Primele mărturii făcute de fiica și soția lui Victor Socaciu. De ce ar fi murit, de fapt, cântărețul de muzică folk

Primele mărturii făcute de fiica și soția lui Victor Socaciu. De ce ar fi murit, de fapt, cântărețul de muzică folk
Brândușa Socaciu. Sursă foto: Alexandra Pandrea/Gândul
Publicat: 28/12/2021, 14:30
Actualizat: 28/12/2021, 15:51

Brândușa și Ana Maria Socaciu, soția și fiica regretatului cântăreț Victor Socaciu, au dezvaluit, marți, că acesta ar fi făcut complicații în urma unei infecții nosocomiale, după ce se internase pentru un drenaj la plâmâni, post-COVID.

Pe scurt, avea ceva post-COVID, acumula lichid la plămâni, și am fost pentru trei zile să facă un drenaj. Aceasta a fost intervenția pentru care am fost la spital. Și de acolo au apărut complicațiile”, a mărturisit soția artistului, Brîndușa Socaciu.

Aceasta a mai precizat că artistul a avut multe momente în care și-a revenit și pe 3 decembrie ar fi trebuit să ajungă la Bistrița.

Ar fi vrut să ajungă acolo. Voia să ajungă și pe 16 decembrie, aici, în București”, a mai povestit aceasta.

Fiica: „Plămânii i-au fost afectați”

Ana-Maria, fiica lui Victor Socaciu, le-a declarat jurnaliștilor la Sala Palatului că nu poate da vină pentru moartea tatălui ei pe spital sau medici, subliniind că este conștientă că în spitalele românești există bacterii nosocomiale.

„A fost simptome când a fost infectat cu COVID, dar nu atât de grave. Plămânii i-au fost afectați într-o măsură destul de mare. Se știe că în spitale sunt infecțiile nosocomiale”, a mai spus Ana Maria Socaciu.

Trupul artistului, depus la Sala Palatului

Victor Socaciu a murit, luni, 27 decembrie. Ulterior, fiica lui cea mică, a anunțat că trupul neînsuflețit al tatălui ei va fi depus la Sala Palatului. Astfel, cei care l-au îndrăgit pe celebrul artist folk îi pot duce un ultim omagiu astăzi, 28 decembrie.

„Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost Omul Bun al muzicii folk, sunt așteptați mâine (marți, 28 decembrie), de la ora 10.00 în foaierul Sălii Palatului”, a anunțat Ana-Maria, fiica lui Victor Socaciu, într-o postare pe Facebebook.

Citește și

A murit Victor Socaciu

Gestul emoționant făcut de Marina Almășan în ziua în care Victor Socaciu a murit: „Am o datorie față de tine. Ai plecat supărat”