Prognoza pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 3-16 ianuarie 2022

Prognoza pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 3-16 ianuarie 2022
Sursa foto - caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 03/01/2022, 20:04
Actualizat: 04/01/2022, 08:02

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo valabilă în următoarele două săptămâni, mai precis pentru intervalul 3-16 ianuarie 2022.

Potrivit meteorologilor, vremea caldă din această perioadă va mai dura câteva zile, apoi vor veni zile friguroase și sunt așteptate precipitații în aproape toate zonele țării.

Prognoza meteo în Banat

Până în data de 5 ianuarie, temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor de 14 grade și ale minimelor de 6 grade, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă din an. După această dată, vremea se va răci semnificativ, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între 4 și 6 grade, iar a celor nocturne între -2 și 0 grade.

Condiții pentru precipitații temporare vor fi după data de 5 ianuarie, cu probabilitate mai mare însă în intervalul 8-10 ianuarie.

Prognoza meteo în Crișana

În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor de 13 grade și ale minimelor de 6 grade, valori cu mult peste mediile multianuale specifice perioadei. Ulterior, vremea se va răci semnificativ, însă valorile termice se vor apropia de normele perioadei. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între 3 și 6 grade, iar a celor nocturne între -3 și 0 grade.

Condiții pentru precipitații temporare vor fi pe tot parcursul intervalului. Probabilitatea va fi mai mare însă în jurul datei de 5 ianuarie, între 8 și 10 ianuarie și după data de 12 ianuarie.

Prognoza meteo în Transilvania

În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va marca o creștere mai ales la valorile diurne, spre medii ale maximelor de 13 grade și ale minimelor în jurul a 2 grade, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă din an. După data de 5 ianuarie, vremea se va răci semnificativ, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va avea variații până la sfârșitul intervalului între 1 și 4 grade, iar a celor nocturne între -6 și -1 grad.

Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în zilele de 5 și 6 ianuarie și după data de 8 ianuarie.

Prognoza meteo în Maramureș

La începutul primei săptămâni, temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor de 11 grade și ale minimelor de 5 grade, valori cu mult peste normele perioadei. După această dată, vremea se va răci semnificativ, însă valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între 2 și 5 grade, iar a celor nocturne între -4 și -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în intervalul 3-5 ianuarie și după data de 8 ianuarie.

Prognoza meteo în Moldova

În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va marca o creștere mai ales la valorile diurne, până la medii ale maximelor de 13 grade și ale minimelor în jurul a 4 grade, valori ce vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an. După data de 5 ianuarie, vremea va intra într-un proces de răcire, semnificativă la început, iar valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va avea variații, până la sfârșitul intervalului, între 1 și 4 grade, iar a celor nocturne între -4 și 0 grade.

Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în intervalul 8-12 ianuarie.

Prognoza meteo în Dobrogea

La începutul intervalului, temperatura aerului va fi în creștere spre medii ale maximelor de 13 grade și ale minimelor de 6 grade. Apoi, până în data de 7 ianuarie, vremea se va răci, iar media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne la 3 grade. După această dată, temperatura aerului va avea variații până la sfârșitul intervalului, iar media regională a maximelor va oscila între 3 și 8 grade, iar a minimelor între -2 și 5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în perioada 8-10 ianuarie.

Prognoza meteo în Muntenia

În primele zile ale intervalului, temperatura aerului va fi în creștere spre medii ale maximelor de 14 grade. Minimele termice vor avea ușoare variații în jurul a 3 grade. Apoi, până în data de 7 ianuarie, vremea se va răci, iar media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne la 0 grade. După această dată, temperatura aerului va avea variații până la sfârșitul intervalului, iar media regională a maximelor va oscila între 3 și 6 grade, iar a minimelor între -3 și 3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după data de 8 ianuarie, dar mai ales în intervalul 8-10 ianuarie.

Prognoza meteo în Oltenia

Temperatura aerului va avea tendința de scădere pe aproape tot parcursul intervalului, semnificativă însă în intervalul 5-7 ianuarie. La început, valorile termice vor fi cu mult mai ridicate față de normele perioadei; media maximelor va fi de 15 grade, iar a minimelor de 3…4 grade. În data de 7 ianuarie, media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne la 0 grade. Spre sfârșitul intervalului, în medie, maximele se vor situa în jurul a 4 grade, iar minimele vor coborî spre -3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după data de 8 ianuarie, dar mai ales în intervalul 8-12 ianuarie.

Prognoza meteo la munte

La începutul primei săptămâni, vremea va fi într-un proces de încălzire, iar temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 6 grade și ale minimelor de 0 grade, valori cu mult peste normele perioadei. După această dată, vremea se va răci semnificativ, însă valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Media valorilor diurne va oscila până la sfârșitul intervalului între -4 și 0 grade, iar a celor nocturne între -10 și -5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi mai ridicată în prima zi a intervalului, în zilele de 5 și 6 ianuarie și după data de 8 ianuarie.


Vă recomandăm și:

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican