Prima pagină » Social » Rețeta reinterpretată a lui chef Florin Dumitrescu. Cum faci cea mai bună plăcintă de dovleac

Rețeta reinterpretată a lui chef Florin Dumitrescu. Cum faci cea mai bună plăcintă de dovleac

Rețeta reinterpretată a lui chef Florin Dumitrescu. Cum faci cea mai bună plăcintă de dovleac

Chef Florin Dumitrescu aduce o rețetă reinterpretată a savuroasei plăcinte cu dovleac. O combinație între tradiția românească cu o notă rafinată și actuală. Desertul propus de el este perfect pentru serile reci de toamnă sau pentru mesele tematice de Halloween. Cu ingrediente simple, dar atent alese, preparatul promite un echilibru ideal între textură, gust și aromă.

Într-un videoclip postat pe YouTube, chef Florin Dumitrescu explică secretul rețetei sale: „Secretul unei plăcinte reușite stă în calitatea ingredientelor și în coacerea lentă a dovleacului”.

Ce face specială rețeta de plăcintă de dovleac a lui chef Florin Dumitrescu

Dovleacul trebuie copt până devine moale și ușor caramelizat, apoi se amestecă cu zahărul brun, scorțișoară, nucșoară și un strop de vanilie. Rezultatul este o plăcintă aurie, parfumată, care umple casa cu un miros de toamnă și amintește de serile petrecute în familie.

Inspirată din bogăția sezonului, această rețetă aduce în prim-plan gustul autentic al dovleacului copt și aroma caldă a condimentelor.

Ingredientele recomandate de chef pentru desert

Lista de ingrediente propusă de Florin Dumitrescu este simplă, dar echilibrată. Pentru plăcinta cu dovleac, el recomandă:

  • 1 kg dovleac plăcintar
  • 100 g zahăr brun (sau după gust)
  • 50 g unt
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • jumătate de linguriță nucșoară (opțional)
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 500 g foi de plăcintă (de tip filo)
  • 50 ml ulei (pentru uns foile)
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână (opțional)
  • zahăr pudră pentru decor

Chef-ul precizează că foile pot fi înlocuite cu un aluat fraged de casă, pentru o textură mai densă. Umplutura trebuie să rămână cremoasă, dar nu apoasă, motiv pentru care dovleacul copt trebuie scurs bine înainte de amestecare.

Cum se prepară plăcinta pas cu pas

După coacerea dovleacului, Florin Dumitrescu topește untul într-o tigaie. Apoi adaugă pulpa moale de dovleac împreună cu zahărul brun, scorțișoara și vanilia. Compoziția se lasă câteva minute pe foc mic, până când capătă o culoare intensă și un parfum bogat.

Într-o tavă unsă ușor cu ulei, se așază foi de plăcintă și straturi subțiri de umplutură. Fiecare foaie se unge cu puțin ulei sau unt topit, iar ultimul strat trebuie să fie de foi. Deasupra se adaugă ou bătut amestecat cu smântână, pentru un aspect lucios și o crustă crocantă.

Plăcinta se coace la 180°C, timp de aproximativ 40 de minute, până devine rumenă și fragedă. După răcire, se pudrează cu zahăr și se servește simplă sau cu o lingură de frișcă naturală.

Recomandările autorului:

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
CCR amână decizia privind pensiile magistraților pentru luni
Digi24
Ceasuri Rolex, lingouri de aur și o diplomație „decimată din interior”. Cum funcționează politica externă a Americii în era Trump 2.0
Cancan.ro
Cât costă rochia purtată de Mirabela Grădinaru la Digi24. De ce a atras atenția tuturor
Prosport.ro
FOTO. Natalia Mateuț, spectaculoasă de ziua ei. Apariție rară a tatălui ei, legendarul Dorin Mateuț
Adevarul
Marea hidrocentrală Lotru–Ciunget, capodopera energetică ascunsă în Carpați. A fost numită cea mai grandioasă din Europa
Mediafax
Incendiu de proporții în sectorul 6: degajări mari de fum
Click
Horoscop săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie. Succes total la final de an pentru Scorpioni, schimbare majoră pentru Vărsători
Digi24
Fostul preşedinte al Curţii, Augustin Zegrean, despre actuala decizie a CCR: „Duminica nu se judecă nicăieri în lume”
Cancan.ro
Alex Bodi continuă scandalul aprins cu Ramona Olaru! Musculosul nu se lasă: 'O să aduc eu amintiri de la Agronomie când
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Nemții au desenat viitoarea Dacia C-Neo. Viziunea unui tuner axat pe modelele mărcii
Descopera.ro
Ce lichide să nu verși niciodată în chiuvetă și de ce?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Mitul copilului singur la părinți: De ce prejudecățile despre egoism sunt false?