Chef Ștefan Popescu le-a arătat prietenilor virtuali cum se pregătește cel mai gustos ostropel de pui. A precizat că a folosit rețeta exactă a bunicii sale, iar ingredientele și modul de preparare se găsesc mai jos, în articol.
Chef Ștefan Popescu încarcă des materiale video pe conturile sale prin care le arată prietenilor virtuali cum se prepară diverse mâncăruri sau deserturi. Recent, juratul de la Antena 1 le-a arătat utilizatorilor de pe Tik Tok cum se prepară cel mai gustos ostropel de pui. A ales să urmeze rețeta bunicii sale.
„Nu știu cum e la voi, dar pentru mine zilele ploioase cer o mâncare caldă, de suflet. Astăzi am făcut un ostropel de pui, exact cum îl făcea bunica, cu mămăligă! La voi, cine face cel mai bun ostropel de pui? Scrieți-mi în comentarii 😁”, se arată în dreptul postării sale pe Tik Tok.
Pentru această rețetă au fost utilizate ingrediente precum:
Mai înainte de toate, trebuie să fie pregătită corespunzător carnea (pulepe sau ciocănelele de pui). Se toarnă 50 ml de ulei într-o tigaie și se rumenește crnea pe toate părțile. Apoi, ceapa se călește la foc mediu, se adaugă usturoiul pasat și se mai lasă pe foc timp de 1 minut. Peste ele se adaugă și roșiile în suc propriu, pasta, frunza de dafin și zahărul. După ce se amestecă, în compoziție se adaugă supa de pui și condimentele. Vasul se acoperă parțial și se lasă la fiert timp de 30 – 40 de minute.
Apoi, se va dizolva o lingură de făină într-un polonic cu supă rece, apoi se incorporează. Se va amesteca până când totul se „leagă”. Apoi, se adaugă și pătrunjelul verde tocat.
Rețeta reinterpretată a lui chef Florin Dumitrescu. Cum faci cea mai bună plăcintă de dovleac
Sursă foto: colaj captură Antena 1 / Tik Tok / Shutterstock