EXCLUSIV | Clotilde Armand, dovada disperării! Atac furibund la libertatea presei, în numele USR, pentru a ascunde DEZASTRUL de la Primăria Sector 1

EXCLUSIV | Clotilde Armand, dovada disperării! Atac furibund la libertatea presei, în numele USR, pentru a ascunde DEZASTRUL de la Primăria Sector 1
Publicat: 19/03/2023, 14:16
Actualizat: 19/03/2023, 14:23

Clotilde Armand, primarul controversat al Sectorului 1, a atins limita disperării din cauză că nu-și poate demonstra presupusele ”abilități administrative”, motiv pentru care recurge la un atac furibund împotriva libertății presei. După preluarea fotoliului de primar – apariția sa intempestivă în camera unde se aflau sacii cu voturi declanșând un scandal care se află, încă, sub lupa anchetatorilor -, Clotilde Armand s-a poziționat în postura de ”luptătoare împotriva corupției” și a susținut, cu frenezie, că adversarii politici îi blochează activitatea.

Clotilde Armand și-ar fi dorit, probabil, doar aplauze și ovații, numai că realitatea din Sectorul 1 demonstrează contrariul – mizerie, gunoaie, șobolani, scandal în ședințele Consiliului Local pe care edilul le tratează cu indiferență supremă.

”Supărată” din cauză că se află în centrul atenției și este etichetată drept ”lider al eșecurilor administrative”, Clotilde a declanșat un atac fără precedent la adresa publicațiilor care o critică, Gândul aflându-se în fruntea acestei adevărate ”liste negre” de tristă amintire.

O astfel de abordare, atâta vreme cât nu numai Gândul, ci și alte publicații au criticat, de-a lungul timpului, activitatea primarului Sectorului 1, este un un pumn dat libertății de exprimare, iar Gândul o va chema în judecată pe Clotilde Armand pentru prejudicii de imagine.

Pentru reprezentanții Uniunii Salvați (?) România și Clotilde Armand, publicațiile care nu laudă ”marile realizări” ale ”aleșilor” acestui partid sunt ”plătite” și scriu ”la comandă”, ”manipulează opinia publică” și, în ultimă instanță, s-au pus în slujba Răului absolut, în timp ce Binele Suprem ar trăi sub sigla USR.

USR și Clotilde Armand preferă să ascundă gunoiul sub preș și să caute vinovați pentru propriile eșecuri, ridicând datul cu stângul în dreptul la rang de lege.

Clotilde Armand nu mai poate ”salva” Sectorul 1 din cauza articolelor publicate de Gândul

Potrivit Clotildei Armand, articolele din presă care nu o susțin sunt ”denigratoare”, iar sâmbătă – 18 martie, ora 18:39 – a lansat în spațiul public (prin intermediul paginii de Facebook) încă o ”petardă”.

”Când veți mai citi materiale denigratoare de presă să vă gândiți la asta. Colegii mei din USR Sector 1 l-au prins pe actualul ministru al Digitalizării cum plătește cu bani publici publicația Gândul (fițuică de manipulare controlată de un fost acționar al firmei de salubritate prin soția acestuia). Poșta Română se află în subordinea șefului PNL Sector 1 și plătește bani grei către Gândul pentru denigrarea mea și a celor incomozi fiului fesenistului de la Bancorex. Așa sunteți mințiți. Pe bani publici”, a scris Clotilde Armand.

În aceeași postare, Clotilde Armand a distribuit și o pseudo-”analiză” realizată de USR – făcută publică, tot pe Facebook, cu doar câteva ore înainte – din care reiese că, de fapt, Primăria Sectorului 1 merge ”ca unsă”, iar adversarii politici dau bani grei unor publicații, printre care și Gândul, pentru a minimaliza ”marile realizări” ale edilului și ale USR.

”Compania Naționala «Poșta Română» a achiziționat anul trecut, prin cumpărare directă, servicii de promovare și publicitate de la societatea Gândul Media Network în valoare de 17.000 euro. Este cel mai mare contract încheiat de această firmă cu o instituție publică, topul este completat de Primăria Sectorului 6 și Primăria Sectorului 4”, au notat reprezentanții USR Sector 1 pe Facebook.

Ideea centrală ar fi aceea că ”serviciile de promovare și publicitate” nu ar fi altceva decât ”motorul” pentru articole laudative la adresa lui Sebastian Burduja, președintele PNL Sector 1, ceea ce duce automat la concluzia că este vorba despre o ”luptă politică” furibundă dusă de USR împotriva PNL și nu numai. Fiindcă, în aceeași postare, sunt plasați în schemă și social-democrații – ”începem o serie de dezvăluiri după o muncă de câteva luni despre cum prăduiesc PNL-PSD banii publici” -, PSD aflându-se ”la cuțite” cu USR.

”Munca de câteva luni” este, de fapt, o simplă căutare pe datele publice, pe care le poate consulta oricine, și o însăilare fantezistă a unor informații nesusținute sub nicio formă.

Lupta politică nu este o noutate, poate doar reprezentanții USR nu au aflat asta sau este posibil ca scăderea abruptă în sondaje să ducă la astfel de atacuri deșănțate în care este aruncată și mass-media, în general, nu numai Gândul.

Articolele care au declanșat ”isteria” USR-istă și disperarea Clotildei Armand

De-a lungul timpului, de altfel, foarte multe publicații au criticat prestația Clotildei Armand la Primăria Capitalei. Pornind de la alegațiile USR Sector 1, orice publicație care scoate în evidență eșecurile Clotildei Armand este ”vândută” adversarilor politici și nu are credibilitate. Ar rezulta că toate publicațiile ar trebui să ridice osanale USR și Clotildei Armand?

Gândul a prezentat, de fiecare dată, cu subiect și predicat + argumentele necesare, informații despre activitatea Clotildei Armand de la Primăria Sectorului 1, scoțând în evidență nemulțumirea justificată a locuitorilor.

Evident, din punctul de vedere al USR, aceasta a fost o ”greșeală”, o ”îndrăzneală” și o dovadă de ”manipulare”. Numai că, dacă reprezentanților USR nu le plac decât laudele și aplauzele, atunci ar trebui să se aplaude singuri și să permită presei să își facă datoria, fără teama că va fi reintrodusă cenzura.

Este absolut necesară, în acest context, o scurtă sinteză a articolelor publicate de Gândul care au ”scos peri albi” USR și Clotildei Armand, determinând acest atac furibund la adresa libertății presei.

Dosar penal pentru consilierul personal al Clotildei Armand

Gândul a dezvăluit, în exclusivitate, într-un serial devastator, că Dragoș Constantin, consilier personal al Clotildei Armand, s-a urcat fără permis la volanul unei mașini înregistrată la Poliția Locală a Sectorului 1, care a avea și ITP-ul expirat, apoi a spus că soția s-a aflat la volan, numai că imaginile l-au dat de gol și s-a ales cu un dosar penal.

Sectorul 1 al Capitalei nu are nici până astăzi, în luna martie, un buget pentru anul 2023, pentru că primarul Clotilde Armand nu numai că nu participă la ședințele de Consiliul Local, dar nici nu prezintă, punctual, cum dorește să folosească banul public.

Consilierii locali PNL Sector 1 au depus și o plângere împotriva Clotildei Armand, avertizând că ”bugetul este nelegal, iar transparența promisă este inexistentă”. De altfel, Clotilde Armand a fost acuzată că a mutat administrarea Sectorului 1 pe Facebook, acolo unde nu face altceva decât să inventeze teorii ale conspirației și se victimizează permanent.

Cum a ”refuzat” Clotilde Armand 3 milioane € din PNRR

Gândul a dezvăluit de ce a ”refuzat” Clotilde Armand 3 milioane € din PNRR destinate stațiilor STB inteligente, iar urbanistul Alexandru Pânișoară a cerut ca ”primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și administratorul public Tudor Roșca să își depună demisiile pentru neîndeplinirea obligațiilor legale și prejudicierea Sectorului 1 cu milioane lei reprezentând pierderea unei finanțări nerambursabile din PNRR”.

După ce a fost acuzată de ANI că și-ar fi însușit foloase necuvenite – 18.720 lei – după ce s-a numit manager de proiect, Clotilde Armand a primit o ”lovitură” din partea Curții de Apel, judecătorii respingând cererea edilului de suspendare a raportului, iar Petre Florin Manole, președintele PSD Sector 1, a declarat că, ”în tot acest timp USR tace, menținând susținerea pentru cel mai dezastruos primar din România.

La capitolul ”proiecte”, Clotilde Armand deține supremația, numai că acestea sunt prezentate în mediul online, iar apoi rămân nedefinitivate – un exemplu sugestiv este cel al ”toaletelor modernizate”.

Clotilde Armand, ”abordare toxică și neproductivă”

De altfel, Alexandru Petrescu, vicepreședintele PSD Sector 1, a transmis că Clotilde Armand ”ignoră prioritățile și alege scandalul”, având o ”abordare toxică și neproductivă”.

Ramona Porumb, viceprimarul PNL al Sectorului 1 a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că pasivitatea Clotildei Armand poate cauza o tragedie la Liceul Nicolae Iorga, sala de sport fiind în pericol de prăbușire.

Gândul a prezentat, în exclusivitate, și 15 mari… nerealizări ale Clotildei Armand, începând de la războiul dus cu ROMPREST și până la achiziționarea (în urma unei licitații ”pe repede înainte”) a unor generatoare destinate Ucrainei.

Tot în exclusivitate pentru Gândul, avocatul Radu Dinulescu a făcut o analiză dură la adresa prestației Primarului Sectorului 1, spunând  – după ce Clotilde Armand a pierdut încă un proces – că edilul ”a invocat că prețul ofertat (n.red. – în cadrul unei licitații) este prea mic, o absurditate rară. Profesionalism zero, orgoliu imens!”

Armand, înfrângere usturătoare în procesul cu ROMPREST

Gândul a prezentat – mai multe detalii AICI – informații despre înfrângerea usturătoare pe care Clotilde Armand a înregistrat-o în procesul cu Romprest Service SA, după ce solicitase judecătorilor de la Tribunalul București să suspende plata facturilor emise de operatorul de salubritate până la soluționarea cererii, dar și suspendarea plății sumelor care ar fi depășit – potrivit edilului Sectorului 1 – ”costurile reale”.

În luna ianuarie a anului 2023, locuitorii Sectorului 1 al Capitalei s-au aflat din nou în pericolul de a fi confruntați cu o nouă ”criză a gunoaielor”, iar Gândul a prezentat alte informații care au ”deranjat” USR și, implicit, au supărat-o pe Clotilde Armand.

Sectorul 1 s-a transformat, în mandatul Clotildei Armand, în cel mai murdar sector al Capitalei, iar gunoaiele au rămas pe străzi în urma conflictului pe care edilul l-a declanșat în relația cu ROMPREST SA, dar multe ”jocuri” au ieșit la iveală.

Garda de Mediu a intervenit, iar primăria condusă de Clotilde Armand a fost amendată – în luna ianuarie 2023 – cu 300.000 de lei din cauza unui adevărat focar de infecție localizat pe strada Drumul Carierei din Sectorul 1.

”Avem străzi ca în Evul Mediu, ceea ce Clotilde Armand a uitat în ziua în care s-a înscăunat la primărie”

Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1, a acuzat-o pe Clotilde Armand că nu face altceva decât să blocheze proiectele propuse de PNL sau PSD, ținând la sertar astfel de proiecte pe care nu le agreează. Numai că edilul ”toacă banii pe hârtii”, alocând aproape 10 milioane de euro pentru studii de fezabilitate.

În schimb, în Sectorul 1 al Capitalei există, încă, străzi neasfaltate, oamenii trăind ”ca în Evul Mediu”.

Scandalul Greenfield a fost un alt episod din serialul ”Realizările Clotildei Armand”, edilul fiind acuzat că ”pasează responsabilitatea în grădina altei instituții” și că nu respectă hotărâri ale Consiliului General și ale Consiliului Local, în pofida promisiunilor făcute în campania electorală.

Clotilde Armand a mai fost acuzată și că preferă măsurile populiste, un exemplu în acest sens fiind deja celebrele ”tichete anticriză” anunțate tot pe pagina sa de Facebook, dar și că tratează superficial cheltuirea banului public.

Dar cum a oferit Clotilde Armand 45.000 de euro pentru colegii de la USR? ”Direct, fără licitație!” În același timp, proiecte inițiate de ”adversarii politici” ai USR au fost însușite de Clotilde Armand – parcările Smart Parking fiind un alt exemplu.

Acestea nu sunt, în ultimă instanță, decât doar câteva exemple din care reiese că USR și Clotilde Armand au toate ”motivele” să fie ”supărați” pe Gândul și să lovească direct în libertatea presei.

Numai că neputința, la nivel administrativ, este taxată și de alte publicații, și de alte partide, și de oamenii de rând care, cel puțin în Sectorul 1 al Capitalei, cel mai mare din București, trăiesc din ce în ce mai prost sub administrația ”Clotilde Armand & USR”.

”Impostura salvează România”

Gândul prezintă și câteva dintre comentariile lăsate de internauți la adresa Clotildei Armand, în urma articolelor publicate de-a lungul timpului.

Bineînțeles, numele autorilor sunt anonimizate, astfel încât Clotilde Armand & USR să nu mai întocmească alte eventuale ”liste negre” cu oameni care ”manipulează”.

”Clotilde Armand, 2017, despre drumul de acces la un cartier de fițe: «Să distrugem o valoare ca Pădurea Băneasa pentru probleme de circulație e un nonsens». Ura, aplauze, ode! Clotilde Armand, 2023, despre fix același drum: «Să fie foarte clar, primăria sectorului 1 va face tot ce este posibil pentru accesul locuitorilor. Măsura închiderii acestui drum este una greșită».

Ura, aplauze, ode! Talibanilor, dans! #Impostura_Salvează_România, a scris un internaut pe tema ”Scandalul Greenfield”, scoțând în evidență ”schimbarea” de moment a Clotildei Armand în legătură cu subiectul.

”Ce procuror din România are curajul să o ancheteze pe Clotilda? Bun, să spunem că se găsește unul, problema este ce judecător are tupeu să dea o sentință?”, s-a întrebat cineva, nu neapărat retoric.

”Problema este ca aproape termina mandatul si nu a dărâmat «statuile» vii de prin instituțiile din subordine, care «invart hartii» si dorm in timpul programului! Am votat o pentru schimbare, nu a facut nimic. Noi am lucrat pe vremea lui Basescu pe 8 milioane ca , vezi doamne „invarteam hartii, si nu faceam nimic”, aia care s au tinut de scaun dormind pe el, au acum o suta de milioane si nu le ajunge! Ce ai facut tot mandatul d-na Clotilde? Pentru ce te am votat?”, a întrebat un al internaut, după ce Clotilde Armand s-a lăudat că a dărâmat o statuie din fața Universității Bioterra.

”Femeia asta deja este enervantă ar desființa orice dar nu ar pune nimic in loc”, a comentat un alt cititor la același articol.

”Chiar daca a furat alegerile si s-a ales cu un mandat de o primar, totusi au fost imbecili care au votat pentru aceasta creatura. Faptul ca sunt specimene care pun votul lor pe asa ceva este cu adevarat periculos”, a avertizat un alt internaut.

”Sa se duca in Martinica ei si sa darame, nu aici la noi. Daca nu se poate adapta, calea ii e deschisa, sa nu ne impuna noua ilegalitatile ei! SI SA NU UITAM DE SACUL CU VOTURI FURATE!”, a reamintit un cititor controversatul moment de la alegerile locale.

”A terminat cu strânsul gunoaielor si cu starpirea șobolanilor?”, a dorit să afle un alt locuitor al Sectorului 1, intrigat de ”marile proiecte” anunțate de Clotilde Armand.

”Ceva bun nu făcea, sa repare străzile și sa facă curățenie!!!”, i-a recomandat un alt internaut Clotildei Armand.

”Aș vrea că să crape nu țevile de căldură ci caloriferele că merită după cum și-au ales primari”, a conchis un alt cititor, cu referire atât la Clotilde Armand, cât și la Nicușor Dan.

”Ce primar e individa asta filmata cu sacii de voturi?!!!La puscarie”, a transmis un alt internaut.

”O franțuzoaică nebăgată in seama la ea acasă, face «minuni» in București!”, a scris, ironic, un alt cititor.

”Terminați să o tot prezentați pe arătarea asta. Niciodată, la noi în România, această individă nu va fi pedepsită de cineva, orice lege ar încălca. Păi, ce vreți mai mare încălcare a legilor mai mult ca la alegerile de primari, ea coordonând frauda și «Justiția» lu’ pește prăjit din România o scoate că nicì n-a fost p’acolo. Tipa asta, numai dacă se repatriază, scapă România de ea”, a recomandat un alt cititor.

”Asta a furat alegerile, isi bate joc de un intreg sector si nu pateste nimic!”, a concluzionat altcineva.

”Deocamdată e bine, mersi . Ea servește interesele cuiva. Din cauza asta nu pățește nimic. Poate să fure toată primăria, nimeni nu îi face nimic. Asta este in România…”, a presupus un alt internaut.

”Individa asta, niciodată nu o să pățească ceva indiferent ce lege o să încalce. Nu o să fie nici o investigație. Vedeți și cazul Macovei. Sunt anumite persoane de care românii nu pot să se atingă indiferent ce legi ar încălca in Romania”, a scris o internaută.


Citește și:

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că încalcă legea în proiectul ”Drumuri radiale”. Urbanist: ”Voi ataca această licitație!”

Acuzații de ”fentă financiară” la USR. Filiera prin care banii de la partid ajung la Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene

EXCLUSIV | După ce instanța de fond s-a pronunțat deja pentru ilegalitatea PUG-ului Capitalei, urmează a doua lovitură pentru Nicușor Dan: ”Hotărârea 279/2000 – PUZ Zone Protejate – suspectă de ilegalități flagrante și nulă de drept”

EXCLUSIV | Nicușor Dan anunță o nouă ”victorie” în instanță, dar este contrazis de surse din administrație: ”Din minciună în minciună, până la eșecul final”/ ”Ori nu a citit cu atenție, ori nu înțelege”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic