Unul dintre muncitorii răniți în accidentul produs de șoferița băută este în continuare în spital și urmează să mai treacă printr-o operație

Unul dintre muncitorii răniți în accidentul produs de șoferița băută este în continuare în spital și urmează să mai treacă printr-o operație
Adina Iuliana Ghervase, șoferița din Iași care a omorât patru muncitori cu mașina
Publicat: 28/06/2022, 14:14

Muncitorul de la Citadin care a fost rănit grav în accidentul produs de șoferița băută care a avut loc pe 17 iunie în Iași este programat pentru o nouă operație. Bărbatul în vârstă de 43 de ani a trecut printr-o operație de îndepărtare chirurgicală a splinei, iar săptămâna trecută a fost transferat la București pentru celelalte intervenții necesare, prima urmând să aibă loc miercuri, 29 iunie.

„Este programat mâine (n.red. miercuri) pentru intervenție chirurgicală la fractura de humerus și gambă. Pentru fractura de bazin va fi nevoie de multe zile de tratament și reevaluare”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD Iaşi.

Bărbatul a fost în stare gravă încă din momentul producerii accidentului, după ce a suferit o ruptură de splină, șoc hemoragic, fractură de bazin și fractură la nivelul umărului. Acesta a ajuns direct în sala de operație după ce a fost preluat de echipajele medicale și a stat internat mai multe zile la Terapie Intensivă la Spitalul Clinic de Urgenșe „Sf. Spiridon” din Iași.

Mai mulți ieșeni și colegi de-ai săi s-au mobilizat și au mers să doneze sânge

Mai mulți ieșeni și colegi de-ai săi s-au mobilizat și au mers să doneze sânge după un apel făcut de medicii din spital, având în vedere intervențiile chirurgicale care urmau. A fost transferat de la Iași cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din București, fiind internat în secția de Ortopedie.

În urma accidentului din noaptea de 17 iunie, patru muncitori au murit și alți trei au fost răniți. Femeia în vârstă de 39 de ani a pierdut controlul volanului într-o curbă, a lovit o clădire și a intrat în autoutilitara care se afla parcată pe dreapta și lângă care se aflau mai mulți muncitori de la firma Citadin.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, decizia fiind luată pe 18 iunie de către magistraţi.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din anul 2016 este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, unde acoperă citeste mai mult