EXCLUSIV | Cine controlează azilele de bătrâni din Voluntari. Temutul cămătar Udi are în grijă aproape 100 de bătrâni neajutorați

EXCLUSIV | Cine controlează azilele de bătrâni din Voluntari. Temutul cămătar Udi are în grijă aproape 100 de bătrâni neajutorați
Traian Simion, zis Udi, se afișează, pe internet, cu alți lideri ai lumii interlope
Publicat: 19/07/2023, 07:00
Actualizat: 19/07/2023, 10:54

În plin scandal legat de „azilele groazei” din Voluntari, patronate de Ștefan Godei, există alte două azile controlate de unul dintre cei mai temuți interlopi ilfoveni. Traian Simion, zis Udi, are în grijă aproape 100 de bătrâni neajutorați. Numele acestuia apare în dosare grele, alături de cele mai importante grupări criminale din România și se afișează, pe rețelele de socializare, cu figuri cunoscute ale lumii interlope din București și Ilfov.

Ancheta DIICOT și dezvăluirile despre bătrânii torturați în mai multe azile private din Voluntari și Afumați au îngrozit opinia publică. Deși familiile plăteau, lunar, peste 4.000 de lei pentru îngrijirea bieților oameni, reprezentanții căminelor îi băteau, îi înfometau și îi obligau să muncească. Complet dezumanizați, unii ajunseseră chiar să iasă la poartă, dezbrăcați, pentru a cerși de mâncare de la trecători.

Procurorii DIICOT au stabilit că două dintre aceste azile, Sfântul Gabriel cel Viteaz și Armonia, erau patronate de Ștefan Godei, omul de încredere al Gabrielei Firea și rudă îndepărtată a soțului ei, Florentin Pandele, primarul din Voluntari.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că, cel puțin la Voluntari, afacerile cu bătrâni ar fi fost acaparate de o parte a lumii interlope. Un exemplu în acest sens este Traian Simion, zis Udi, care, spun anchetatorii, ar fi în spatele azilului Sfânta Ecaterina, din Afumați, în timp ce fiii săi ar controla Casa Dany&Ionuț – Bătrâni fericiți.

Udi, capul familiei, s-ar afla, spun sursele citate, în bune relații cu Ștefan Godei, alături de care s-ar fi implicat în campania electorală pentru alegerile locale, când l-ar fi susținut pe Florentin Pandele pentru funcția de primar.

Traian Udy Simion și Ștefan Godei sunt ”prieteni” și în mediul virtual, pe Facebook, nu doar în realitate

Cunoscut în lumea interlopă din postura de cămătar, Udi a fost ridicat în toamna lui 2013 de polițiști, într-un  dosar coordonat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Dosarul viza pricipalele grupări criminale din București și Ilfov, specializate în infracțiuni de șantaj și cămătărie. Alături de acesta au fost ridicați cu mascații Constantin Răducanu, zis „Costel al lui Caran”, Gheorghe Stan, zis „Bulgaru”, Nicolae Duduianu, zis „Caleea”, Emil Răducanu, zis „Emil al lui Caran”, Nicolae Constantin, zis „Aramis”, Valentin Duduianu, zis „Beadim”, Daniel Duduianu, zis „Edison”, Marius Gheorghe, zis „Marius al lui Rinu”, Aurel Răducanu, zis „Aurel al lui Caran”, Sofian Văduva, alias „Denom”, Elena Constantin, zisa „Vipera”, dar și Traian Simion, cunoscut în cartierul Colentina sub numele de Udi.

În dosarul respectiv a apărut inclusiv numele lui Mihail Vlasov, la momentul respectiv președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României. Dependent de jocurile de noroc, Vlasov împrumuta sume uriașe de la interlopi, pe care le returna, de fiecare dată, la timp, deși erau cu dobânzi foarte mari.

De altfel, în ciuda necazurilor sale cu legea, Udi nu se ferește să se asocieze, pe platformele de socializare, cu reprezentanți ai clanurilor violente. Într-o fotografie publicată pe contul său de Facebook, Traian Simion apare, printre alții, alături de Marius Corsicanu. Despre acesta din urmă, Nuțu Cămătaru povestește în cartea „Dresor de lei și de fraieri” cum l-a snopit în bătaie, la îndemnul lui Gigi Becali.

Udi nu a publicat și fotografii în care apare alături de Ștefan Godei, însă acesta face parte din lista prietenilor virtuali ai temutului interlop.

Din informațiile publicate pe site-ul căminului „Sfânta Ecaterina” reiese că bătrânii sunt cazați în camere moderne, pot primi meniu personalizat, beneficiază de îngrijire din partea unor persoane calificate în acest sens, iar prețul se învârte undeva în jurul sumei de 4.000 de lei pe lună.

Potrivit listei căminelor pentru persoane vârstnice, făcută publică pe site-ul Ministerului Muncii, atât azilul controlat de Udi, cât și cel condus de cei doi fii ai săi, funcționează cu acte în regulă, iar în grija interlopului se află în jur de 100 de bătrâni.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Patronul de la ”azilele groazei” cheltuia banii bătrânilor pe droguri, prostituate și lăutari. DIICOT: ”25.000 lei într-o noapte!” (VIDEO)

EXCLUSIV | În ”azilele groazei”, pacienții erau ținuți nespălați cu zilele: ”Hai că arunc o cană de apă pe ei, am luat mirosul de transpirație!”

EXCLUSIV | Schema prin care Ștefan Godei „aranja” controalele la „azilele groazei.” „Să miroasă frumos, să nu fie găsiți în zdrențe”

EXCLUSIV | Discuții halucinante din „azilele groazei”. Bătrânii erau bătuți, subnutriți, cu musculatura atrofiată. „Băi, ești nebună, e neagră toată!”

EXCLUSIV | Dezvăluiri șocante din ”azilele groazei”. ”A bătut-o folosind o bară din inox cu care a lovit-o peste spate și fese”

EXCLUSIV | Un fost polițist, reținut în dosarul „azilele groazei”. Din anchetator a ajuns soțul patroanei unui centru care teroriza bătrâni

Cum scăpau ”centrele groazei” de controale. O instituție găsea bătrâni în mizerie și mâncare expirată, o alta spunea că s-a ”remediat”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Care sunt cele mai curate aeroporturi din lume? Doar unul este în Europa!