacție a polițiștilor ilfoveni a ajuns și în presă, conducerea IPJ Ilfov a dispus un control la Poliția Oraș Voluntari, pentru a se stabili dacă interesele fraților Tate erau protejate de oamenii legii.

Trei luni în arest preventiv, pentru acuzațiile din dosarul de la DIICOT

Andrew și Tristan Tate, fosta polițistă Luana Alexandra Radu și Georghiana Naghel au fost arestați în 30 decembrie 2022, la o zi după perchizițiile DIICOT care au vizat atât vila lor din Pipera, cât și studioul de videochat pe care-l administrau.

După trei luni de prelungiri în instanță, mandatul de arestare preventivă a fost înlocuit, în 31 martie, cu arest la domiciliu.

Potrivit DIICOT, mai multe tinere ar fi fost ademenite de frații Tate prin metoda „loverboy”. Ajunse în București, tinerele erau duse în imobile din Ilfov, iar acolo ar fi fost bătute, intimidate și obligate să producă scene cu conținut erotic, care le-ar fi adus fraților Tate beneficii materiale.

Ancheta în dosarul privind pe frații Tate este coordonată de procurorul șef al Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul DIICOT, Rareș Petru Stan.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață