Serghei Mizil a povestit cum „i-a devastat” vila lui Ceaușescu de la Predeal: „I-am făcut casa varză!”

Serghei Mizil a povestit cum „i-a devastat” vila lui Ceaușescu de la Predeal: „I-am făcut casa varză!”
Serghei Mizil a povestit cum „i-a devastat” vila lui Ceaușescu de la Predeal: „I-am făcut casa varză!” / Foto: Cancan.ro
Publicat: 26/11/2021, 07:12

Serghei Mizil a oferit detalii exclusive despre cum se desfășurau petrecerile înainte de Revoluția din 1989. Acesta petrecea alături de bunul său prieten, Nicu, fiul cel mic al cuplului Nicolae și Elena Ceaușescu.

Serghei Mizil a făcut noi dezvăluiri în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea, la Antena 3.

El a vorbit inclusiv despre petrecerile și nebuniile pe care le făcea cu Nicu Ceaușescu, un răsfățat al perioadei comuniste, căruia i se cuvenea „aproape orice”.

Mădălin Voicu, Jean Maurer și alții făceau parte din gașca tinerilor petrecăreți. Ei au fost alături de „Prințișorul” Nicu, care era cunoscut și pentru petrecerile pe care le organiza înainte de 1989.

„Petreceam la Pescăruș, la Triumf, era un restaurant lângă casa mea, lângă Arcul de Triumf. Era cu circuit închis și de acolo se auzeau foarte multe, ne turnau ce vorbeam.

Îl mai măscăream și pe Ceaușescu. Eu îl măscăream, spuneam bancuri. Era un râs total. Spuneam bancuri, dar și ei știau (…)

„La Predeal acolo, am făcut casa varză”

Ăia veneau după noi acolo şi zugrăveau. Am aruncat cu apă pe pereţi. Spărgeam, rupeam, m-am urcat în brad să îl dau jos. Rupeam aplicele, toate alea.

„Devastam casa, era o brigadă care repara la loc, după noi…”

Da, domne. Devastam casa. Aruncam cu sticle în noi, cu băutură. Era o brigadă de oameni după noi care reparau la loc, că jucam ping-pong.

O uşă din spatele meu era din sticlă şi am spart-o. M-au luat să vadă dacă am păţit ceva, m-au spălat, îmbrăcat. Când am venit, am mai spart-o o dată, că ăia au pus geamul la loc şi eu nu am crezut că o să îl pună atât de repede la loc.

Problema era în felul acesta, că dacă nu faci nimic şi nu se întâmplă nimic, faci şi mai mult.

Pe mine m-au criticat o singură dată în şedinţă de comitet, că a venit tata nervos acasă.

Mi-au zis tendinţe de căpătuială, exploatarea omului de către om şi umilirea muncii şi mi-a fost o ruşine, de nu am putut să beau decât pe loc.

Serghei Mizil: „Elena Ceauşescu mi-a transmis că oameni ca mine nu au ce căuta în România”

Ea (n.r. Elena Ceauşescu) mi-a spus mie la un moment dat, că oameni ca mine, nu au ce căuta în România. Şi eu i-am spus că merg afară oricând, că oricum merg. Avea dreptate. După ce am bătut circa de Miliţie de la Braşov şi atunci s-a enervat foarte tare (…) Era nomal să nu îi convină.

Eram idioţi. Am mers în cofetărie şi au spus că nu au băutură. Am intrat, am dat foc la perdele, am început să sparg acolo”, a povestit Serghei Mizil, în exclusivitate la Antena 3.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult