Vietnam: 18 bebeluși au fost vaccinați din greșeală împotriva COVID cu Pfizer

Vietnam: 18 bebeluși au fost vaccinați din greșeală împotriva COVID cu Pfizer
Publicat: 05/11/2021, 21:19

Incident neobișnuit în Vietnam, unde 18 bebeluși au fost vaccinați accidental cu doze Pfizer împotriva COVID-19, în loc de alte vaccinuri pentru bolile copilăriei, transmite Agerpres.

Încurcătura s-a produs miercuri la un centru medical din cartierul Quoc Oai din Hanoi.

Oficialii Departamentului de Sănătate spun că până vineri, după 48 de ore de la administrare, nu au fost înregistrate efecte adverse.

Imediat după ce s-a constatat greșeala, centrul a raportat situația la nivel local și bebelușii au fost transferați la Spitalul Sf. Pavel, pentru a fi monitorizați.

Unii prezentau semne de febră, agitați și nu aveau poftă de mâncare, dar acestea sunt efecte secundare banale ale vaccinării.

Nu au fost raportate efecte adverse mai grave.

Autoritățile l-au suspendat din funcție pe membrul personalului medical care a vaccinat bebelușii și pe alți patru angajați, care au fost implicați în incidentul regretabil.

Ministerul Sănătății din Vietnam a aprobat vaccinarea anti-COVID-19 doar pentru copii cu vârste cuprinse între 12-17 ani.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult