VIDEO | Sorin Grindeanu, categoric cu WeBuild: “Toate neconformitățile de la Podul de la Brăila trebuie să fie îndepărtate pe cheltuiala companiei”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, este categoric în privința problemelor semnalate la Podul de la Brăila: constructorul, compania WeBuild, trebuie să îndrepte neconformitățile pe propria ei cheltuială. În caz contrar, a reafirmat ministrul, lucrarea nu va fi recepționată.

Întrebat despre problemele de pe Podul de la Brăila, ministrul Transporturilor nu l-a menajat deloc pe constructorul italian. Grindeanu a recunoscut faptul că în urma mai multor expertize independente solicitate de CNAIR, acestea au scos la iveală numeroase neconformități care trebuie remediate.

“Pe partea cealaltă, e toată istoria, nu doar asta ce m-aţi întrebat, cea legată de pod, unde au fost diverse desfăşurări şi unde CNAIR a luat decizia corectă, şi anume aceea de a nu recepţiona, nici nu pot legal să facă acest lucru cei de la CNAIR, atâta timp cât nu sunt îndepărtate toate neconformităţile. Ştiu că s-a solicitat de către CNAIR, s-au solicitat diverse expertize independente care au scos în evidenţă anumite lucruri care trebuie să fie remediate de către compania care a construit podul. Altfel nu se recepţionează. Nu se întâmplă aceste lucruri, e o chestiune care ţine şi de finanţe în ceea ce îi priveşte şi de anumite plăţi, eliberări de garanţii şi toate lucrurile care decurg din nerecepţionarea unei lucrări”, a precizat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Grindeanu le-a transmis constructorilor să se țină de cuvânt și să termine drumul spre Jijila, iar până la finalul acestei luni să dea jos macaralele de pe pilonii de susținere.

Deși acestea sunt circumstanțele negative, sunt și aspecte pozitive în activitatea WeBuild, ceea ce l-a făcut pe Sorin Grindeanu să creadă că această companie are dublă personalitate.

Am mai spus despre acea companie următorul lucru: că parcă au dublă personalitate, într-o parte lucrează bine şi dau exemplu unde se lucrează bine, pe lotul de autostradă Piteşti-Curtea de Argeş, unde se înaintează extraordinar de bine şi unde, dacă îşi menţin ritmul, vor termina anul viitor, pe vremea asta, acel lot 5 de autostradă, înainte de termen. S-a lucrat extraordinar de bine. S-a ajuns peste 50, undeva spre 60%, peste toate aşteptările. Asta ar fi o personalitate, a spus Sorin Grindeanu.

Probleme în lanț la pod

Pe 1 noiembrie, ministrul Transportului i-a cerut directorului general CNAIR, Cristian Pistol, să mențină podul deschis 24 de ore din 24 pentru că macaralele de pe pilonii de susținere nu au fost date jos nici până acum. (detalii AICI)

Inaugurat pe 6 iulie, Podul de la Brăila s-a confruntat cu multiple probleme. La blocurile de ancoraj ale celebrului Golden Gate de România au fost descoperite microfisuri. Acestea au fost descoperite după ce au fost găsite șuruburi nestrânse la parapeții de proiecție și asfalt deformat pe sensul spre Brăila, care a trebuit să fie frezat și înlocuit. De două ori!

Podul peste Dunăre de la Brăila a costat statul român nu mai mult nici mai puțin decât 700 de milioane de euro. Acesta a fost dat în circulație oficial pe 6 iulie 2023, după lucrări de proiectare și execuție care au durat 5 ani. Cu o lungime de aproape 2 kilometri (1.974 de metri), Podul din Brăila este cel mai mare pod suspendat din România şi al treilea cel mai mare din Europa.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Probleme fără sfârșit la podul de jumătate de miliard de euro de la Brăila

EXCLUSIV VIDEO | Cristian Pistol, CNAIR: ”În 2028 ar trebui să închidem 750 km de drum de mare viteză”

Bogdan Pavel
Senior editor Are o experiență de aproape trei decenii în mass media românească, în care a ocupat, pe rând, aproape toate funcțiile într-o mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
ȘOCANT: cum arată Mara Bănică, după ce și-a făcut o nouă intervenție estetică la față
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
Este obligatoriu pentru absolut toți românii. Se aplică în toată România
Vremea în noaptea de Înviere și în prima zi de Paște. Prognoza meteo actualizată
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Modul direct de a spune lucrurile". Cum a reacționat Elena Gheorghe după ce Dana Budeanu...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Test de cultură generală. Care dintre polii Pământului este mai cald decât celălalt?