EXCLUSIV | Dezavantajată de un partaj ”suspect”, fosta soție acuză o ”înțelegere” între celebrul milionar și notar. Cum se apără omul de afaceri

EXCLUSIV | Dezavantajată de un partaj ”suspect”, fosta soție acuză o ”înțelegere” între celebrul milionar și notar. Cum se apără omul de afaceri
Publicat: 26/07/2023, 07:00

De mai bine de șase ani, un ”divorț discret” și un partaj considerat ”suspect” s-au transformat într-o luptă acerbă dusă în fața instanțelor de judecată. Protagoniștii sunt celebrul milionar clujean Simion-Adrian Mureșan – fondator al Electrogrup SA și afacerist de succes, alături de fratele său, Teofil Mureșan – și fosta soție a acestuia, Nicoleta-Ramona. După ce au decis să se despartă, în anul 2016, foștii parteneri de viață au încheiat o convenție de partaj, care a fost atacată, după un an, de fosta soție a milionarului, în condițiile în care Simion Mureșan a primit 95% dintr-o avere estimată la peste 40 de milioane de euro.

Gândul a prezentat, în exclusivitate, primele informații spectaculoase din acest dosar care a fost analizat, mai întâi, la Tribunalul Cluj – unde instanța i-a dat dreptate fostei soții a milionarului clujean -, iar apoi a ajuns pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj și Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), omul de afaceri având câștig de cauză – toate detaliile AICI.

După acest prim episod absolut surprinzător, Cancan a obținut, în exclusivitate, detalii din viața de cuplu a foștilor parteneri de viață Nicoleta și Simion Mureșan.

Informațiile prezentat sunt șocante, mariajul celor doi fiind din ce în ce mai tensionat după primii ani de conviețuire. Nicoleta-Ramona ar fi fost controlată permanent de soț și obligată să prezinte chitanțe și facturi pentru toate cumpărăturile efectuate, au existat momente de agresiune fizică, iar milionarul ar fi făcut în așa fel încât a îndepărtat-o, încetul cu încetul, de cercul de prieteni și a menținut-o pe partenera de viață într-o stare de dependență financiară.

Gândul prezintă, în exclusivitate, ”metoda de convingere” prin care milionarul Simion-Adrian Mureșan ar fi reușit să obțină, în fața unui notar ales chiar de el, condiții avantajoase disproporționate în convenția de partaj, ex-soția acuzând chiar o ”înțelegere” între acesta și notar.

Totodată, Gândul prezintă și argumentele aduse de omul de afaceri Simion Mureșan, milionarul contestând, vehement, acuzațiile pe care i le aduce fosta parteneră de viață.

Cuplul Mureșan, în fața notarului. Ex-soția acuză o ”înțelegere” între omul de afaceri și notar

Deteriorarea relației conjugale dintre Nicoleta-Ramona Mureșan și Simion-Adrian Mureșan s-a acutizat în timp, iar în anul 2016, ideea divorțului a fost transformată în realitate.

Partenerii de viață s-au despărțit amiabil și, în fața notarului, s-a decis și modul în care avea să fie făcut partajul averii de peste 40 de milioane de euro. Cei doi soți duceau deja o viață separată, numai că, potrivit informațiilor obținute de Gândul, omul de afaceri a dorit ca în societate să fie păstrate aparențele, menținând și controlul asupra vieții și resurselor financiare ale (încă) soției sale.

Apropiați ai celor doi foști soți susțin chiar că Simion-Adrian Mureșan nu a renunțat nici la relațiile extraconjugale, cu toate că fusese ”prins” de soție de mai multe ori, iar amantele ar fi fost doar un pic mai mari decât fiica sa cea mare. În astfel condiții, soția milionarului Mureșan a decis să divorțeze, iar partenerii de viață au stabilită să aibă o întâlnire în fața unui notar.

Sursele Gândul susțin, însă, că milionarul Simion-Adrian Mureșan a declanșat un ”contraatac” înainte de această negociere, încercând să își convingă soția că nu ar avea niciun drept asupra bunurilor comune, acumulate de-a lungul a aproape două decenii de mariaj.

  • Milionarul Simion Mureșan ar fi insistat că soția nu are merite în realizarea averii de peste 40 de milioane de euro.
  • Totodată, acesta i-ar fi promis Nicoletei că îi va oferi o sumă de bani, plus patru apartamente în Cluj, trei dintre ele fiind neintabulate și aflate într-un litigiu, promițând că toate costurile vor fi ”stinse” de el.
  • Omul de afaceri Simion Mureșan și-ar fi asumat și plata pensiei de întreținere pentru cele două fiice, precum și cheltuielile de școlarizare ale acestora.

Prin această ”metodă de convingere” – soția neavând cunoștințele juridice necesare -, Nicoleta-Ramona ar fi fost convinsă că mai mult de atât nu poate primi în urma partajului, surse Gândul precizând și că respectivul notar, ales chiar de omul de afaceri, cu motivația că divorțul va fi unul ”discret”, i-ar fi confirmat femeii că milionarul Mureșan are dreptate.

Surpriză, însă! Nicoleta-Ramona ar fi aflat, după câteva săptămâni de la întâlnirea din biroul notarului, că acesta a cumpărat un imobil de la omul de afaceri Mureșan, cu suma de 580.000 de euro. Paradoxal, Simion Mureșan oferise acest apartament viitoarei foste soții, dar pentru suma de 700.000 de euro, ceea ce a determinat-o să se întrebe dacă nu cumva între notar și soțul său a existat o înțelegere prealabilă referitoare la condițiile partajului.

”Violența economică”, una dintre cauzele care ar fi determinat-o pe soția milionarului Mureșan să semneze un contract dezavantajos

În timpul mariajului, soția milionarului Simion-Adrian Mureșan ar fi fost constant minimalizată, îndepărtată de prieteni și convinsă că are capacități limitate, au mai spus persoane din anturajul celor doi soți. Încă de la început, fiind cu câțiva ani mai mare decât soția sa, milionarul Mureșan ar fi exercitat un control abuziv și emoțional asupra partenerei de viață, iar agresiunile fizice și verbale ar fi dus la o stare de tensiune care și-a pus amprenta asupra femeii.

Coroborate cu presupusa lipsă de imparțialitate a notarului, astfel de aspecte ar fi avut ca rezultat acceptarea unei convenții de partaj care o dezavantaja clar pe Nicoleta-Ramona Mureșan, 95 % din averea comună de peste 40 de milioane de euro revenindu-i milionarului Simion Mureșan.

Contactați de Gândul, specialiști în Drept au declarat, în exclusivitate, că poate fi luată în calcul, în această speță, o formă de violență, recunoscută de Dreptul francez, respectiv violența economică. Punctul de plecare l-a constituit starea de dependență economică a soției omului de afaceri, fapt care ar fi determinat-o să semneze un contract dezavantajos.

Aceste ”cote de distribuție” a averii comune – 95% pentru milionarul Mureșan și 5% pentru fosta parteneră de viață – ar fi disproporționate, susțin specialiștii contactați de Gândul, cu atât mai mult cu cât, potrivit persoanelor din anturajul familiei, aceasta s-a implicat, încă de la bun început, nu numai în activitățile gospodărești, ci și printr-o susținere continuă a soțului, chiar și la nivelul afacerilor.

De altfel, după semnarea convenției de partaj, Nicoleta-Ramona ar fi acuzat și că nu toate societățile comerciale deținute ar fi fost trecute pe listă, iar Simion Mureșan ar fi profitat de o ”abilitate economică” pentru a o convinge pe soție să semneze un act care era în dezavantajul ei.

Chiar notarul – presupus a fi imparțial – ar fi trebuit să îi explice soției lui Simion Mureșan care vor fi consecințele semnării unei convenții de partaj redactată în condițiile dorite de milionar.

Sursele Gândul au mai dezvăluit că, după o perioadă, ex-soția lui Simion Mureșan a întreprins demersuri pentru o renegociere a termenilor convenției de partaj, numai că acesta nu ar fi fost de acord, ulterior ieșind la iveală și informația potrivit căreia între omul de afaceri Simion Mureșan și familia notarului respectiv exista o relație de prietenie.

Care sunt argumentele milionarului Mureșan

Pus în fața unor astfel de acuzații, milionarul clujean Simion Mureșan a precizat, potrivit surselor Gândul, că mariajul cu Nicoleta-Ramona a fost, din punctul său de vedere, nu numai echilibrat, ci și armonios. În ceea ce privește partea financiară a relației, omul de afaceri a insistat în a spune că, de-a lungul timpului, el a fost cel responsabil cu asigurarea și dezvoltarea bugetului familiei.

