Sorin Grindeanu: ”Se reia proiectarea Autostrăzii Brașov – Bacău”

Sorin Grindeanu: ”Se reia proiectarea Autostrăzii Brașov - Bacău”
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor
Publicat: 17/03/2023, 12:13

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii – anunță că va fi reluată proiectarea autostrăzii Brașov – Bacău. 

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, vineri, către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) documentația de atribuire pentru reluarea licitației, a precizat Sorin Grindeanu.

Licitația este necesară pentru finalizarea studiului de fezabilitate, etapă intermediară esențială pentru construcția acestei autostrăzi.

Se reia proiectarea Autostrăzii Brașov – Bacău! CNAIR a transmis astăzi la ANAP (pentru validare) documentația de atribuire pentru reluarea licitației necesară finalizării Studiului de Fezabilitate, pas esențial pentru construcția Autostrăzii Brașov- Bacău (A13).

Durata contractului de Proiectare a acestei autostrăzi este de 24 de luni”, anunță ministrul Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu: ”Se reia proiectarea Autostrăzii Brașov – Bacău!”

Sorin Grindeanu: ”Asigură legătura dintre Moldova și Transilvania”

Autostrada Brașov – Bacău va avea rolul de a asigura legătura între Moldova și Transilvania, a reamintit Sorin Grindeanu, iar valoarea acestui contract și termenul limită pentru depunerea ofertelor vor fi anunțate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

După validarea documentației va fi anunțată în SEAP valoarea contractului, dar și data limită pentru depunerea ofertelor.

”Acest sector de autostradă face parte din infrastructura de mare viteză care asigură legătura dintre Moldova și Transilvania pe traseul Brașov – Târgu Secuiesc – Onești – Bacău.

Proiectul este cuprins în strategia de finanțare în cadrul noului Program Transport 2021-2027”, a mai precizat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, pe pagina sa de Facebook.


Citește și:

Gabriela Firea: ”În ultimii doi ani, primarul din Sectorul 2, de la USR, s-a ocupat de… nimic”

ANALIZĂ | Dr. Nigel Gould-Davies: ”Invazia lui Putin a schimbat lumea. Militarizarea societății ruse este în curs de desfășurare”

Viceprimarul Sectorului 1, îndemn pentru Clotilde Armand: ”Scoateți proiectele din sertar și apucați-vă de treabă! Dacă nu acum, atunci când?”

EXCLUSIV | Clotilde Armand a absentat, din nou, de la ședința de Consiliu Local convocată chiar de ea. Daniel Ciungu, consilier local PNL: ”Intră pe Facebook în tot felul de teorii ale conspirației și se victimizează permanent”

Gabriela Firea, după semnarea acordului politic între PSD și PUSL: ”Familiile din România au nevoie să fie ajutate, mai ales când trec prin vremuri dificile”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase