Sora lui Kim Jong-un, amenințare dură pentru SUA! „Ar fi bine să nu facă nimic dacă vor să doarmă liniștiți în următorii patru ani”

Sora lui Kim Jong-un, amenințare dură pentru SUA! „Ar fi bine să nu facă nimic dacă vor să doarmă liniștiți în următorii patru ani”
Sora lui Kim Jong-un, amenințare dură pentru SUA! „Ar fi bine să nu facă nimic dacă vor să doarmă liniștiți în următorii patru ani” / Foto: Captură
Publicat: 16/03/2021, 11:27

Coreea de Nord amenință iar SUA, fără vreo reținere! Sora liderului Kim Jong-un a criticat SUA și Coreea de Sud pentru exercițiile militare și a avertizat că aceste țări ar trebui să se abțină, „dacă vor să doarmă bine în următorii patru ani”.

Afirmațiile lui Kim Yo-jong au fost făcute marți, în contextul în care Secretarul de Stat american Antony Blinken și cel al Apărării, Lloyd Austin, au ajuns în Asia pentru a discuta cu partenerii SUA, Japonia și Coreea de Sud, despre situația din Coreea de Nord.

Marți, liderii s-au întâlnit la Tokyo, iar miercuri vor avea discuții la Seul. Coreea de Nord vrea să abandoneze acordul bilateral din 2018, cu privire la reducerea tensiunilor militare.

Sora lui Kim Jong-un a precizat că autoritățile de la Phenian ar putea închide un birou care se ocupă de tururile turistice ale sud-coreenilor în Munții Diamantului din Coreea de Nord. Seulul a suspendat acest birou în 2008, după ce un soldat nord-coreean a împușcat mortal un turist sud-coreean.

Kim Yo-jong: „Vom lua măsuri excepționale”

„O să fim atenți la atitudinea și comportamentul Coreeii de Sud și, dacă vor deveni prea agresivi, vom lua măsuri excepționale”, a avertizat sora lui Kim Jong-un, într-o declarație publicată de cotidianul oficial al guvernului de la Phenian, „Rodong Sinmun”.

„Profit de ocazie să sfătuiesc și noua administrație a SUA, care dorește cu tot dinadinsul să transmită un miros de praf de pușcă pe pământul nostru, de dincolo de ocean”, a declarat aghiotanta lui Kim.

Sora lui Kim amenință fără perdea: „Dacă vor să doarmă liniștiți…”

„Dacă vor să doarmă bine în următorii patru ani, ar trebui să nu facă nimic din aceste lucruri”.

Provocările reprezentate de arsenalul nuclear al nord-coreenilor și influența tot mai mare a Chinei au fost subiecte importante pe agenda primei călătorii diplomatice a administrației Biden – care face parte dintr-un efort al SUA de a-și spori influența în regiune și de a calma îngrijorările cu privire la rolul americanilor în Asia, după patru ani în care Donald Trump a folosit abordarea „Mai întâi America”, în relația cu statele asiatice, scrie Euronews.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase