Rezultat șocant în ancheta privind incendiile devastatoare din insula Thassos: Un pensionar, arestat după ce poliția a găsit materiale pirotehnice în mașina sa

Rezultat șocant în ancheta privind incendiile devastatoare din insula Thassos: Un pensionar, arestat după ce poliția a găsit materiale pirotehnice în mașina sa
Sursa: Forum Thassos
Publicat: 16/08/2022, 21:17

Un bărbat suspectat că a pornit două incendii de vegetație pe insula Thassos a fost arestat marți, scrie presa elenă. Autoritățile spun că există dovezi solide care îl indică pe acesta ca fiind responsabil nu doar pentru unul, ci pentru două incendii forestiere în aceeași zonă, într-o săptămână.

Pensionarul în vârstă de 65 de ani ar fi fost considerat suspect încă din primul moment, când incendiul a izbucnit în Skala Potamias, pe 10 august, dar și pentru incendiul din aceeași zonă din 2 august, scrie keeptalkinggreece.com.

Marți dimineața, ofițerii de poliție au verificat vehiculul bărbatului și au găsit petarde și materiale inflamabile, a informat postul de stat ERT. Pompierii și voluntarii s-au luptat zile întregi să stingă incendiul forestier de pe insula Thassos, care ar fi ars aproximativ 4.000 de acri de pădure de pini. Incendiul a fost lichidat încă de luni dimineață (15 august), dar cu toate acestea, pompierii sunt încă în alertă, pentru orice posibilă reaprindere, chiar și după furtuna care a lovit insula.

Potrivit ultimelor informații, bărbatul arestat este rezident în Potamia. Până acum, pensionarul nu a mărturisit dacă este vinovat de izbucnirea incendiilor de vegetație.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase