Rețetă de salată de vinete turcească, gustoasă și fresh, pregătită rapid. Iată ingredientul secret care va schimba total gustul preparatului!
Astăzi, vă prezentăm o rețetă de salată de vinete turcească, plină de savoare, fresh și perfectă pentru zilele toride de vară. Este un preparat care poate fi gătit într-un timp relativ scurt și care poate fi savurat cu roșii, pâine prăjită sau alte alimente, după preferințe. Desigur, preparatul conține un ingredient „secret” care poate să schimbe total gustul.
Pentru această rețetă de vinete turcească, veți avea nevoie de câteva ingrediente care, deși sunt banale, vor oferi un gust autentic. Iată lista ingredientelor necesare pentru o salată de vinete inspirată din gastronomia Turciei:
Vezi și: Cum să coci corect vinetele. Doar așa vor avea cel mai bun gust
Salată de vinete – un preparat consumat îndeosebi în timpul verii / sursă foto: Shutterstock
Este important ca vinetele să fie coapte și curățate corespunzător, pentru a putea face salata. Se vor lăsa la scurs.
Apoi, trebuie să curățați cățeii de usturoi și să îi pisați cât mai bine și se adaugă sare. Se adaugă o lingură de ulei de măsline, se amestecă și se lasă la odihnit cât timp se scurg vinetele.
După ce vinetele se scurg în vas, se toacă și se adaugă într-un recipient încăpător. Peste vinete se vor adăuga cele 200 de grame de iaurt grecesc, dar și mujdeiul obținut din usturoi, ulei și sare. Apoi, compoziția se va amesteca utilizând un tel, arată BZI.
La final, compoziția trebuie să aibă o textură fină. După gust, mai poate fi adăugată sare. Pentru o savoare aparte, lasă compoziția circa 2 ore la frigider, apoi servește-o simplă sau alături de o friptură.
Sursă foto: Shutterstock