EXCLUSIV | După demisie, fostul city-manager din Constanța se victimizează. Felicia Ovanesian, atac la primar: ”Mi-a fost ignorată orice dispoziție”

EXCLUSIV | După demisie, fostul city-manager din Constanța se victimizează. Felicia Ovanesian, atac la primar: ”Mi-a fost ignorată orice dispoziție”
Publicat: 24/03/2023, 12:27
Actualizat: 24/03/2023, 12:31

Felicia Nadina Ovanesian, city-managerul din Constanța, a luat decizia de a demisiona – miercuri, 24 martie 2023 -, transmițându-i primarului Vergil Chițac ”motivele” care au determinat-o să renunțe la funcția de administrator public. Controversată și acuzată că a ”terorizat”, efectiv, orașul, fiind – de facto – edilul urbei de la Malul Mării, Felicia Ovanesian lasă în urmă o ”moștenire grea”.

Avocata Felicia Ovanesian a fost numită în această funcție la sfârșitul lunii decembrie a anului 2020, chiar de primarul Vergil Chițac – cel căruia i-a fost și consilier onorific timp de 3 luni – coordonând, printre alte atribuții, Direcţia de Urbanism, Serviciile Publice și Direcția Achiziții.

Gândul prezintă, în exclusivitate, ”motivele” invocate de Felicia Ovanesian în demisia înaintată primarului Vergil Chițac, fostul city-manager – potrivit surselor noastre – aflându-se și în vizorul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

”Performanțele” Feliciei Ovanesian din perioada în care a fost city-manager ar fi scos peri albi constănțenilor, tabloul general fiind unul dezolant, au transmis, punctual, sursele Gândul:

  • Haos la Direcția de Urbanism – avize cerute și rămase în sertare, cereri blocate
  • Trafic aglomerat care i-a adus pe șoferi la exasperare
  • Proiecte urbanistice care au transformat Constanța într-un șantier permanent
  • Probleme insurmontabile în rețeaua de termoficare a orașului
  • Copaci tăiați fără aviz de la Mediu – un exemplu fiind teii de pe Bulevardul Ferdinand
  • Oameni angajați după ”chipul și asemănarea” administratorului public, ”specialiști” doar cu numele.

Potrivit informațiilor obținute de Gândul, Felicia Ovanesian a luat decizia de a demisiona din funcția de city-manager fără să fie supusă unor ”presiuni”, însă primarul Vergil Chițac ar fi fost hotărât, oricum, să îi retragă atribuțiile.

”Dar a terorizat orașul în toată perioada în care a deținut funcția de city-manager, nu semna nimic, iar constănțenii, pur și simplu, o urau. Primarul i-ar fi retras, oricum, atribuțiile, dar a vrut să facă ea primul pas”, au transmis sursele Gândul.

”Funcția mea a fost total lipsită de conținut”

În demisia înaintă primarului Vergil Chițac, Felicia Ovanesian se consideră o ”victimă” și susține, de la bun început, că decizia sa este motivată de faptul că nu i-ar fi fost asigurată ”libertatea în organizarea, coordonarea și gestionarea activităților și serviciilor coordonate”.

Mai mult, fostul city-manager al Constanței a ajuns la concluzia că funcția pe care a deținut-o a fost ”lipsită de conținut”, dezvăluind că în doi ani și jumătate nu a reușit să semneze ”nici măcar un unic document emis în cadrul Direcției Dezvoltare și Fonduri Europene”.

”… vă notific renunțarea la mandatul acordat, motivat de neasigurarea condițiilor prevăzute în contract privind libertatea în organizarea, coordonarea și gestionarea activităților și serviciilor coordonate.

Extrem de sintetic, cu excepția coordonării efective a direcțiilor conduswe de domnii Daniel Vlăescu și Răzvan Calotă, de a căror colaborare necondiționată am beneficiat, funcția mea a fost total lipsită de conținut.

În 2 ani și jumătate nu am semnat nici măcar un unic document emis în cadrul Direcției Dezvoltare și Fonduri Europene, nu mi-a fost adusă la cunoștință și/sau solicitată opinia pe nicio situație concretă în cadrul direcției, nu mi-a fost ascultată nicio recomandare, mi-a fost ignorată orice dispoziție. (…)

Nu ați întreprins absolut niciun demers pentru a pune lucrurile pe făgașul normal. (…) Ați ignorat numeroasele mele atenționări cu privire la activitatea antreprenorilor, cu privire la activitatea supervizorilor și, mai ales, cu privire la activitatea defectuoasă a funcționarilor din cadrul direcției”, îl acuză Felicia Ovanesian pe primarul Constanței, Vergil Chițac.

Felicia Ovanesian susține că nu a fost lăsat să își desfășoare activitatea

Un alt motiv invocat de Felicia Ovanesian ar fi fost acela că nu a avut acces la certificatele de urbanism și autorizațiile de construire, neavînd nici posibilitatea de a mai verifica ”legalitatea adeverințelor de edificare” emise pentru intrarea în legalitate a ”imobilelor edificate fără autorizație de construire”.

Fostul sity-manager îndreaptă, astfel, un deget acuzator tot către primarul Vergil Chițac, susținând că acesta ar fi dat dispoziția de a i se retrage accesul la astfel de documente după doar 6 luni de la preluarea funcției.

Nu înțeleg să răspund pentru lucruri pe care nu mi se permite să le controlez, coordonez”, a scris Felicia Ovanesian în demisia din care Gândul prezintă extrase în exclusivitate.

Fostul city-manager mai susține că s-a lovit de un ”zid” în activitate pe care a desfășurat-o, că a fost ”sabotată” constant de directorul executiv Georgescu Raluca, iar toate demersurile sale pentru îmbunătățirea activității au fost blocate. Practic, Felicia Ovanesian transmite că intențiile sale au fost nobile, la nivel profesional, însă a existat un cumul de factori care au ”eliminat-o” din schemă.

”Esențial este că nu mi-a fost permisă exercitarea atribuțiilor, deciziile fiind luate în cele 3 direcții de domnia voastră (n.red. – primarul Vergil Chițac) și directori/arhitec șef”, mai scrie fostul city-manager al Constanței.

”Am rezistat sperând că pot face ceva”

În ultimă instanță, ”ținta” Feliciei Ovanesian este chiar primarul Vergil Chițac, acesta fiind și acuzat că i-ar fi interzis city-managerului Constanței sesizarea comisiei de disciplină și ”formularea de referate” către primar.

”… mi-ați interzis sesizarea comisiei de disciplină, chiar și formularea de referate către domnia voastră. (…)

Am rezistat sperând că pot face ceva, oricât de puțin, pentru oraș. Sunt la punctul la care apreciez toate aceste compromisuri ca fiind excesive față de scopul pentru care am ales să renunț la profesie și să mă dedic interesului public”, a mai scris Felicia Ovanesian în demisia înaintată primarului Vergil Chițac.

Felicia Ovanesian, o consistentă declarație de avere

Potrivit declarației de avere depusă la Primăria Constanța în anul 2021, Felicia Ovanesian deține 13 terenuri, în județul Constanța și în București.

Fostul sity-manager mai deține și două imobile:

  • 4/5 dintr-o vilă în Constanța cu o suprafață totală de172 metri pătrați
  • Un apartament în București, cumpărat în 2008, de 169 mp plus garaj.

Felicia Ovanesian deține și 23 de conturi bancare.

De asemenea, Felicia Ovanesian – fostul city-manager al Constanței – mai deține și ceasuri în valoare de peste 300.000 de lei.

Felicia Ovanesian a mai notat în declarația de avere din anul 2021:

  • părți sociale și împrumuturi la două SRL-uri, Lara Agricultură SRL și Concept Gastronomika SRL. Pe ultima a împrumutat-o cu 221.970 de lei.
  • a acordat 200.000 de lei Cristinei Liliana Toxin, fostă șefă a judecătoriei Constanța.

Veniturile Feliciei Ovanesian provin din activitatea firmei Ovanesian și Toxin Societate Civilă de Avocați, care are sediul în locuința sa. De acolo a obținut 731.072 de lei, potrivit declarației de avere, dar a mai câștigat 2.600 de lei dintr-un fond de investiții.


Citește și:

EXCLUSIV | Clotilde Armand, dovada disperării! Atac furibund la libertatea presei, în numele USR, pentru a ascunde DEZASTRUL de la Primăria Sector 1

EXCLUSIV | Executarea silită a ”imperiului financiar” al fraților Micula, blocată de o judecătoare din Beiuș: ”O degradare a imaginii României”

EXCLUSIV | Denunțul care l-a aruncat pe Niculae Bădălău după gratii. De ce a refuzat denunțătorul Dan Păsat ”afacerea” perfectată de fostul demnitar

EXCLUSIV VIDEO | După prăbușirea plajei din Mamaia, compania olandeză Boskalis ”pasează” problema către partea română: ”Acest proiect este gestionat de beneficiar, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral”. Când vor fi nivelate “dunele” de 3 metri înălțime

EXCLUSIV VIDEO | S-a prăbușit plaja de la Mamaia! Inginerii olandezi, învinși de furtunile iernii de la Marea Neagră: ”Intervenția umană asupra profilului plajei a creat un dezechilibru inițial”

EXCLUSIV VIDEO | Tablou dezolant pe șantierul ”Elie Saab Towers”. Proiectul futurist anunțat de designerul libanez Elie Saab & compania Metropolitan, controlată de afaceriștii care au ”otrăvit” Popești-Leordeni cu dejecții, e încă în faza de ”schelet”!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului