EXCLUSIV | Cine rezolvă problema mistreților din Sectorul 1? Ping-pong între instituții: ”E o chestiune de timp până când o să moară cineva”

Publicat: 19/10/2023, 09:00
Actualizat: 19/10/2023, 10:11

Problema mistreților din Pădurea Băneasa – care au devenit, din păcate, ”musafiri obișnuiți” pe trotuarele arterelor din zona de nord a Capitalei – rămâne încă nerezolvată. În pofida semnalelor de alarmă trase, trecătorii au parte de surprize neplăcute care, chiar dacă nu s-au soldat cu atacuri, trezesc un firesc sentiment de nesiguranță, iar această ecuație cu mai multe necunoscute reclamă implicarea tuturor celor responsabili.

Bucureșteanca Ana Haralambie a trecut printr-o experiență pe care nu o va uita curând, atunci când un mistreț i-a apărut brusc în fața mașinii în care se afla și copilul ei în vârstă de 16 ani. (informații-șoc AICI, despre mistrețul ”Costel” care se plimbă pe lângă Ambasada SUA)

Incidentul s-a petrecut în data de 19 septembrie – chiar în Sectorul 1 al Capitalei, administrat de Clotilde Armand -, iar femeia – de atunci – a încercat să obțină măcar un răspuns din partea instituțiilor abilitate.

A sesizat nu numai Poliția Locală a Sectorului 1, ci și Garda Forestieră București, AVPS-ul și ANSVSA-ul, DSVSA-ul și Romsilva. Totul a rămas, alarmant, în faza de ”ping-pong între instituții”, așa cum spune chiar Ana Haralambie.

Exasperată de această lipsă de acțiune care se poate solda cu tragedii, în cele din urmă, bucureșteanca a trimis un nou mesaj-semnal de alarmă către Poliția Locală a Sectorului 1.

A trecut deja o lună de la sesizare, dar nicio instituție nu își asumă o acțiune tranșantă

Ana Haralambie spune că, până acum, nu a primit, încă, decât răspunsuri prin care este pasată de la o instituție la alta, cu toate că pericolul reprezentat de mistreții din Pădurea Băneasa este unul permanent.

Nu sunt luate măsuri de mulți ani, scrie aceasta în sesizarea către Poliția Locală a Sectorului 1, cu toate că situația este cunoscută de toată lumea.

În data de 19 septembrie am sesizat pericolul real și iminent al unor accidente din care pot rezulta vătămări grave sau chiar decese, în Sectorul 1, în Pădurea Băneasa, din cauza mistreților. A trecut o lună și primesc răspunsuri doar de tip «ping-pong» de la o instituție la alta, fară ca vreo măsură să fie luată pentru a rezolva situația.

Eu și băiatul meu de 16 ani am fost la o secundă distanță de a ne izbi frontal de un mistreț, în Sectorul 1 dintr-o capitală europeană, în anul 2023. Doar un miracol ne-a salvat, altfel acum ați fi avut dosar în care cineva era mort sau spitalizat. Nu doresc răspuns și nu caut vinovați, însă vă atrag atenția că sunt dese accidentele cu mistreți în această porțiune de pădure (probabil și pe alte laturi ale ei), iar logica ne spune tuturor că este o chestiune de timp până când o să moară cineva sau va păți ceva grav.

Aveți cel puțin de la mine – și prin dumneavoastră instituțiile care ar trebui să facă, totuși, ceva – sesizări în acest sens, sunt absolut convinsă că aveți și multe altele, am văzut eu minim 3 incidente în ultimii 5 ani. Nimeni nu face nimic de ani buni de zile, probabil că va începe vânătoarea de vrăjitoare doar atunci când va apărea la știri un deces din acest motiv.

Nu știu cine ar trebui să facă ceva, nu știu cui să mă adresez și stau martor mut la pasarea problemei, fără vreo soluție, între instituții. Atașez corespondența din ultima lună, toate emailurile fiind exclusiv declinări de competență din partea instituțiilor respective. Sper, totuși, ca cineva să fie abilitat să rezolve situația. Cineva ar trebui să ia masurile de rigoare, să mute mistreții sau să pună protecții laterale. Nu mă pricep cine și ce poate face, dar cred că este total anormal să se poată muri din acest motiv stupid într-o capitală din Uniunea Europeană, în anul 2023.

Menționez că mergeam cu viteza în limita legală, iar mistrețul a ieșit din pădure acolo unde nu ai vizibilitate din timp, să poți frâna. Îți iese direct în fața mașinii. V-am scris toate acestea pentru a rămâne dovada că cineva a încercat să facă ceva…”, a transmis Ana Haralambie reprezentanților Poliției Locale a Sectorului 1.

”Am pus o frână bruscă, l-am evitat la mustață…”

În exclusivitate pentru Gândul, Ana Haralambie se declară dezamăgită de această lipsă de acțiune și de toate tergiversările de care s-a lovit într-o lună.

Femeia și-a reamintit momentele șocante prin care a trecut la momentul respectiv și spune că mistrețul care a sărit în fața mașinii conduse de ea a fost lovit, totuși, de un alt autoturism.

În data de 19 septembrie, în jurul orelor 19:30, în pădurea Băneasa – imediat după Casa Albă, cum vii dinspre DN1, cam la 50-100 m după stația RATB – un mistreț mi-a tăiat calea. Am pus o frână bruscă, l-am evitat la mustață, cum se spuneînsă am intrat într-o aparentă stare de soc și cu greu am mai reținut ce s-a întâmplat după acel moment, preț de câteva minute.

Am văzut o mașină care venea pe contrasens, am văzut cum a frânat la fel de brusc și era șoferița la fel de spreriata la volan. Ulterior l-am auzit pe fiul meu care mi-a spus «vai, nu te uita, săracul mistreț, l-a lovit», și am aruncat un ochi în oglinda retrovizoare. Am văzut cum mistrețul s-a ridicat de pe șosea și a fugit înapoi pe trotuarul de pe care venise.

Fiind în stare de șoc, am gândit doar e bine nu a pățit nimic, mașina care l-a lovit părea OK, nu vedeam botul mașinii, dar, așa în șoc cum eram, mi s-a părut nu era cineva accidentat. Am plecat mai departe și mi-a fost rău toată seara.

Acum realizez nu am oprit văd dacă pățise cineva ceva, nu am anunțat pe nimeni. Poate mistrețul era rănit. Eu nu am auzit nici lovitura de mașină, dar fiul meu spunea sigur e din cauza șocului, fiindcă s-a auzit clar lovitura și mistrețul a zburat un pic pe carosabil”, a povestit Ana Haralambie, în exclusivitate pentru Gândul.

”Poate nu se ocupă nimeni de asta și atunci nici nu se va rezolva vreodată”

Întrebarea esențială, mai spune Ana Haralambie, este referitoare la cei care au atribuții legate de astfel de incidente, din cauză că – deocamdată – totul este învăluit într-un mister care pare de nepătruns.

Sesizarea Anei Haralambie a intrat, din data de 19 septembrie, pe firul… redirecționărilor, iar răspunsurile primite au fost, de fapt, declinări de competență.

Cine se ocupă de o astfel de problemă? Întreb pentru că Poliția Locală a Sectorului 1 nu reușește să identifice, de o lună, cine are atribuții într-o astfel de speță. Eu am anunțat Poliția Locală referitor la acest incident – în data de 19 septembrie -, ei mi-au dat un răspuns după două săptămâni, în data de 2 octombrie, și un număr de înregistrare.

Au transmis că au redirecționat sesizarea mea către alte instituții, de la fiecare au venit către mine numai declinări de competență. Romsilva, Garda Forestieră etc… De o lună nu vin decât declinări de competență. Și totuși, cine se ocupă de această problemă a mistreților din Pădurea Băneasa?

Poate ne regăsim într-o situație penibilă, în care nimeni nu știe cine se ocupă de așa ceva, și vor rămâne mistreții ăia până în momentul în care va muri cineva, e doar o chestiune de timp. În zona aceea sunt mereu accidente din cauza mistreților. E foarte grav că a trecut o lună și încă nu se știe cine se ocupă…

Poliția Locală a Sectorului 1 încă bântuie, nimeni nu știe cine are aceste atribuții legate de mistreți și de accidentele generate de mistreți. Poate nu se ocupă nimeni de asta și atunci nici nu se va rezolva vreodată”, conchide Ana Haralambie, în exclusivitate pentru Gândul.

”Există cartierul Greenfield în Pădurea Băneasa, lângă Grădina Zoologică. Oamenii de acolo, dacă ies pe jos din păduricea aceea de lângă ei și trec dincolo de barieră, dau nas în nas cu mistreții. Și asta se întâmplă în București, în Sectorul 1. Nu-i posibil așa ceva… Nu se face nimic. Se vor lua măsuri abia după ce va fi primul deces, va începe o întreagă nebunie și isterie”

Ana Haralambie

Citește și:

EXCLUSIV | Sângerosul criminal Passaris face papuci în penitenciar! Motivul pentru care i-a fost respinsă ultima cerere de eliberare condiționată

EXCLUSIV | Capitala se sufocă, dar Nicușor Dan vorbește despre traficul ”lejer” din 2035! Avocat: ”E disperat, a intrat în campanie cu un an înainte!”

Alexandru Petrescu, mesaj pentru Clotilde Armand: ”Amendează-te singură, n-ai luat măsuri pentru a nu perturba pietonala lui Nicușor Dan”

EXCLUSIV | În timp ce MAFIA JOCURILOR DE NOROC opera nestingherită, șefii de facto ai ONJN au tocat bani în 7 vacanțe de lux într-un singur an!

BREAKING NEWS | Corpul de Control de la Finanțe l-a găsit vinovat pe iubitul șefei de facto a ONJN după ce a dat buzna la cazinoul din Mariott: ”Acțiune arbitrară, subiectivă”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Regimul drastic al lui Teo Trandafir să nu se îngrașe deloc: consumă aceleași alimente zilnic
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Oameni buni, grijă mare la suflet, grijă mare la oameni". Sfârșit tragic pentru Teodor Popescu....
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Parola prea ușoară care a fost interzisă de Guvernul Marii Britanii