VIDEO | Mașinile fraților Tate, ridicate. Procurorii pun sub sechestru bolizii de milioane de euro

Publicat: 14/01/2023, 11:20
Actualizat: 14/01/2023, 14:17

Frații Tristan și Andrew Tate au fost reținuți, pe 29 decembrie, de procurorii DIICOT. Pe 30 decembrie, Andrew și Tristan Tate,  Luana Alexandra Radu, fostă polițistă la Secția 7, și Georgiana Naghel au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Frații Tate sunt acuzați de procurorii DIICOT că, în anul 2021, ”au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

După verificări amănunțite, averea colosală a fraților Tate a fost pusă sub sechestru. Printre bolizii pe care procurorii de la DIICOT au pus sechestru se numără un Aston Martin Vanquish S Ultimate, de 250.000 de euro, un Rolls Royce Wraith Black Badge, care costă 360.000 de euro, un BMW X6 M, de 30.000 de euro și o Lada 1500, care valorează aproximativ 10.000 de euro. Sub sechestru se află și un Porsche Carrera 4S 911 992, care are o valoare de piață de 120.000 de euro.

Sâmbătă dimineață, au fost ridicate o parte dintre mașinile de la locuința din Pipera a celor doi frați. La vila din Pipera a fost o adevărată desfășurare de forțe, încă de la primele ore ale dimineții, pentru a ridica bolizii fraților. Ba mai multe decât atât, potrivit unor surse Gândul, s-a descoperit că una dintre mașinile scumpe ale fraților Tate, un BMW X6, nu avea revizia tehnică.

Limuzinele puse sub sechestru vor fi depozitate pe parcursul procesului la Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI).

Anchetatorii vor stabili și ce prejudiciu au produs Andrew și Tristan Tate, care va fi recuperat din conturile acestora și din sumele ce vor fi obținute din vilele și mașinile de lux sechestrate, dacă instanța va decide, definitiv, că Andrew și Tristan Tate sunt vinovați.

Lista bunurilor puse sub sechestru de procurori

Tribunalul București a dezbătut, miercuri, dosarul prin care avocatul fraților Tate cere ridicarea sechestrului pus de DIICOT pe averea celor doi milionari. Ei vor să își redobândească vilele, mașinile și obiectele de lux, însă Tribunalul București a respins contestația pe sechestru a fraților Tate. Decizia instanței este definitivă.

Averea fraților Tate este cuprinsă din ceasuri de lux din aur, peste 10 terenuri și imobile, 15 mașini și sume consistente de bani, atât în lei, cât și în euro. De asemenea, sub sechestru au fost puse și două kilograme de lingouri de aur și părți sociale la diverse companii.

Ce spune avocatul fraților Andrew și Tristan Tate despre sechestrul pus pe averea celor doi

Avocatul fraților Andrew și Tristan Tate a fost întrebat, miercuri, la Tribunalul București dacă este mai importantă eliberarea celor doi sau scoaterea de sub sechestru a averii lor.

„Din punctul meu de vedere sunt la fel de relevante. Orice act considerat a fost emis nelegal împotriva unei persoane care se bucură de toate drepturile și libertățile urmează să fie atacat și instanța să tranșeze asupra legalității sau nelegalității acestui act”, a spus avocatul Eugen Vidineac.

Întrebat în ce fel i-a afectate pe frații Tate sechestrul pus de procurori pe bunurile lor, acesta a răspuns: ”Orice încălcare a unui drept fundamental este lovit cel puțin de o nulitate relativă, aducându-se o vătămare pentru simplul fapt că îți este încălcat în chip nelegal un fundamental prevăzut de CEDO, respectiv dreptul de proprietate al persoanei”.

Frații Tate, în arest preventiv pentru trafic de persoane

Andrew și Tristan Tate sunt în arest din 29 decembrie, după perchezițiile făcute de procurorii DIICOT la vila lor din Pipera și la studioul de videochat. Alături de ei au fost arestate și două românce, una dintre ele fiind fostă polițistă la Secția 7 din București.

Acuzațiile sunt ce constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol, iar procurorii au adus suficiente motive în instanță pentru ca judecătorii Tribunalului București să decidă arestarea fraților Tate și a celor două românce pentru 30 de zile.

Gândul a publicat primele imagini, în exclusivitate, după arestarea fraților Andrew și Tate, precum și a celor două românce, toți fiind duși încătușați cu duba poliției în Arestul Central.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Avocatul lui Andrew și Tristan Tate rupe tăcerea și vorbește despre fisuri în probele din dosarul de trafic de persoane: “Am solicitat Parchetului confruntarea victimelor cu inculpații”. Dezvăluirea bombă a lui Eugen Vidineac: ”Nu sunt căsătoriți, dar au copii în România” 

EXCLUSIV | De ce au ales frații Tate să facă trafic de persoane în România. Luptătorii Andrew și Tristan Tate au analizat obiceiurile celor mai periculoși interlopi din țara noastră

EXCLUSIV | Victimele lui Andrew și Tristan Tate încep să facă plângeri la DIICOT și cer daune. Una dintre acuzații este de la tânăra care spune că a fost violată de unul dintre frații Tate

FOTO EXCLUSIV – Mașini în valoare de sute de mii de euro care aparțin fraților Andrew și Tristan Tate, puse sub sigiliu / Cea mai scumpă e un Rolls Royce Wraith Black Badge, care costă 360.000 euro

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Noroc fără precedent! Ce s-a întâmplat o femeie care câștigat 1 milion de dolari la...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