Practic, ”sarcinile” conjugale ar fi fost împărțite, încă de la începutul căsătoriei, în două mari segmente:

  • milionarul Simion Mureșan se ocupa de susținerea familiei din punct de vedere financiar;
  • Nicoleta-Ramona, în acest timp, se ocupa de îngrijirea copiilor și a casei.

Când situația financiară a familiei s-a îmbunătățit considerabil, soția sa a beneficiat și de sprijinul unei menajere, a susținut milionarul Simion-Adrian Mureșan, contestând acuzațiile legate de lipsa sa de implicare în viața de familie, dar și ”controlul” total pe care l-ar fi exercitat asupra partenerei de viață.

Sursele Gândul dezvăluie că omul de afaceri a contestat și afirmația conform căreia îi cerea soției sale bonuri, chitanțe și facturi pentru toate sumele cheltuite, descriindu-se ca un soț generos, atent, dornic să își ducă soția în vacanțe de lux și să îi asigure acesteia tot confortul de care avea nevoie.

  • În contul personal al Nicoletei-Ramona ar fi fost depuse, constant, sume de bani pe care aceasta le-ar fi folosit doar pentru a-și satisface plăceri personale, ar mai fi spus milionarul Simion Mureșan, potrivit surselor citate.
  • În plus, omul de afaceri ar mai fi susținut și că soția sa a avut, permanent, acces la cardul lui și că beneficia de pe urma închirerii a trei apartamente.

În ceea ce privește îngrijirea și educația celor două fiice, milionarul Simion Mureșan ar fi contestat și acuzațiile că nu s-a implicat mai mult, susținând că el a fost cel care a susținut, financiar, nevoile fetelor.

Într-un final, milionarul Simion Mureșan ar fi fost tranșant și ar fi precizat nu numai că toate acuzațiile fostei soții sunt false, ci și absurde, menționând și că, în perioada de reflecție acordată de notar, ar fi fost împreună cu partenera de viață în două vacanțe, iar după divorț a continuat să achite polițele CASCO și RCA ale mașinilor fostei sale soții.

Totuși, acest ”divorț discret” păstrează, încă, multe semne de întrebare neelucidate, iar lupta este departe de a fi încheiată, pentru că ex-soția milionarului Simion-Adrian Mureșan a acuzat și că, din convenția de partaj, s-au ”volatilizat” nu numai activele unor societăți deschise în străinătate, dar și obiecte de artă cu o valoare considerabilă.

Din informațiile Gândul, este vorba despre tablouri, desene, sculpturi și alte obiecte a căror valoare ar totaliza sute de mii de euro, iar acestea nu au fost trecute – degetul acuzator este îndreptat tot către milionarul Mureșan – în convenția de partaj atacată, acum, de Nicoleta-Ramona Mureșan.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Au plătit pentru îngrijire, au primit tortură și înfometare. Anchetă pentru înșelarea familiilor bătrânilor din ”azilele groazei”

EXCLUSIV| Un al doilea Parchet știa de patru luni de azilele groazei. Cum s-a plimbat de la Corpul de control la procurori prima plângere către Ciucă

EXCLUSIV | Moartea misterioasă a unui angajat ANRE, „mâncat” de o bacterie rară. A ajuns la spital după ce s-ar fi rănit în biroul președintelui

EXCLUSIV | Cine controlează azilele de bătrâni din Voluntari. Temutul cămătar Udi are în grijă aproape 100 de bătrâni neajutorați

EXCLUSIV | Război în lumea interlopă după ce Alex Iordan l-ar fi sechestrat pe omul de bază al temutului Gigi Geamănu. „Îl execut ca în tinerețe!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600...
DECLARAȚII EXCLUSIVE | Legătura neștiută dintre Bianca Drăgușanu și Florin Piersic 😲
FOTO. Ce frumoasă e cea mai rapidă femeie din România! Cum reacționează bărbații când o...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
BREAKING | Prințul William, detalii de ultimă oră despre Kate Middleton
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Florin Piersic s-a ridicat în picioare după operaţia la genunchi, face glume cu medicii. Următoarele...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Mărturia şocantă a lui Stormy Daniels în procesul împotriva lui Trump nu schimbă opiniile susţinătorilor...
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
Informație pentru toți românii cu BULETIN. Ești obligat să respecți dacă pleci din țară în...
Macron, din ce în ce mai înverșunat. Noi declarații alarmante
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Novak Djokovic, lovit cu o sticlă în cap după victoria de la Roma. Tenismenul s-a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Resturi dintr-un „șobolan negru și mic”, găsite în pâinea din Tokyo