Oscar 2023: Bulgaria trimite o nouă propunere, după ce lungmetrajul care urma să candideze la categoria cel mai bun film străin a fost respins de către Academie

Oscar 2023: Bulgaria trimite o nouă propunere, după ce lungmetrajul care urma să candideze la categoria cel mai bun film străin a fost respins de către Academie
Publicat: 26/09/2022, 13:32

Bulgaria a reintrat în cursa internațională pentru cel mai bun film străin la Premiile Academiei 2023, cu „In the Heart of the Machine”, regizat de Martin Makariev.

Comitetul de selecție bulgar, prezidat de starul „Borat”, nominalizata la Oscar Maria Bakalova, a numit filmul „In the Heart of the Machine” (В Сърцето На Машината) ca fiind noua producție care va reprezenta țara la Oscar după ce alegerea lor inițială, „Mother”, a fost considerată neeligibilă de către Academia de Arte Cinematografice și Științe la începutul acestei săptămâni. Motivul respingerii a fost faptul că mai mult de 50% din dialogul din film este în limba engleză. Bulgaria a avut data de 3 octombrie ca termen limită pentru a propune un nou film.

Decizia Academiei a creat confuzie în rândul producătorilor lungmetrajului „Mother”, care credeau că filmul lor respectă regula, pe fondul solicitărilor pentru mai multă transparență cu privire la modul exact în care se face determinarea condițiilor de eligibilitate.

Bazat pe o poveste adevărată, acțiunea filmului „In the Heart of the Machine” este plasată în 1978, la apogeul regimului  comunist în Bulgaria, și se învârte în jurul unui grup de prizonieri recrutați pentru a lucra la o fabrică. Refuzul unui criminal condamnat de a-și porni mașina până când un porumbel prins în ea nu este eliberat declanșează o serie de evenimente, inclusiv o luare de ostatici, deoarece umanitatea prevalează asupra autoconservării.

Distribuția filmului include o serie de actori bulgari de top, precum Hristo Shopov, care l-a interpretat pe Pontiu Pilat în „The Passion of the Christ” al lui Mel Gibson; Ivaylo Hristov, al cărui film ca regizor, „Fear”, a fost candidatul Bulgariei la Oscarul pentru cel mai bun film internațional anul trecut; Julian Vergov; și Bashar Rahal.

Foto: Forward Pictures

CITEȘTE ȘI: ”Imaculat” este propunerea României pentru o nominalizare la categoria ”Cel mai bun film internațional” la Premiile Oscar 2023

EXCLUSIV | Regizoarea Monica Stan, prima declarație după ce filmul ”Imaculat” a intrat în competiția pentru o nominalizare la Premiile Oscar 2023: ”Este o surpriză, sunt extrem de fericită”

INTERVIU EXCLUSIV | Monica Stan, regizoarea filmului „Imaculat”, propus pentru o nominalizare la Oscar: ”Nu mi-am dorit să fac un film despre o clinică de dezintoxicare, ci despre lumea prin care trecem cu toții. Cred că multe fete au empatizat cu inabilitatea Dariei de a spune nu”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase