Sică Dumitrescu, fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu, condamnat la închisoare pentru că a vândut cocaină

Sică Dumitrescu, fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu, condamnat la închisoare pentru că a vândut cocaină
Publicat: 10/06/2021, 17:14
Actualizat: 10/06/2021, 18:21

Sică Dumitrescu, fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu, a fost condamnat de Tribunalul București la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care a fost acuzat de trafic de droguri, după ce a fost prins că vindea cocaină.

Fiul lui Ilie Dumitrescu va fi sub supraveghere trei ani, timp în care trebuie să anunțe dacă își schimbă locuința, dacă pleacă de acasă mai mult de cinci zile și dacă își schimbă locul de muncă.

Instanța l-a obligat pe Sică Dumitrescu să urmeze un program de reintegrare socială, dar și să presteze muncă în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la orice muncă stabilită de Administraţia Domeniului Public Sector 2 sau Sector 6. Sică Dumitrescu riscă să fie încarcerat pentru executarea pedepsei dacă încalcă oricare dintre obligațiile stabilite de instanță.

În același dosar, instanța l-a condamnat și pe complicele lui Sică Dumitrescu, Ioan Octavian Pitea, caporal de la o unitate militară din Bucureşti, la 2 ani şi 3 luni închisoare cu suspendare.

Judecătorul a dispus confiscarea de la Sică Dumitrescu a sumei de 1.350 de lei obţinute din vânzarea drogurilor și a cantităţii de 1,96 grame de pulbere conţinând cocaină, care urmează să fie distrusă.

Decizia nu este definitivă, contestația urmând să se judece la Curtea de Apel București.

Sică Dumitrescu a fost trimis în judecată după ce, la jumătatea lunii ianuarie, o femeie a anunțat autoritățile că tânărul vinde cocaină la barul tatălui său, situat pe cheiul Dâmboviței, în sectorul 3.

Procurorii DIICOT au început o anchetă și au decis introducerea unei polițiste sub acoperire în anturajul fiului fostului internațional. În paralel, instanța a aprobat și interceptarea convorbirilor telefonice ale suspectului și montarea unei camere de supraveghere în spatele barului deținut de familia sa, unde existau informații că își vinde marfa.

În plus, femeia care l-a reclamat pe Sică Dumitrescu la DIICOT a fost de acord să colaboreze până la capăt. Conform rechizitoriului, la data de 18 ianuarie, aceasta a mers, în jurul orei 20.00, la barul The Dock, însoțită de polițista sub acoperire, după ce, inițial, se înțelesese cu fiul lui Ilie Dumitrescu să-i vândă trei grame de cocaină.

Înainte să ajungă la locația respectivă, Sică Dumitrescu i-a comunicat că se vor întâlni în parcarea unui bar vecin cu cel al tatălui său. Acolo, tânărul aștepta lângă un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat în uniformă militară.

Amabil, Sică le-a spus celor două femei „să aștepte cinci minute” în autoturismul respectiv, în compania militarului de la volan, care s-a recomandat cu numele de „Octavian”. În foarte scurt timp, băiatul lui Ilie Dumitrescu a revenit cu trei punguțe portocalii, din plastic, care ar fi trebuit să conțină 3 grame de cocaină, pentru care a primit 1.350 de lei.

După ce au coborât din autoturism și s-au despărțit, clienta lui Dumitrescu junior i-a dat drogurile polițistei sub acoperire, iar dealerul și complicele său au fost abordați de anchetatorii antidrog.

Șoferul îmbrăcat în uniformă s-a dovedit a fi Ioan Octavian Pitea, un caporal angajat al unei unități militare.

Ce limbaj codat foloseau Sică Dumitrescu și complicele său militar

Dus la audieri, Sică Dumitrescu și-a recunoscut faptele, însă a menționat că nu vindea drogurile pentru a obține vreun beneficiu. În același timp, a spus despre militar că nu știa despre ce este vorba și că el este singurul vinovat.

Afirmațiile s-au dovedit, însă, false, în condițiile în care din interceptările telefonice reiese că cei doi foloseau un limbaj codat, ceea ce, din punctul de vedere al procurorilor DIICOT, se înțelege că Ioan Octavian Pitea știa foarte bine cu ce se ocupă prietenul său.

În acest sens, la data tranzacției, Sică Dumitrescu i-a transmis caporalului, la telefon, ca se duce să facă niște bani, pe motiv că ar fi rămas lefter. „Pe la 8.00 mă duc să produc și eu 15 sute, ca nu mai am un ban, de la „Iuliansky”, „…50 de RON la fiecare…înțelegi tu? Ori 3, aia e”, a spus Dumitrescu.

La rândul său, Octavian Pitea l-a sfătuit să nu fie slab și să negocieze cu „Iuliansky”, deoarece este „…vorba de trei „insky”, nu de un „insky”…”, au arătat anchetatorii DIICOT.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani