TOP 20 cele mai bune filme de Paște pe care să le vezi în familie | VIDEO

TOP 20 cele mai bune filme de Paște pe care să le vezi în familie | VIDEO
Publicat: 14/04/2023, 11:00

Fiecare sărbătoare pare să aibă o listă lungă de filme dedicate. Crăciunul are clasicele din toate timpurile, Halloween-ul are favoritele înfricoșătoare, dar cum rămâne cu filmele de Paște? Sigur, când te gândești la această sărbătoare, mintea ta se îndreaptă spre vânătoare de ouă de Paște, iepuraș, dar și toate tradițiile care vin la pachet. Să te relaxezi în fața televizorului după prânzul sau cina de Paște ar putea fi o nouă tradiție pe care întreaga familie o poate adopta. Și ca să te ajutăm am făcut pentru tine top 20 cele mai bune filme de Paște, ca să ai un punct de pornire pe care să construiești noua tradiție.

Top 20 cele mai bune filme de Paște

20. „Easter Sunday”

„Easter Sunday” este o comedie cu Jo Koy în rolul unui actor, comedian și tată singur care se luptă să se descurce cu toate aspectele vieții sale și care participă la o adunare a familiei sale zgomotoase și disfuncționale filipineze americane în Duminica Paștelui.

19. „Hop”

Fiul iepurașului de Paște, cu vocea lui Russell Brand, este tot mai mare și își dorește o carieră rock ‘n’ roll la Hollywood în această poveste comică despre maturitate.

18. „The Greatest Story Ever Told”

Bazat pe un serial radio din 1947 inspirat de Evanghelii, acest film de Paște descrie viața lui Hristos de la nașterea într-o iesle până la învierea sa miraculoasă.

17. „It’s the Easter Beagle, Charlie Brown”

Echipa Peanuts este din nou împreună pentru o altă vacanță în acest scurtmetraj TV animat. Peppermint Patty și Marcie încearcă arta de a decora ouă de Paște, în timp ce Snoopy caută o nouă casă pentru Woodstock.

16. „The Prince of Egypt”

Lungmetrajul animat, acum un clasic, spune povestea lui Moise — perfect pentru un weekend axat pe religie și semnificația ei — și mai conține și melodia de succes „When You Believe”, care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun cântec original. Nicio surpriză acolo: a fost înregistrată de Mariah Carey și Whitney Houston.

15. „The Dog Who Saved Easter”

Familia Bannister pleacă în vacanță de Paște, dar, din păcate, Zeus nu este suficient de docil și ajunge la grădinița pentru câini în weekend. În timpul șederii sale, intră un criminal și încearcă să distrugă afacerea, dar cățelul neînfricat intervine pentru a salva situația și, cum altfel, sărbătoarea.

14. „Jesus Christ Superstar”

Bazat pe piesa de pe Broadway cu muzică scrisă de Andrew Lloyd Webber și Tim Rice, această operă rock detaliază ultima săptămână pe pământ a lui Iisus Hristos.

13. „Ice Age: The Great Egg-Scapade”

În unul dintre cele mai simpatice părți ale francizei de succes, personajele preistorice din Epoca de Gheață au pornit la prima vânătoare de ouă de Paște din lume.

12. „Irving Berlin’s Easter Parade”

Un triunghi amoros între dansatori culminează cu o propunere pentru a organiza o paradă de Paște în acest musical care a fost la vremea lui un succes imens la box office.

11. „Ben-Hur”

Un film religios clasic în sine, „Ben-Hur” este deosebit de relevant de Paște. În el vedem viața și răstignirea lui Hristos prin interacțiunile sale cu Judah Ben-Hur, un prinț evreu care a fost închis pe nedrept.

10. „Barabbas”

Dacă ai citit cu suficientă atenție Biblia, știi că Barabbas a fost criminalul care a fost eliberat în locul lui Isus. Acest film din 1961 spune povestea lui.

9. „I Can Only Imagine”

Filmul este bazat pe o poveste adevărată și inspirată de cântecului omonim al trupei creștine MercyMe, perfect atât pentru adulți, cât și pentru copii. Te va emoționa foarte tare și te va inspira tot weekendul de Paște.

8. „Noah”

Acest film al lui Darren Aronofsky spune povestea – ai ghicit – Arcăi lui Noe. Bazat pe povestea biblică, lungmetrajul emoționează datorită imaginilor extrem de spectaculoase și a distribuției grozave, care îi include pe Russell Crowe și Emma Watson.

7. „The Last Temptation of Christ”

Nu toată sărbătoarea asta trebuie să fie despre curcubeie și iepurași pufoși. Dacă ești în căutarea unui film care să te pună pe gânduri, optează pentru lungmetrajul lui Martin Scorsese din 1988, cu Willem Dafoe în rolul principal.

6. „Peter Rabbit”

O interpretare modernă a cărții „Povestea lui Peter Rabbit” din 1902 a lui Beatrix Potter, filmul „Peter Rabbit” nu este în mod specific despre Paște, deși se potrivește cu mai multe dintre temele sărbătorii, inclusiv cele cu iepuri răutăcioși și grădini înflorite.

5. „Peter Rabbit 2”

Ia o porție dublă de veselie cu ajutorul continuării, „Peter Rabbit 2: The Runaway”. James Corden și Rose Byrne revin în continuarea din 2021.

4. „Pieces of Easter”

Încercând să călătorească spre casă pentru o vacanță, Alza Reese Bennett ajunge să rămână blocată din cauza unor probleme cu mașina. Singura persoană din jur care o ajută este un fermier pe nume Lincoln James, care este de felul lui un singuratic. Împreună, au pornit într-o aventură pentru a o aduce pe Alza la familia ei până la Paște.

3. „Hank and Mike”

Ești în căutarea unei comedii de Paște? „Hank și Mike” este o alegere excelentă. Bucură-te de povestea amuzantă a doi „iepurași de Paște” șomeri.

2. „Here Comes Peter Cottontail”

Succesorul iepurașului de Paște, Peter Cottontail, salvează Paștele de un pungaș rău intenționat în acest film clasic și care a inspirat un remake din 2005.

1. „Jesus of Nazareth”

Miniseria TV premiată, cu Robert Powell și Olivia Hussey în rolurile principale, cu un cameo al lui Laurence Olivier (Nicodemus), este una dintre cele mai populare adaptări cinematografice ale poveștii de Paște.

Foto: outnow.ch


CITEȘTE ȘI:

TOP 30 cele mai bune filme de Valentine’s Day | VIDEO

Filme de dragoste – Top 30 cele mai bune filme romantice

Top 10 cele mai bune filme de Halloween | Video

TOP 10 filme biografice | VIDEO

TOP 10 filme despre spațiul cosmic | VIDEO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat au dat...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Sedus și jefuit de iubita româncă. Metoda prin care o femeia în vârstă de 47...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Rusia îşi concentrează forţele pentru o nouă invazie din nord în Ucraina. Avertisment al şefului...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
S-a decis plata a 500 LEI. Banii intră în cont: Așa cum Guvernul a promis
Alin Oprea rupe tăcerea, după 18 ani. Adevărul din spatele destrămării trupei Talisman
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×