VIDEO | Filmul crimei din Bolintin Vale. Momentul în care șoferul de microbuz este lovit în cap, apoi se prăbușește la pământ, surprins de camerele de supraveghere

Publicat: 13/01/2022, 19:12
Actualizat: 13/01/2022, 21:22

Un șofer de microbuz din localitatea Bolintin Vale, județul Giurgiu, a murit după ce – miercuri seară – a fost lovit în cap cu o cărămidă după ce a fost atacat de trei bărbați și o femeie. Agresiunea a fost urmată de o revoltă a locuitorilor din localitate, aceștia cerând ca romii să fie alungați, iar mai multe echipaje de polițiști, jandarmi și mascați de la Serviciul de Acțiuni Speciale (SAS) au intervenit.

GÂNDUL prezintă filmul acestei crime înfiorătoare, șoferul de microbuz – care făcea curse între Bolintin Vale și București – fiind agresat de persoane de etnie romă, după cum a precizat chiar cumnatul acestuia. Printre atacatori, aflați sub influența alcoolului, se afla și o femeie, a declarat bărbatul, iar aceștia s-au pus în fața microbuzului și l-au oprit, sub pretextul că ar fi căutat o femeie și un copil.

Șoferul care a fost agresat și a murit nu se afla în timpul unei curse, la acel moment, ci revenea acasă după ce fusese în vizită la mama sa. Alături de el se afla, în microbuz, și soția sa. Cu cu toate că șoferul a reușit să îi convingă să coboare din microbuz, atacatorii au lovit mașina, i-au spart un cauciuc, iar bărbatul a coborât. Acela a fost momentul în care atacatorii au început să îl bată, iar unul dintre ei l-a lovit cu o pavelă în cap, lovitura ducând, ulterior, la decesul acestuia.

”Cumnatul meu executa curse pe traseul Bolintin Vale – Bucureşti. A fost agresat de un grup de patru persoane de etnie romă, printre care se afla şi o femeie. Cei patru s-au pus în faţa microbuzului şi l-au oprit. Cumnatul meu era în maşină cu fratele său şi soţia sa, iar aceştia au urcat în maşină spunând că ei caută un copil şi o femeie. El nu executa cursa, atunci se întorcea acasă de la mama sa. Atunci, cei patru au început să-l înjure şi să arunce cu bere în el. Erau în stare de ebrietate. Până la urmă a reuşit să îi dea jos din maşină şi ei au început să dea cu pumnii şi cu picioarele în mașina. Ulterior a constatat că are cauciucul spart şi a oprit din nou. Când a oprit, cei 4 au fugit şi el a plecat după ei. Nu ştiu la ce s-a gândit poate a crezut că poate prinde pe unul din ei să-l ducă la poliţie”, a declarat cumnatul bărbatului ucis la Bolintin Vale.

”A alergat după ei şi după ce s-a oprit au început să-l agreseze şi să-l bată. Unul din ei a luat o pavelă şi i-a dat în cap. Atunci a picat secerat. Am înțeles că există filmările, dar nu vor să le facă publice”

Cumnatul bărbatului ucis la Bolintin Vale

După protestele localnicilor din Bolintin Vale, șeful IPJ Giurgiu a fost demis

După protestele localnicilor din Bolintin Vale, comisarul-șef Georgescu Cătălin Constantin, șeful IPJ Giurgiu, a fost demis, iar în locul său a fost numit – potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) – comisarul-șef Dana Ionuț.

De asemenea, comisarul-șef Croitoru Ion a fost împuternicit pe funcția de adjunct al IPJ Giurgiu, vacantă până la această dată.

”Comisarului-șef Georgescu Cătălin Constantin i s-au stabilit atribuții la nivelul Direcției Management Strategic și Suport Informațional, structură din cadrul Poliției Române”, mai precizează reprezentanții IGPR.

În același comunicat transmis de IGPR s-a precizat ȘI că o echipă din cadrul IGPR și a IGJR a fost trimisă în județul Giurgiu, pentru a clarifica situația din Bolintin Vale, precum și modul în care aceasta a fost gestionată. În localitate a fost constituită, totodată,  ”o zonă specială de siguranță publică, fiind prezente forțe suplimentare din cadrul structurilor Poliției Române și Jandarmeriei Române”.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării obținut în urma studiilor urmate la FJSC și Université Lumière Lyon 2. A lucrat în trustul citeste mai mult