„Avatar: The Way of Water” rămâne pe primul loc în box office-ul nord-american și devine al șaselea film din istorie cu încasări mai mari de 2 miliarde de dolari la nivel mondial

„Avatar: The Way of Water” rămâne pe primul loc în box office-ul nord-american și devine al șaselea film din istorie cu încasări mai mari de 2 miliarde de dolari la nivel mondial
Avatar: The Way of Water
Publicat: 23/01/2023, 13:01

După doar șase săptămâni de când a fot lansat, filmul lui James Cameron „Avatar: The Way of Water” a depășit 2 miliarde de dolari în vânzări de bilete la nivel mondial. Este al șaselea film din istorie – și primul în pandemie – care a trecut de râvnita piatră de hotar, alăturându-se unui club exclusivist care include „Avatar”, „Avengers: Endgame”, „Titanic”, „Star Wars: The Force Awakens” și „ Avengers: Infinity War.”

Acum, Cameron este responsabil pentru trei dintre cele șase filme cu cele mai mari încasări din toate timpurile. De asemenea, este singurul regizor cu trei filme care au depășit 2 miliarde de dolari. Iar Zoe Saldaña, care o interpretează pe Neytiri în seria „Avatar”, a jucat în patru dintre cele șase filme care au depășit 2 miliarde de dolari.

În această săptămână „Avatar: The Way of Water”, rămâne pe primul loc în box office-ul nord-american pentru încă o săptămână, a șasea, cu încasări de 20 de milioane de dolari.

Un film îndelung așteptat, care a încheiat glorios un an plin de producții de excepție, care îi are în distribuție pe Sam Worthington, Zoe Saldaña și Sigourney Weaver și a cărui acțiune are loc cu mai mult de un deceniu mai târziu decât „Avatar”. Lungmetrajul spune povestea familiei Sully (Jake, Neytiri şi copiii lor), necazurile, eforturile pe care le fac pentru a se menține în siguranță, bătăliile pe care le duc pentru a rămâne în viață și tragediile pe care le îndură. Filmul se concentrează foarte mult pe familia lui Jim, pe bucuria lui și pe cât de vulnerabil ești când ai copii.

Motanul năzdrăvan revine în această săptămână pe poziția a doua în box office-ul nord-american de weekend în animația „Puss in Boots: The Last Wish”, cu încasări de 11,5 milioane de dolari.

Antonio Banderas, revine cu vocea celebrului Motan încălțat, în timp ce pornește într-o călătorie epică în Pădurea Neagră pentru a găsi legendara Ultima Dorință și a-și restabili viețile pierdute. Dar cu o singură viață rămasă, Motanul va trebui să se umilească și să ceară ajutor fostei lui partenere și dușmance: captivanta Kitty Soft Paws (Salma Hayek).

În căutarea lor, Motanul și Kitty vor fi ajutați de un ticălos, vorbăreț și necruțător de vesel, Perro (Harvey Guillén, What We Do in the Shadows). Împreună, trio-ul nostru de eroi va trebui să rămână cu un pas înaintea lui Goldilocks (nominalizata la Oscar Florence Pugh, Văduva neagră / Black Widow) și a familiei Three Bears Crime, „Big” Jack Horner (câștigătorul Emmy John Mulaney, Big Mouth) și un terifiant vânător de recompense, Lupul cel mare și rău (Wagner Moura, Narcos).

Pe poziția a treia coboară ocupantul locului al doilea în box office-ul nord-american de săptămâna trecută, thrillerul cu păpuşi de la Universal şi Blumhouse „M3GAN” (Model 3 Generative Android), cu încasări de 9,8 milioane de dolari din 3.509 de cinematografe în America de Nord. „M3GAN” este regizat de Gerard Johnston. Filmul o are în prim plan pe Allison Williams, inginer de roboţi, care o creează pe AI, programată să fie însoţitoarea perfectă pentru nepoata ei recent orfană (Violet McGraw).

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele nord-americane mai include „Missing”, cu încasări de 9,3 milioane de doalri în weekendul premierei, „A Man Called Otto” de la Sony, o dramă încântătoare cu Tom Hanks văduv, cu încasări de 9 milioane de dolari, „Plane”, cu încasări de 5,25 milioane de dolari, „House Party” (1,77 milioane de dolari), „That Time I Got Reincarnated as a Slime the Movie: Scarlet Bond” (1,45 milioane de dolari), „The Whale” (1,28 milioane dolari) și „Black Panther: Wakanda Forever”, cu încasări de 1,25 milioane de dolari,

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai bune filme din 2022 | VIDEO

Top 20 cele mai bune filme de Crăciun din toate timpurile | VIDEO

Filme de dragoste – Top 30 cele mai bune filme romantice

Top 10 cele mai bune filme de Halloween | Video

TOP 10 filme biografice | VIDEO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
„Semn clar” pentru Harry și Meghan că nu sunt bineveniți în Marea Britanie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Emisiile de la marile companii de petrol și gaze ar putea cauza milioane de decese...