EXCLUSIV VIDEO | Tudor-Tim Ionescu, despre trotinetiștii din Capitală: „Cum poți să mergi cu 30 la oră fără echipament? Sunt și câte doi, unii minori”

Publicat: 03/05/2023, 08:00

Transportul cu trotinetele electrice în București este foarte periculos, pentru că multe persoane care folosesc acest mijloc de transport nu au echipamente de protecție și nu respectă regulile de circulație, a spus Tudor-Tim Ionescu, activist de mediu și fost consilier general la Primăria Capitalei, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

„Eu am fost unul din cei care am susținut aceste mijloace alternative, că vorbim de biciclete, că vorbim de trotinete electrice. Iată că la trotinete electrice m-am înșelat. Nu am văzut o diminuare a traficului, adică un șofer să lase mașina și să meargă cu trotineta electrică”, a declarat Tudor Ionescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

„Cel mai periculos este când îi ai pe prima bandă, nu au echipamente”

Fostul consilier CGMB precizează că trotinetele sunt foarte periculoase, mai ales atunci când cei care le utilizează nu au echipamente de protecție.

„Sunt foarte periculoase. Eu merg pe două roți cu (scuterul – n.r.) Vespa, particip la trafic, dar nu cu mașina, decât atunci când am câinele cu mine. Cel mai periculos este când îi ai pe prima bandă, nu au echipamente, mă și sperie. Cum poți să mergi cu 30 la oră? Mai merg și câte doi pe trotinetă, sunt și minori de multe ori, și când văd o gură de canal pe prima bandă, fac un cot în fața ta, înlemnești în momentul ăla”, a mai spus Tudor-Tim Ionescu.

Activistul de mediu a vorbit în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” și despre nevoia de benzi unice pentru transportul public.

„Aceste mijloace alternative trebuie să vină și ele ca un complement la calitatea aerului (…) S-au încercat câteva (benzi unice – n.r.), chiar pe bulevardul Unirii, vă spun pentru că acolo locuiesc. S-a încercat delimitarea lui cu niște stâlpișori și a funcționat cât a fost Poliția Locală prezentă, ca să interzică oricărui participant la trafic, altul decât transportul public, să meargă pe acea bandă (…) au început stâlpișorii să fie rupți și acum, dacă mai sunt zece pe tot bulevardul, este mult”, a adăugat Tudor Ionescu.

„Nu pot să permit accesul în Capitală la 500.000 de mașini pe zi”

Tudor-Tim Ionescu este de părere că poluarea din Capitală poate fi redusă prin implementarea unui set de măsuri, cea mai importantă decizie fiind reducerea traficului.

„Nu putem să avem o singură măsură, gata, am plantat cinci copaci și am rezolvat. Atât timp cât noi avem un flux de mașini enorm (…) eu nu pot să continui să permit accesul în Capitală la 500.000i de mașini, în medie, pe zi”, a mai spus Tudor-Tim Ionescu, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI:


CITEȘTE ȘI:

VIDEO | ÎNTREBAREA SĂPTĂMÂNII la GÂNDUL: Credeți că trotinetele electrice de închiriat ar trebui interzise în București, după modelul Parisului?

Polița RCA va fi obligatorie pentru trotinetele electrice. Numărul accidentelor grave de circulație în care au fost implicați conducători de trotinete a crescut de aproape 20 de ori în ultimii patru ani

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?