VIDEO| Impresarul lui Petrică Mîțu Stoian, primele mărturii după audiere: „A fost greșeala lui că a mers la clinică și i-a fost fatală. Nu avea ce să caute acolo”

Publicat: 10/11/2021, 12:21
Actualizat: 10/11/2021, 12:23

Constantin Gușman, impresarul lui Petrică Mîțu Stoian, a declarat, miercuri, că a încercat să-l convingă pe interpretul de muzică populară să nu meargă la clinica de la Reșița pentru tratamentul cu oxigen hiperbaric, însă totul a fost în zadar.

Gușman a ajuns, miercuri dimineață, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, pentru a da declarații și a povesti ultimele clipe din viața lui Mîțu Stoian. Acesta a amintit faptul că a vorbit cu artistul cu câteva ore înainte de a intra în camera hiperbară.

„Mi-a spus că l-a consultat medicul și i-a recomandat un tratament de 15 zile. Mi-a trimis o poză cu platoul de mâncare și a spus că se simte excelent. Am mai vorbit încă o dată în jurul orei 9 seara și mi-a spus că este obosit”, a declarat Constantin Gușman.

În continuare, impresul și prietenul lui Petrică Mîțu Stoian susține că artistul a greșit în momentul în care a ales să meargă la clinica de la Reșița.

Petre este mort și el nu trebuia să meargă acolo. M-am luptat cu el, și eu și Constantin Enceanu să nu meargă acolo. A fost imposibil de convins. A fost greșeala lui și a fost fatală”, a mai spus Gușmanm.

Artistul va fi înmormântat miercuri

Trupul neînsufleţit al interpretului de muzică populară Petrică Mîţu Stoian a fost depus, luni seara, la sediul Ansamblului folcloric “Maria Tănase” din Craiova. Acesta a fost ultimul său loc de muncă, de unde ieşise la pensie, fiind primit cu aplauze de către foştii săi colegi şi prieteni.

Petrică Mîțu Stoian a fost depistat cu SARS-COV-2 la finalul lunii septembrie. S-a tratat acasă, mărturisesc apropiaţii, şi ar fi rămas cu sechele grave la plămâni. Artistul făcuse în luna februarie 2 doze de ser anti-Covid, adică acum 9 luni, însă nu avea şi a 3-a doză. Din cauza complicaţiilor care au apărut în urma infecţiei, mergea la recuperare într-o clinică privată din Reşita. Artistul va fi condus, miercuri, pe ultimul drum.

Citește și

Noi detalii din ancheta morții lui Petrică Mîțu Stoian. „Moartea artistului a fost violentă”

EXCLUSIV | Barotrauma, cauza preliminară în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian, explicată de un specialist: „Există contraindicații ferme pentru oxigenul hiperbaric”

VIDEO| Dezvăluirile impresarului lui Petrică Mîțu Stoian, despre ultimele zile din viața cântărețului. Artistul a aflat că a avut COVID după un CT: ”I-au spus că pe plămânul drept are acel ”geam mat”

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase