“The Crown”: Premiera sezonului 5, programată în preajma aniversării regelui Charles al III-lea

“The Crown”: Premiera sezonului 5, programată în preajma aniversării regelui Charles al III-lea
na, - Imelda Staunton, our new Queen Elizabeth, has a message from the set of The Crown. Season 5 --------- * USA: +1 310 798 9111 / [email protected] *UK Clients - Pictures Containing Children Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 634595194, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN UNITED STATES, Model Release: no, Pictured: Imelda Staunton
Publicat: 27/09/2022, 10:13

Cel de-al cincilea sezon al seriei de succes “The Crown” are în sfârșit o dată de lansare, care nu a fost aleasă întâmplător.

În timp ce filmările pentru sezonul al șaselea și ultimul au fost întrerupte după moartea reginei Elisabeta a II-a, partea a cincea a primit o dată de lansare, pe 9 noiembrie, respectiv cu cinci zile înainte de cea de-a 74-a aniversare a regelui Charles al III-lea al Marii Britanii. Născut pe 14 noiembrie 1948, regele a dezvăluit anterior că nu este un fan al serialului.

Informația a fost anunțată de Netflix pe contul de Twitter al producției

“The Crown”: Sezonul 4, despre prințesa Diana, cel mai așteptat de fani

Sezonul al patrulea al serialului s-a concentrat pe relația turbulentă a prințului moștenitor Charles cu prințesa Diana, dar și pe aventura primului cu Camilla Parker-Bowles. Scenaristul Peter Morgan a oferit fanilor o întoarcere în anii 1970 – 1980, o perioadă tulbure și pentru Regatul Unit, marcată de politica lui Margaret Thatcher. 

Serialul Netflix va merge până la era începută de prințul William și de ducesa Catherine, cunoscută anterior drept Kate Middleton.

Sezonul 5 rămâne în anii 1980

Pentru sezonul 5 din “The Crown”, scenaristul plănuiește să rămână în jurul anilor 1990. Episoadele se vor baza pe relația deteriorată a prințesei Diana cu Charles, divorțul lor, divorțul prințesei Anne de Mark Phillips și altele. 

În ceea ce privește distribuția, Elisabeta a II-a va fi interpretată de Imelda Staunton, care preia coroana de la Olivia Colman, ce a jucat-o pe regină în sezoanele 3 și 4. Jonathan Pryce va juca rolul prințului Philip, iar Lesley Manville, pe cel al prințesei Margaret.

CITEȘTE ȘI: Vedete de la Hollywood despre care nu bănuiai că sunt rude cu regina Elisabeta a II-a

Autorul incendiarei biografii a prințesei Diana va lansa o carte despre reginei Elisabeta a II-a

TOP 10 filme biografice | VIDEO

10 lucruri pe care nu le știai despre Regina Elisabeta a II-a

Foto: Profimedia Images

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase