Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe: ”Așa-zisa amenințare rusă, o încercare a SUA de a minimaliza eșecul din Afganistan”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe: ”Așa-zisa amenințare rusă, o încercare a SUA de a minimaliza eșecul din Afganistan”
Maria Zakharova – purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei | FOTO – Profimedia Images
Publicat: 07/02/2022, 17:01
Actualizat: 07/02/2022, 17:25

Într-o postare de pe canalul său Telegram, Maria Zakharova – purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei – notează că, în ultima perioadă, Vestul ar dezvolta ”binecunoscutele fobii psihedelice ale presei occidentale despre «agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei»”.

Tensiunea de la granița dintre Rusia și Ucraina se află la cote din ce în ce mai alarmante, însă Maria Zakharova transmite că nu este vorba decât de un scenariu pus la cale de SUA, Marea Britanie alăturându-se fără rezerve.

Cu toate acestea, scrie Zakharova, ”timpul trece, Rusia nu atacă Ucraina. Calculul Statelor Unite care au comandat această «muzică» și al britanicilor care li s-au alăturat este de înțeles: ei înșiși au inventat «amenințarea rusă», ei înșiși s-au adunat pentru o luptă «eroică» împotriva ei, pentru a comite apoi o provocare și pentru a-și anunța, cu voce tare, «victoria»”.

Practic, potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, este vorba despre o încercare de minimalizare a eșecului din Afghanistan, iar ”amenințarea rusă” ar fi, pentru SUA și Marea Britanie, ocazia ideală.

Aveți ocazia să distrageți atenția de la propriile crize politice și o șansă de a turna miliarde în armamentul «democrațiilor fragile», o modalitate de a reînvia imaginea «invincibilului» după eșecul afgan. În ceea ce privește Uniunea Europeană, noi, de fapt, nu ne-am îndoit că nu este o parte imparțială în conflictul ucrainean. Își apără sfera de influență încă din 2013, când la Bruxelles (…) insistau cu disperare pentru asocierea Ucrainei cu Uniunea Europeană”, scrie purtătoarea de cuvânt a Ministerului Rus de Externe.

Maria Zakharova: ”Occidentul este cel mai puțin preocupat de interesele ucrainenilor”

În continuarea postării sale de pe Telegram, Maria Zakharova trage concluzia că Occidentul este ”cel mai puțin” preocupat de interesele poporului ucrainean, iar Ucraina nu a fost acceptată în ”clubul UE” și nu va fi acceptată ”curând”, cu atât mai mult cu cât nimeni nu ar avea nevoie de o țară care se află în pericolul de a fi atacată de Rusia.

Totodată, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe notează că Ucraina ar fi pierdut deja – din cauza acestor ”jocuri ale patrioților” – 12,5 miliarde de dolari în 2020, respectiv 8% din PIB-ul anual. Zakharova nu evită să folosească și o sintagmă dură, ”isterie anti-rusă”, motiv pentru care Ucraina nu face altceva decât să fie din ce în ce mai datoare. 

”Adevărat, Ucraina nu a fost niciodată acceptată în clubul UE. Și, se pare, nu o vor lua curând. (…) Cine are nevoie de o țară pe care «Rusia este pe cale să o atace»? (…) Între timp, Ucraina a pierdut deja 12,5 miliarde de dolari din «jocurile patrioților» care s-au desfășurat în ultimele luni, după cum a spus președintele V. Zelensky. Cu un PIB al Ucrainei de 155,6 miliarde de dolari în 2020, acesta este 8% din PIB-ul anual. (n.red. pe data de) 24 ianuarie, anul acesta, a fost anunțat, cu fast, un nou pachet de asistență macrofinanciară UE pentru Kiev, în valoare de 1,2 miliarde de euro. Ca să înțelegeți, acesta este un multiplu al pierderilor suferite de Ucraina ca urmare a unei alte runde de isterie anti-rusă și nu face decât să mărească povara datoriei acestei țări. Până la urmă, după cum recunosc înșiși membrii UE, aproape 90% din mult lăudatul ajutor UE (15,1 din cele 17 miliarde de euro furnizate din 2014) sunt împrumuturi care vor trebui rambursate”, încheie Maria Zakharova.

După cum se spune, cu astfel de prieteni nu ai nevoie de dușmani. Cu toate acestea, am spus de mai multe ori că Occidentul este cel mai puțin preocupat de interesele ucrainenilor”

Maria Zakharova – purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Capcana STB pentru șoferii nesimțiți. Nimeni nu mai scapă
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...