Vali Nebunu, unul dintre cei mai fioroși INTERLOPI din România, prins într-un restaurant din Portofino, Italia / Era dat în urmărire internațională

Vali Nebunu, unul dintre cei mai fioroși INTERLOPI din România, prins într-un restaurant din Portofino, Italia / Era dat în urmărire internațională
Vali Nebunu a fost prins într-un local din Portofino, Italia
Publicat: 01/08/2023, 11:42
Actualizat: 01/08/2023, 13:10

Vali Nebunu, pe numele lui real Valentin Băluș, considerat unul dintre cei mai temuți interlopi din România, lider al grupării Sportivilor, a fost prins într-un local din Portofino, Italia.

„La data de 31 iulie 2023, în urma schimbului de date și informații cu autoritățile din Italia, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 43 de ani, urmărit internațional, căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile române”, informează Poliția Capitalei.

Conform sursei citate, Vali Nebunu a fost depistat într-un local din Portofino, Genova.

Pe numele lui, Tribunalul Arad a emis, la data de 20 octombrie 2021, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

„Autoritățile italiene urmează să demareze procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare, în vederea predării.

Schimbul de date cu autoritățile italiene a fost efectuat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul SIRENE”, precizează Poliția Capitalei, într-un comunicat.

Închis în mai multe rânduri pentru infracțiuni cu violență

Cunoscut ca șef al temutei grupări a Sportivilor, Valentin Băluș, zis și Vali Nebunu, a fost judecat pentru trafic de migranți și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Valentin Băluș este cunoscut drept unul dintre cei mai periculoși interlopi din Capitală, care, împreună cu fratele său, Mircea Băluș, zis Mircea Nebunu, conduce cu o mână de fier temuta grupare a Sportivilor, ce controlează, în mare parte, străzile din Sectorul 4, dar și din localitățile aflate în apropiere de sudul Bucureștiului.

Închis în mai multe rânduri pentru infracțiuni cu violență, Vali Nebunu ar fi plecat în Elveția, în cursul anului 2019, unde s-ar fi implicat într-o serie de jafuri la care ar fi luat parte inclusiv partenera sa de viață.

Pentru că erau căutați de poliție, cei doi ar fi fugit în Olanda, împreună cu fetița lor. La un moment dat, femeia ar fi fost prinsă și reținută de autoritățile olandeze, însă imediat după ce a fost pusă în libertate, ar fi revenit ilegal în România, alături de Valentin Băluș.

Au trecut granița ascunși într-un camion

Cei doi sunt acuzați că au trecut frontiera pe la Arad, ascunși în remorca unui camion care transporta cauciucuri.

Mai apoi, pentru că fetița rămăsese în străinătate, părinții au încercat s-o aducă în țară cu ajutorul unei persoane care ar fi folosit o procură expirată, semnată de mamă.

În decembrie 2019, au fost organizate trei percheziții, una în București și două în județul Arad, fiind puse în executare șapte mandate de aducere, dintre care două emise pe numele lui Valentin Băluș și al concubinei sale.

A urmat un proces la Arad în care cei doi au fost acuzați de trafic de migranți și trecere ilegală a frontierei de stat.

În prima instanță, Doina Devriș, devenită între timp Băluș, a primit o pedeapsă cu suspendare, în timp ce soțul ei a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare.

Valentin Băluș a atacat decizia la Curtea de Apel Timișoara, iar instanța i-a redus din pedeapsă, după ce l-a achitat pentru infracțiunea de trafic de migranți. A rămas, însă, acuzația de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru care Vali Nebunu a fost condamnat la 3 ani și 6 luni.

Mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea a fost trimis la București, unde condamnatul figura cu domiciliul.

Acesta nu a fost găsit, însă, acasă de echipa de polițiști care a venit să-l ia și să-l ducă la penitenciar, drept pentru care condamnatul a fost dat în urmărire națională, iar fotografia acestuia a fost publicată inclusiv pe site-ul Poliției Române, la categoria „Persoane urmărite”.

Vali Nebunu a fost prins într-un local din Portofino, Italia
Vali Nebunu a fost prins într-un local din Portofino, Italia
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?