„Am simţit că a fost scris pentru mine”, a spus Tim Burton despre miniseria ”Wednesday”, filmată în România

„Am simţit că a fost scris pentru mine, a spus Tim Burton despre miniseria ”Wednesday”, filmată în România
Tim Burton
Publicat: 03/11/2022, 11:28

Cineastul Tim Burton păşeşte în lumea macabră şi supranaturală a familiei Addams cu miniseria ”Wednesday”.

Serialul Netflix, care va fi lansat pe 23 noiembrie, are în centrul acțiunii personajul Wednesday Addams, reprezentată de obicei ca un copil în filmele sau serialele precedente din universul familiei Addams, dar care acum este o adolescentă ce urmează cursurile unui liceu pentru excluşi, încercând să-şi controleze puterile supranaturale şi să se comporte conform vârstei.

Tim Burton, cunoscut pentru combinația de bizar şi fermecător în filme precum ”Edward Scissorhands” şi ”Big Fish”, regizează primele patru din cele opt episoade ale noului serial.

„Am simţit că a fost scris pentru mine… M-am simţit ca ea când eram în liceu”, a declarat cineastul pentru Reuters la festivalul de cultură populară Lucca Comics and Games desfăşurat în Italia.

„Sentimentul acela legat de familie, şcoală, tehnologie, terapie, îmi este familiar… aşa că mi-a fost foarte uşor să mă identific cu toate aceste lucruri. Familia Addams a fost prezentată foarte bine din perspective diferite. Îmi place ideea de a mă focaliza pe Wednesday şi să o prezint ca adolescentă”, a mai spus Burton.

Serialul abordează teme precum trauma şi sănătatea mintală, iar Wednesday, interpretată de Jenna Ortega, merge la psiholog – scene despre care Burton spune că sunt importante pentru el personal.

„Încă mai am probleme… mă simt foarte norocos… am o supapă, desenul sau regia de film, prin care exorcizez cumva o parte dintre aceşti demoni şi mă ocup de o parte din probleme”, a declarat Tim Burton. „Aşa că văzând-o pe ea…. şi felul în care face faţă situaţiei este un lucru important pentru mine”.

Din distribuţia miniseriei ”Wednesday” mai fac parte Catherine Zeta-Jones şi Luis Guzman în rolul părinţilor lui Wednesday, Morticia şi Gomez Addams, iar Christina Ricci, care a interpretat personajul Wednesday în două filme din anii 1990, o interpretează pe profesoara Miss Thornhill.

Ricci a mai colaborat cu Burton la lungmetrajul ”Sleepy Hollow”, alături de Johnny Depp, un vechi colaborator al lui Burton.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: A fost lansat trailerul oficial „Wednesday”, miniseria lui Tim Burton filmată în România | VIDEO

Tot ce trebuie să știi despre „Wednesday”, miniseria lui Tim Burton filmată în România

13 actori care au jucat rol dublu (sau multiplu) în același film | VIDEO

TOP 15 ecranizări ale unor romane celebre | VIDEO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase