Sorin Grindeanu: ”Dăm startul modernizării Porturilor Brăila și Galați!”

Sorin Grindeanu: ”Dăm startul modernizării Porturilor Brăila și Galați!”
Sorin Grindeanu: ”Dăm startul modernizării Porturilor Brăila și Galați!”
Publicat: 07/12/2022, 11:04
Actualizat: 07/12/2022, 11:04

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, a semnat două contracte de finanțare – aproximativ 264 milioane de lei – pentru modernizarea porturilor Brăila și Galați.

Cele două contracte vor îmbunătăți capacitatea operațională a celor două porturi, iar modernizarea danelor 26 și 27 ale portului Brăila trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2023. Tot până la finalul anului viitor trebuie încheiate și lucrările de reabilitare la portul Galați.

Dăm startul modernizării Porturilor Brăila și Galați! Am semnat astăzi două contracte de finanțare de aproximativ 264 milioane de lei care vor îmbunătăți capacitatea operațională a celor două porturi.

Portul Brăila va beneficia de 126,82 milioane de lei pentru integrarea în fluxul internațional de mărfuri. Iar pentru creșterea capacității de mărfuri a acestui port va fi modernizată infrastructura portuară și drumurile de acces interioare. Lucrările care trebuie finalizate până la sfârșitul anului viitor (2023) vizează modernizarea danelor 26 și 27 și amenajarea acestora pentru creșterea capacității de mărfuri transportate pe căi navigabile interioare la 260.000 tone/an (până în anul 2030)”, a notat ministrul Transporturilor și Infrastructurii în mediul online.

”Prin acest proiect Portul Brăila va deveni un motor de creștere economică pentru Regiunile de Dezvoltare Sud-Est și Nord, inclusiv prin îmbunătățirea conexiunilor la rețelele TEN-T (Core și Comprehensive)”

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii

”Portul Galați are la dispoziție 136,94 milioane de lei pentru amenajarea danei Ro-Ro”

În ceea ce privește modernizarea portului Galați, ministrul Sorin Grindeanu a precizat că este vorba despre o investiție de 136,94 milioane de lei pentru amenajarea danei Ro-Ro (roll on/roll off) din Bazinul Nou.

Portul Galați are la dispoziție 136,94 milioane de lei pentru amenajarea danei Ro-Ro (roll on/roll off) din Bazinul Nou, ceea ce va permite creșterea cu aproximativ 48.000 tone (în primul an de exploatare) a volumului de mărfuri , reducerea timpilor de încărcare/ descărcare, creșterea siguranței în timpul operațiunilor portuare.

Lucrările trebuie finalizate tot până la sfârșitul anului 2023 și vizează: reabilitarea cheurilor de acostare ale danelor 39 și 40, amenajarea rampei Ro-Ro la dana 41, amenajarea cheului între rampa Ro-Ro și platforma multimodală”, a mai menționat Sorin Grindeanu.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase