​​„Harry și Meghan”: Presa din Marea Britanie critică seria documentară Netflix pe care o consideră „un atac la moștenirea Reginei”

​​„Harry și Meghan”: Presa din Marea Britanie critică seria documentară Netflix pe care o consideră „un atac la moștenirea Reginei”
Publicat: 09/12/2022, 17:04
Actualizat: 09/12/2022, 17:09

Seria documentară de la Netflix, „Harry & Meghan”, a fost lansată joi și, deși primele trei episoade au dezvăluit puține informații noi, criticile directe ale Prințului Harry și ale soției sale Meghan Markle la adresa presei britanice au stârnit o reacție furioasă previzibilă din partea ziarelor din Marea Britanie și a unor politicieni, scrie hollywoodreporter.com.

În serial, Prințul Harry descrie modul în care tabloidele din Marea Britanie exagerează, distorsionează și inventează în mod obișnuit povești despre cuplu. El a adăugat că ziarele le-ar acorda reporterilor titlul fantezist de „Corespondent Regal” pentru a oferi afirmațiilor lor „un plus de credibilitate”. Ducele și Ducesa de Sussex povestesc, de asemenea, despre invaziile repetate ale intimității lor și că au fost urmăriți constant de paparazzi.

Tabloidele The Sun și The Daily Mail, două ziare împotriva cărora Prințul Harry a lansat în trecut acțiuni în justiție din cauza reportajelor lor, au pornit o adevărată campanie de presă după lansare documentarului Netflix.

„Indecent Sussex”, titrează Daily Mail în editorialul său, iar The Mirror evocă un „punct fără întoarcere”, la trei ani după plecarea zgomotoasă a cuplului în California.

În aceste prime trei episoade, ducele şi ducesa de Sussex relatează cum s-au cunoscut şi povestea lor de dragoste şi, mai ales, atacă presa şi paparazzii pe care îi acuză că au vrut să o „distrugă” pe Meghan, comparând situaţia cu cea a prinţesei Diana, regretata mamă a lui Harry.

Însă criticile la adresa familiei regale şi a instituţiei monarhiei britanice sunt cele care au stârnit reacţiile presei, în special batjocorirea protocolului sau aluziile la un Regat Unit rasist şi intolerant.

„Aceasta este o denaturare grosieră a realităţii”, a scris Daily Mail.

„Ceea ce este atât de enervant este că cei doi Sussex continuă să atragă milioane de pe urma conexiunilor lor regale în timp ce scuipă pe instituţia care îi susţine. Dacă urăsc atât de mult monarhia de ce nu renunţă de bună voie la titluri?”, a scris Daily Mail.

The Sun, care este deținut de Rupert Murdoch’s News Corp., a avut pe prima pagină „Harry the Nasty” un articol de același tip ca „Harry the Nazi” din 2005. Ziarul, la fel cu multe altele, sugerează că serialul ar păta moștenirea regretatei regine și citează surse apropiate familiei regale spunând că aceasta se află într-o „stare de tristețe”.

„Harry & Meghan” este o serie documentară fără precedent în șase părți, care explorează durata relației lor, de la primele lor zile în postura de cuplu până la provocările și controversele care i-au determinat să se simtă forțați să se retragă din rolurile cu normă întreagă din Familia Regală britanică. Filmul este semnat de regizoarea de două ori nominalizată la Oscar și câștigătoare Emmy, Liz Garbus. Poți vedea mai jos trailerul oficial:

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Povestea sărutului care l-a transformat pe prinț în broscoi. Documentarul „Harry și Meghan” a fost lansat pe Netflix: „Am sacrificat totul pentru a-mi urma soția”

People’s Choice Awards 2022: Ryan Reynolds a câștigat premiul People’s Icon | GALERIE FOTO

Premiera mondială „Avatar: The Way of Water” a avut loc la Londra, la 13 ani după primul film | GALERIE FOTO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase