Gabriela Firea, după semnarea acordului politic între PSD și PUSL: ”Familiile din România au nevoie să fie ajutate, mai ales când trec prin vremuri dificile”

Gabriela Firea, după semnarea acordului politic între PSD și PUSL: ”Familiile din România au nevoie să fie ajutate, mai ales când trec prin vremuri dificile”
Publicat: 13/03/2023, 16:29
Actualizat: 13/03/2023, 17:32

Gabriela Firea – ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – anunță semnarea unui nou acord politic între Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Umanist Social Liberal PUSL Sediul Central.

În cadrul acestui grup de lucru se va lucra la un set de măsuri pentru a sprijini și mai mult familiile din România, dar și pentru a reduce diferențele dintre români și cetățenii altor state din Uniunea Europeană.

Gabriela Firea precizează că ”familiile din România au nevoie să fie ajutate, mai ales când trec prin vremuri dificile” și că s-a reușit ”promovarea și aprobarea la nivelul Guvernului a unui ajutor financiar în valoare de 15.000 de lei pentru cuplurile sau femeile singure care suferă de infertilitate”.

Pregătim proiecte concrete pentru sprijinirea familiilor care nu au resurse financiare pentru creșterea copiilor, a familiilor numeroase, dar si a cuplurilor care amână să devină părinți din cauza veniturilor scăzute, precum și a femeilor însărcinate care nu-și pot achita analizele pe timpul sarcinii.

Familiile din România au nevoie să fie ajutate, mai ales când trec prin vremuri dificile. Sprijinim tinerele cupluri cu probleme de infertilitate să devină părinți, dar ne gândim și la toți ceilalți care au nevoie de sprijin pentru susținerea familiei.

Am reușit promovarea și aprobarea la nivelul Guvernului a unui ajutor financiar în valoare de 15.000 de lei pentru cuplurile sau femeile singure care suferă de infertilitate. Avem deja peste 12.000 de solicitări transmise și circa 1.000 de contracte transmise pentru a fi semnate de către beneficiari”, anunță Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

”De asemenea, am reușit aprobarea unui program de creditare garantată de stat pentru tineri și familiile la început de drum, proiect inclus în protocolul semnat anul trecut. Venim și în sprijinul cuplurilor și persoanelor singure tinere aflate în situații vulnerabile cu planuri social-economice pe termen mediu pentru a putea reduce decalajele din societate”

Gabriela Firea

”Ne-am concentrat asupra proiectelor concrete”

Se lucrează, astfel, la trei proiecte de lege foarte importante, mai precizează ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

  • Legea tratamentului egal pentru Stat și cetățean referitor la creanțe;
  • Legea respectului și prosperității seniorilor (a obligației tuturor companiilor nou înființate, avâned capital social de cel puțin 500.000 de lei, de a angaja un pensionar cu experiență relevantă în domeniul principal de activitate)
  • Legea de modificare a sistemului de pensii (prin care urmașii direcți ai salariaților activi, care nu au apucat să beneficieze de contribuția lor la pensie, în urma decesului, să poată avea acces la sumele cuvenite acestora din urmă).

Toate aceste idei se regăsesc într-un nou acord politic între Partidul Social Democrat și Partidul Umanist Social Liberal PUSL Sediul Central. În calitate de prim-vicepreședinte al PSD, am semnat, astăzi, acest protocol împreună cu Grațiela Gavrilescu, deputat și președintele Forului de Conducere Colegială a PUSL, în prezența secretarului de stat în MFTES Doina Pârcălabu și a deputatei PUSL Ana Predescu.

Acest nou acord politic vine în continuarea celor semnate anul trecut între PSD și PUSL. Ne-am concentrat asupra proiectelor concrete pentru familii și tineri, dar și pentru creșterea natalității”, mai precizează Gabriela Firea în mediul online.

Grațiela Gavrilescu: ”Sperăm ca demersul nostru să primească și suportul celorlalți colegi din arcul guvernamental și chiar din opoziție”

La rândul lor, reprezentanții PUSL au transmis că a fost semnat acest nou acord politic cu PSD pentru  susținerea comună a trei proiecte legislative ale parlamentarilor PUSL.

”Acestea sunt Legea tratamentului egal pentru Stat și cetățean referitor la creanțe, Legea respectului și prosperității seniorilor, respectiv Legea de modificare a sistemului de pensii (prin care urmașii direcți ai salariaților activi, care nu au apucat să beneficieze de contribuția lor la pensie, în urma decesului, să poată avea acces la sumele cuvenite acestora din urmă)”, s-a precizat prin intermediul unui comunicat de presă.

Acordul a fost semnat la Palatul Parlamentului de Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD, respectiv Grațiela Gavrilescu, președintele Forului de Conducere Colegială al PUSL. La eveniment au mai fost prezente Doina Pârcălabu, liderul organizației de seniori a PUSL și Ana Loredana Predescu, deputat PUSL de Brașov, a mai transmis PUSL.

”Le mulțumim colegilor social-democrați pentru susținere și sperăm ca demersul nostru să primească și suportul celorlalți colegi din arcul guvernamental și chiar din opoziție”, a declarat Grațiela Gavrilescu.


Citește și:

Ministrul Educației: ”Facem încă un pas spre constituirea unei rețele de «ȘCOLI VERZI» în România”

Vicepreședintele PSD Sector 1 critică activitatea Clotildei Armand: ”Primarul actual al Sectorului 1 ignoră prioritățile și alege SCANDALUL, o abordare toxică și contraproductivă”

Eugen Tomac: ”În România, PROPAGANDA RUSĂ a atins cote de neimaginat, autoritățile au obligația să-și schimbe strategia de comunicare”

Povestea domnului Daniel. În urmă cu 30 de ani a căzut din tren, iar viața s-a întors la 180 de grade: „Propria familie m-a dat afară din casă!”

EXCLUSIV | Andrew Tate, dus de urgență la SPITAL. Ce probleme medicale a acuzat milionarul britanic: ”Se simțea rău de două săptămâni”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?